Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
heh, czus Rappaku.
Jasné zbytky kořenů jsou v celé rohoži, ale tím že přidáváš peroxid (v mém případě nahrazuje enzymy) tak dochází k jejich rozpuštění. Dříve jsem to zkoumal. Rozřezal po sklizni rohože. K mému velkému obdivu jsem nenašel žádné kořeny podobného charakteru jenž najdeš když vytáhneš kytku z hlíny nebo bubláku. Rohož byla prorostlá tenoučkými vláskovými kořínky.
Tlustý kořen by se rozpouštěl (hnil, rozkládal) řadů dní ale tenoučký vláskový kořínek se rozpustí na to tata.
Na rohožích mám položené kostky. Ty odřežu přímo nad rohoží, a tak při troše šikovnosti zůstane rohož skoro neporušená.
To že se rohože dají použít opakovaně nebylo z mé hlavy. Někde jsem se dočetl že doba jejich užívání je okolo jednoho roku. A to v případě používání enzymů (peroxid je náš kamarád). nevím přesně kolíkátou na těchto rohožích jedu sklizeň ale budou to rozhodně už 3 a stále to funguje No problema. Tak budu nadále sledovat a pokud by došlo k nějakým náhlým změnám, tož nezbyde než to vyhodit.
Dívám se na to tak, že rockwool jako pěstební medium samo o sobě neprodělává žádné změny složení. Medium samotné slouží pouze k udržení vlhkosti a také trochu jako opora kytek. Pokud rohože nezmačkáš šíleným způsobem tak nedochází ani k narušení jejich vnitřní struktury a tedy ke snížení udržení vlhkosti.
V předchozích kolech jsem dokonce ani neproplachoval. Ted jsem to udělal jednou a řekl bych že to pomohlo. Mám v plánu proplachovat celkem dvakrát za sklizeň. V růstu wůbec protože ten je velice krátky. První prolach tak ve třetím týdnu kwětu a další nejspíš v šestém, dva týdny před koncem. Poslední týden je pravidelný flushing. Flushingem se čístí kytky a zároven rohože. Rohože tak připravím na následující grow.
čus,jestli sem to dobře pochopil,tak použiješ rohože znova jo??tak jestli ti to stojí za to, že ušetříš pár stovek na nových ,tak ti přeji hodně štestí .V tvém případě ho budeš asi potřebovat...
P.S Co si udělal s kořenama které sou propleteny uvnitř rohoží????a co kyselost uvnitř,Ph,.....atd
Nazdar tak 590g to je slušný výnos,jen mě zajímá kolikátý grow se chystáš jet na těhle rohořích a jestli používáš na proplach pouze peroxid?
(podle mě je lepší místo peroxidu enzyms)
to Sciurus:
sušení tak 5 až 7 dnů, a to ve velice suchém a teplem pokoji. Teplota v te době okolo 22 stupňů. Ted bojuju s vedrem a nemůžu ho zvládnouti. Co se týče kapilár, tak myslím že to jsou ty 4mm, řeknu to takto - jsou to ty silnější. Jejich výhoda je především v údržbě. Jsou bezúdržbové
to Manhuntt:
přesně tak, jedu stále jedny rohože. Když říkám stále tak tím myslím stále. Tentokrát je to již 4. kolo co na nich jedu a stále to funguje. Během květu jednou propláchnu a pohoda. Ke konci pak týden flushingu s upraveným ph 5,8 a ec 0,8 čímž rohože přichystám na začátek dalšího kola. Kořeny nechávám bez povšimnutí. Slouží jako zdroj živin (biohnojivo) pro nové klony. Po čase se díky peroxidu a hnojivům rozloží a jsou vstřebány kytkami jenž jsou právě na rohožích. Kyselost a ec uvnitř rohoží je ovlivněna především roztokem kterým se napouští.
to loofan.
590 je výsledek jenž mě neuspokojil chci se dostat přes gram na watt. Budu to brát jako svou maturitu v tomto oboru Grow co ted jede na rohožích je v pořadí čtvrtý. Dle mých předpokladů je životnost rohože při správném užití okolo jednoho roku používání. Takže 5 kol žádný stres. Až po této době dochází v rohožích k negativním změnám struktury. Pěstovat v nich dále nebude problém ale nejspíš už to nebude to pravé. Co se proplachování týče, tak používám vodu s upraveným ph a do toho peroxid. Dávkování peroxidu je 5ml na 10l vody při namíchání roztoku. Pak by se měl peroxid do roztoku doplňovat co tři dny ve slabší koncentraci. To však z časových důvodů nedělám proto nevím z hlavy přesné dávkování. Odhadem je to dva nebo tři ml na 10l roztoku. Enzymy jsem nikdy nezkoušel. Vycházím z toho že peroxid je dosti agresivní. Spálí organické zbytky. Enzymy nejspíš fungují na jiném principu. Jde ale o výsledek a ten by měl být stejný.