Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
metalsodík: to jsem chtěl vědět...hledam totiž momentálně komponenty na lampu 400W sodík do 2000 tisíc, a zatim jsem na 12 stech a to už mam vybraný všechno zapojení
Já nevím čemu říkáš pojistka, ale já používám jistič, je to automatická pojistka. Ještě mám v zapojení stykač, je to vlastně pomocné spinací relé, stojí okolo 400 a zabranuje opalení kontaktů na spínacích hodinách.
ramon- předimenzované jištění můžeš mít vždycky, jen naopak to je špatně. Než pojistku si raději pořiď jistič. Ten navíc můžeš používat i jako hlavní vypínač při úpravách zapojení
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.
Jo no, cenu jsem si vůbec neuvědomil. Já mám řadu elektrozáležitostí zadara. BTW 3,15A je na 400W málo, ikdyby byla pomalá. Navzdory teoretickým hodnotám, lampy si při startech berou výrazně víc. Předimenzování to jistí
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.
ja sem se chtel zeptat.. budu pouzivat 100W sodikovku a ta pojistka .. na janca.cz sem nenasel presne 0,1A .. mam tam dat 0,05A a nebo 0,10A co na janca.cz maj?.. nejak nvm jestli je lepcejsi dat mensi nebo vetsi?.. nebo musim mit presne?..
...::EDIT::... sry omlouvam se za zbytecnej OT.. ja sem se blbe podival a furt sme tam tu desetinou carku nevidel.... a taky sem byl kapanej mimo.... tag sry..
btw 2Sronson:.. vysokonapetovej kabel ma oznaceni CYKY a trikili nenji ze tam sou tri draty ..ale tusim ze na 3KV?.. le to uz nvm jiste..
je lepsi bejt zdravej, zhulenej,stastnej,bohatej,vlivnej a slavnej nez nemocnej, nevyhulenej,smutnej,chudej,nevlivnej a neznamej 1. offline Encyklopedie Modelu by "Blesk" 1. Indorek by "Blesk"(presunuto "dolu") Noname - sklizeno-zhuleno 2. Grow by "Blesk" 70W 6xC99-sklizeno-zhuleno 3. Grow by "Blesk" 250W 3xRox,3xS.A.D- presun opet "dolu" 1. DC-OutDoor xxxKw slunce.. Rox.. S.a.D -slizeno/zatim nezhuleno
-------------
Pokud zmizi protivnik uvnitr, protivnik venku mi uz nemuze ublizit.
Naposledy upravil onrejblesk 08-11-2006 v 13:46 PM
To ondrejblesk:díky za vysvětlení.
A chci se zeptat mám 70W sodíkovou lampu a nevím jestli tam mohu dát pojistku CF-F 800mA - 6,3A. Chtěl jsem 1A tu bohužel neměli. Prodavač co mi to prodával říkal, že se tam může dát. Radši se optám ještě Vás díky...
v pojistkach s emoc nevyznam.. ale rekl bych ze kdyz na 100W mas dat 0,1A tag a 70ku mi prijde docela dost ta 1A?.. ale podle je to jendo kdyz je to +/- nejaky drobny.. pac kdyz tam bude skrat a nebo nejaky prepeti tag to stejne nebude v radech desetin ba ani jednotek.... ale nevim to jiste a nerad bych tu nekoho mystifikoval.... mier Blesk
je lepsi bejt zdravej, zhulenej,stastnej,bohatej,vlivnej a slavnej nez nemocnej, nevyhulenej,smutnej,chudej,nevlivnej a neznamej 1. offline Encyklopedie Modelu by "Blesk" 1. Indorek by "Blesk"(presunuto "dolu") Noname - sklizeno-zhuleno 2. Grow by "Blesk" 70W 6xC99-sklizeno-zhuleno 3. Grow by "Blesk" 250W 3xRox,3xS.A.D- presun opet "dolu" 1. DC-OutDoor xxxKw slunce.. Rox.. S.a.D -slizeno/zatim nezhuleno
-------------
Pokud zmizi protivnik uvnitr, protivnik venku mi uz nemuze ublizit.
Jako trochu nechápu proč se ptáte na věci který jsou už vyřešený na minulejch 2 stránkách stejnýho theardu??
keny77, Sronson, onrejblesk
A něco k tématu
POJISTKY
jsou buďto rychlé, značí se F a k přepálení dojde i při krátkodobým překročení proudu na který je pojistka vyrobena.
nebo pomalé značí se T. Ty se přepálej až po chvilce(přesný údaj už si najděte v katalogu jestli vás to fakt zajímá ). Využívaj se tam kde může dojít k nárazovému překročení proudu bez toho aby bylo ohroženo jištěné zařízení (roztočení motoru, start výbojky...). Klidně se může použít i rychlá, ale musí být víc předimenzovaná aby jí první spuštění nepřepálilo.
zadalší - když dáš o něco silnější pojistku (na větší proud) tak se nic nestane (při našem využití na výbojky). btw timhle odstavcem opakuju hanyze o pár přízpěvků vejš, tak se na to už znova neptejte!