Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Prave jsem zapojil ventilator a je to solidni hukot ....Budu ho urcite muset zreglovat,protoze by nam to urvalo strechu a dost mozna bych porusoval i nocni klid .Casem prihodim nejakej popis toho ventiku->je to polskej Dospel ,tak snad to nebude jak Euro.
Protoze ventilator dela docela kraval,tak pujde jak uz jsem psal do odhlucnenyho budniku(samotny ventilator vydava minimum hluku,nejvetsi hluk je z proudeni vzduchu,takze pouziju sonoflex+hlukovy tlumic homemade+homemade pachac.Sonoflex s tema bastlama povede u stropu pokoje cca 3,5m k oknu,kde bude porad otevrena ventilacka,takze pouzity vzduch nebude znovu nasavan do pestirny.Zaroven se tim dost snizi problem se smradkem.
Skrin jsem nakonec sehnal v rozmerech:
delka-180cm
hloubka-45(je ot malo,ale vetsi nebyla)
vyska-140(pestirna)+70(matkarna/rizkarna)
Vyska a hloubka je o necdo mensi nez jsem chtel,ale myslim si,ze by to melo stacit.Na 2nd round skrin zvysim a udelam samostatnou prihradku na elektriku+dodelam matkarnu(na tu ted dlabu,nejsou penize).
Uz je kus vylepenej CernoBilou orazovou folii,lepeno oboustranou lepici paskou na koberce,dal jsem musel vyrezat pricky ve skrini,protoze byla udelana jako dvojskrin.Bohuzel jsem musel cast pricek nechat,aby mi to nespadlo na hlavu.Dal jsem uz vyrezal diry pro ventilator.V pondeli bych snad mel dokoncit vylepovani folii+dodelat diry na pritah a kryt trubek an pritah a zvlhcovacky.
Fotky skrine budou asi taky az v pondeli,rpotoze ted nemam fotak
Casovy spinac na DIN listu....345Kc
Pokud potřebujeme zapnout nebo vypnout spotřebič v určitém časovém rozmezí, stačí naprogramovat týdenní program a připojt spotřebič dle schématu na DIN lištu.
Funkce:
* 8 nastavitelných časových programů.
* 16 kombinací dnů nebo bloků dnů. Touto funkcí lze časové programy spouštět v určené dny např. So–Ne, Po–St–Pá a podobně.
* Možnost manuálního nebo automatického ovládání.
* Možnost 12/24 hodinového cyklu.
* Funkce letní čas. Přepojením do této funkce se automaticky k nastavenému času přičte 1 hodina.
*90AM(nemam poneti)
*2pol.(dva poly-L,N,neni zemeni)
*20A(to je jasny)
*230V AC(je urcen na 230V Stridaveho napeti)
*civka 24V AC(vysvetlim niz)
*2*NO(co to kcertu je )
Stykace se pouzivaji pri sponani pristroju s indukcni zatezi,napriklad sodikove vybojky a nebo indukcni motory(nektere ventilatory).Stykac pomaha ulehcit "namahu" spinacim hodinam.Styac se instaluje mezi casovy spinac a predradnik.U tohoto Stykace je zaroven mozne spinat obvod zapomoci 24V AC(stridavy proud),ve chvili kdy je vpusteno 24V do stykace,sepne se zaroven i 230V(alespon tak my to tu nekdo vysvetloval).Vice o Stykacich se dozvite v Indoor pestovani->Elektronika a Technika->Spínání lampy stykačem(mohl bych dat odkaz,ale hledej smudlo )
Nemate nekdo zkusenosti se zapojovanim toho spinace na DIN listu co jsem o nem o kus vejs psal??Zapojuju ho vsema moznejma i nemoznejma zpusobama a porad nefunguje.Sice v nem neco cvakne a rozsviti se kontrolka,ze prez to prochazi proud,ale vybojka ani nezacne startovat.
Uz To Roste!!
Vcera vecer jsem si privezl 3x Great White Sharka,3x Sage a k tomu jeste 2x Super Silver Haze(jako jiz tradicne od Haryho)+jeste dalsi 4 rezy do skrine co jsme pujcil->ted pecuju o 12kousku...Protoze mi nefungujou spinacky a jiny doma ted bohuzel nemam,tak na holky sviti 250w 24/0(dneska snad opravim a zmenim na 18/6),regulator otacek jsem taky jeste nezapojil,takze to dela solidni kraval,ale i prez to mam vlhkost mezi 40-75%,s teplotou uz je to o neco horsi,protoze skrin jeste nema utesneny dvere,takze to tahne fsude,jenom ne prez kytky,pohybuje se kolem 24-29°C(nejni to takova tragedia,ale mam vypnuty topeni a otevreny okna )...V tuhle chvili si lebedi v plastovejch krabickach s perlitem(jsou v RW kostce a ta je obsypana),v kazdy krabicce je jich od 2-4 kousku,takze je budu muset vcas rozesadit,aby mi neprorostly koreny.Dneska do toho jeste pridam trochu RW drti(prez noc lezela ve vode s upravenym ph->dik Hary),ktera bude zajistovat to,ze mi perlit nevyschne tak brzo a kytky budou porad mit nejakou vodu.Hned jak jsem prijel,tak jsem zalil vodou s upravenym pH,AH Root Stimulatorem a 0,1ml/1 Bio-Algeenu(pro lepsi a rychlejsi rust korenu)...Zaroven dostali v uplynulych 12hodinach 3x postrik Bio-Algeenem a ocividne jim svedci,protoze uz se zase zazelenaly(po prevozu byly trochu prichciply )..
3.den ve skrini
Kytky si od vcera lebedi ve smesi Agroperlitu+natrhanejch rohozi Grodan..
Postrik Bio-Algeenem S90 a vodou,oboji 1-2xdenne.
Kytky jsem od soboty nezalejval->nebyo potreba.
Co nejdriv doplnim nejaky info,jak ze to vlastne cely vzniklo
Tady jsou nejaky fotky:
1.Pohled na skrin(nevesla se cela,je totiz moc velka a nevejde se mi na fotku)
2. 2.patro skrine s elektrikou->regulator otacek(jeste nezapojeno,snad dneska),jistic,pak tam jeste bude casovej spinac(nefunguje) a stykac
3.Predradniky na nehorlavy podlozce(ted je privod udelanej provizorne prez nejakej shit kabel,nez sezenu novej spinac na DIN,nebo to predelam na zasuvkovy )
4.No a tohle je jedna pulka skrine....
5.Zasuvky ve skrini->poradne utesneno silikonem
6.Kytky poprve+zapla zvlhcovacka
7.Kytky podruhe->bez zvlhcovacky(rozdil je akorat v tom,ze tam chybi ta mlha )
Tak nic->staci to radit obracene nez se to pak ma zobrazit ...
Omlouvam se za tu posledni fotku.Byla o 6bitu mensi nez je limit a stejne sem nesla narvat->zmensoval jsme jak divej,ale uz mi nesla snizit velikost,tak jsem tam musel smaznou kus steny,aby se to sem veslo...