Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Je tak no. Na to taky sázím že už je pozdě to stříkat. No k té velikosti - jak kde - u nás to moc valný není - ale v jiných koutech ČR je na tom kukuřice značně lépe co se do velikosti týče .
Peace.
Tahle republika je obšancovaná posedama. Posed kam se podíváš
co to kecas o kastrovani, kukurice je hybrid, ted se tady pestujou jen hybridy, znamena to ze ma samci i samici kvetenstvimyslim, jetsli dobre pamatuju lato, nebo tak...chlapi, nejdriv ctete!!!!!!!!!!!!
Původní příspěvek od ExTip co to kecas o kastrovani, kukurice je hybrid, ted se tady pestujou jen hybridy, znamena to ze ma samci i samici kvetenstvimyslim, jetsli dobre pamatuju lato, nebo tak...chlapi, nejdriv ctete!!!!!!!!!!!!
Nejdříve čti ty, rostliny se samčím i samičím květenstvím jsou HERMAFRODITI !!! Hybridi jsou vlastně kříženci...
Původní příspěvek od pharrel Tak k tomu kastrování - probíhá to asi následovně: Máte pole a většinou bývají dvě řady samců a čtyři samic, polem se prochází a ze samic se vytrhávají jejich květy/takové ty tyčinky s pylem/. Už si přesně nepamatuju, proč se to dělá, ale dle mého je to velká hrozba zčoření kytek, ikdyž se to nedělá na každém poli, takže asi takto
Hm, a ty vytrhaný květy se schovávají nebo ne? Mě jde hlavně o to jestli to nesouvisí nějak s tím že některá kukuřice se pěstuje na syláž jiná na semeno.
Tahle republika je obšancovaná posedama. Posed kam se podíváš
Původní příspěvek od pharrel On to ale myslel dobře, opravdu kukuřice má samce i samice/jako konopa, akorát u konopy sou samci spíš větší a u kuku spíš menšího vzrůstu/
No, nevím jak je to se sexualitou kukuřice :-), ale lidi jsem v ní nikdy neviděl. Jak je to s tím postřikem jsem napsal již na předchozí stránce. Přidávám foto jak to roste v kukuřici, která se nestříkala, protože půda byla připravována již před výsadbou. Tento jev se dá očekávat u velkých polí, taktéž se u takových polí dá očekávat, že se zde pěstuje na zrno a ne na siláž.
Proti tomu se dá nejlépe bránit větším počtem políček než je jen jedno. Mám ještě druhý, zde postřik taky neprováděli, ale ani půda nebyla na plevel připravená, takže jsem ze začátku nestíhal plít aby to nezarostlo a stejně to není takový,jak by mělo. Dvě samozřejmě není o tolik víc než jedno,ale šance na přežití jsou o 50% větší.