Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zkuste prosím, kdo máte tu možnost, změřit tu šestku. Já používám gib a sylvania, předřadníky gib. A co v součtu, samozřejmě s ohledem na prostory, dělají ofuky, venilačka, vlhčiče atd... (všechny tyhle drobnosti se tvářej jako, že nic a pak aby to nepřekvapilo. Na ventilátorech co používám bylo 50 w a když jedou naplno tak žerou jako hladový koně, to taky není zanedbatelný, s ohledem na to že jedou furt
realna spotreba merana wattmetrom je 30-32W !!! Merane na 2ks tychto modrych usporiek. Pozor na vyssie udavane "vykony", tato "200w" - http://www.growelectric.cz/200-w-us...lue-p-1186.html bude rada za realnych 100w... (vychadzam zo svojej skusenosti s 85w, avsak potvrdene to zatial nemam)
realna spotreba merana wattmetrom je 30-32W !!! Merane na 2ks tychto modrych usporiek. Pozor na vyssie udavane "vykony", tato "200w" - http://www.growelectric.cz/200-w-us...lue-p-1186.html bude rada za realnych 100w... (vychadzam zo svojej skusenosti s 85w, avsak potvrdene to zatial nemam)
Ahoj, moje spotřeba:
CFL ELEKTROX 250W dual (19500lm) - po startu 205W, při ofuku úspory s přímým chlazením předřadníku jsem se dostal na průměrnou spotřebu 185W.
Původní příspěvek od Hanizek
Takže 250 wattová zářivka má ve skutečnosti jenom 200 wattů? To je jasné klamání spotřebitele...
Vypadá to na to že moje měření je podobná jako u ostatních členů:
citace:
Původní příspěvek od guerilla Nlite 125W blue s integrovaným předřadníkem 8300lm
Reálný příkon při startu:97W Reálný příkon při plném výkonu:97W
Pokud výrobce neklame v počtu lumenů, Nlite 125W úsporky jsou efektivnější (co se týče reálného lm/w) než 70W HPS (víceméně jakékoliv). Nicméně údaj příkonu od výrobce sedí.
Nemůžeš posuzovat podle toho co napíšou na úsporku, ale přece jenom nějaké porovnání tu může být: CFL250W/HPS150W - CFL125W/HPS70W. Ale určitě to nebude CFL250W/HPS250W (ta intenzita světla je nesrovnatelná, což má jeden z pěti zásadních vlivů na rychlost fotosyntézy).
Třeba ta moje úsporky ELEKTROX 250Wdual má svítivost 19500lm. Při spotřebě 195W to je účinnost 100lm/W.
A HPS 150W má svítivost 17000lm. Při odhadu reálné spotřeby 170W je to též 100lm/W.
Ze všech poznatků by měly být tyto zdroje světla srovnatelné, ikdyž si myslím že využitelnost světla je u CFL lepší, no uvidíme jaké z toho budu mít výsledky.
85W CFL blue: 30-32W
125W Plug n Grow: 100W
200W Plug n Grow: 170W
250W CFL: 200W
Hanizek: je to zname uz dlho, neviem preco sa cudujete, realna spotreba akehokolvek CFL je vzdy nizsia, ako udavana spickova spotreba. V praxi pre growerov snad len vyhoda, ze realne zaplatia za elektrinu menej, nez tvrdi vyrobca. To by si snad bol radsej keby 250W usporka brala 320W ako HPS?
Původní příspěvek od darxtar To by si snad bol radsej keby 250W usporka brala 320W ako HPS?
Kdyby měla adekvátní svítivost - tj. 32 000 lum., tak proč ne... 250 HPS sice sežere třeba 350W, ale pořád má svítivost 35 000 lum (podle výrobce) Takže tady máme stále 100l/W, stejně jako u CFL 250, které žere 195W a svítivost má 19 500 lum..
WOLFe, nechceš to jeste jednou změřit?
Bo jinak se jedná o průlomovou informaci resp průlomovej setup.
Tady se má za to, že 250W výbojka žere 325W
A protože mám kompletní GIB předřadník tak hned měřím jak je to u mě doma, měřák od FKTechnics:
výbojka: stará MH 250W asi philips (nečitelné)
předřadník: GIB PRO-V-T 250 W
SPOTŘEBA: 323 W
výbojka: GIB flower spektre HPS 250W
předřadník: GIB PRO-V-T 250 W
SPOTŘEBA: 279!!! W
No tak už nic, vypadá to že docela záleží na tom co se pospojuje.
A ten sodík jsem nechal nabíhat 30 minut, spotřeba 278-279W víc nevylezl.
Ještě teď mam mžitky před očima...
Tak se tu má za to, že 250W je neefektivní.
Změřte to ještě něko, pls.
Nic neměřím, ale každej kdo chodil do školy, by to měl spočítat. to že má něco spotřebu vyšší… připočtěte 20% plus to že je to každý rok o 10% dražší, a je to