Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Poradte prosim, spatny ph nebo teplotní sok? Ja vul je presadil do studenýho kokosu. nebo to souvisi s PH?
Hnojeno B'cuzz Coco Nutrition A+B, Root stimulator od AH + Enzymy od AH. teplota a vlhkost v boxu vpohode
Původní příspěvek od Santcha Poradte prosim, spatny ph nebo teplotní sok? Ja vul je presadil do studenýho kokosu. nebo to souvisi s PH?
Hnojeno B'cuzz Coco Nutrition A+B, Root stimulator od AH + Enzymy od AH. teplota a vlhkost v boxu vpohode
Díky
Nedostatek hořčíku je jeden z nejsnazších na rozpoznání… zelené žilkování spolu se žloutnutím okolního listu ho jednoznačně prozradí, ale ne vždy tomu tak musí být. Pokud nemáte ten případ se zelenými cévami, můžou se někdy odbarvit špičky listů a zkroutit vzhůru. Rostoucí vrcholky změní barvu na světle (limetkově) zelenou s tím, jak deficit postupuje nahoru květinou. Okraje listů jsou na omak suché a křehké, což se většinou stane spodním listům na mladé rostlině, později to postihne střední a vrchní polovinu kytky, když stárne. Projevy se ale můžou objevit i na starších listech. Nedostatek se nejprve ukáže na špičce listu, pak postupuje dovnitř od okraje. Vnitřní plocha listu zežloutne nebo může být nahnědlá, následuje opadávání listů bez uschnutí. Konce listů se také můžou kroutit nebo křivit nahoru, asi tak jako když srolujete svůj jazyk. http://grower.cz/forum/showthread.p...5986#post365986
Původní příspěvek od Santcha Poradte prosim, spatny ph nebo teplotní sok? Ja vul je presadil do studenýho kokosu. nebo to souvisi s PH?
Díky
Je to výživový problém, na B'cuzz v kokosu sem měl podobné problémy. Zalivka AH, popřípadě Hesi TNT vše rychle zpraví, zajímavé je že některé geny na to nabyly tak náchylné jako jiné.
T25.
zdar, psal jsem tady asi pred necelym tydnem. zkusenejsi kolega mi poradil, ze je mam prehnojene, at vysadim a zalivam jen vodou, uz jsou to asi 4 zalivky a rekl bych, ze se to zhorsuje. pH vody merim podle testu z akvaristiky, hodnota se pohybuje kolem sesti coz je ok. mam tam dva druhy, chronic a jack herrer. je divne, ze na tom nejsou vsechny kytky stejne (myslim ty chroniky), jedna je nemocna celkem dost, druha tam je tak, ze se ji trosku priblizuje, ostatni na tom nejsou tak spatne. nejvic to odnasi ten chronic, jack se ceklem drzi a vypada vcelku zdrave. taky mi prijde, ze se to vsechno tak nejak deje primo pod lampou, protoze krajni vrsky nejsou tak zasazene, jako ty, co jsou primo pod lampou, tu nad vrchama drzim porad tech 25-30cm daleko. poradte mi prosim, co s tim delat, holky jsou ve 44. dnu kvetu. za necele 4 tydny se chystam kosit a nevypada to snema dobre..dik za pomoc, at se dari!
1.fotka - takhle jsou na tom skoro vsechny
2. fotka - tahle je na tom nejhur
cuz zahradnici,
moje euforka zacina stavkovat,jsem na zacatku 3tydne kvetu a listky zacinaji od spicek zloutnout,pls poradte kdo vite co s tim dik moc!
All mix.Biobizz grow,bloom,top max,ATA PK teplota pres den 24 noc 18,6 vlhkost den 35 noc cca70
chily , hele co tam leješ za EC ?? Podle mě tomu chybí dusík N , pomalu ti to žloutne od krajů , nic jineho mě nenapadá a když říkáš ze jsi to snížil a zhoršilo se to , tak jedině to , cau Hlava
Ahoj, vyskytl se malej problém...+- šestý den 18/6 počítáno od přesazení do hlíny...teploty den 25C noc 20-22C vlhkost den 40%-50% noc 60% a víc...substát growmix plagron zálivka byla deštovou vodou ph 5,8-6,0, dnes poprvé upraveno H20 na ph 6,0. lampa cfl 200w blue 10cm nad vrškama...kontrola kořenů proběhla a jsou bílé v a celkem prorostlé.
to je snad vše, co si o tom myslíte ? ještě mě napadlo jestli to nějak neposrala dezinfekce skříně savem proti plísním ale nechal sem to 2h větrat se zapnutým odtahem větrákama + otevřený dveře...je fakt že se to začalo objevovat po tý dezinfekci.
výrazněji je to na 3kytkách, okraje (zoubky) listů se kroutí někde nahoru... jo a ještě hnojený to nebylo akorát točím po 3dnech postřik phytamin a cropmax...
Naposledy upravil gravedigger 02-02-2011 v 18:26 PM
Původní příspěvek od gravedigger Ahoj, vyskytl se malej problém...+- šestý den 18/6 počítáno od přesazení do hlíny...teploty den 25C noc 20-22C vlhkost den 40%-50% noc 60% a víc...substát growmix plagron zálivka byla deštovou vodou ph 5,8-6,0, dnes poprvé upraveno H20 na ph 6,0. lampa cfl 200w blue 10cm nad vrškama...kontrola kořenů proběhla a jsou bílé v a celkem prorostlé.
to je snad vše, co si o tom myslíte ? ještě mě napadlo jestli to nějak neposrala dezinfekce skříně savem proti plísním ale nechal sem to 2h větrat se zapnutým odtahem větrákama + otevřený dveře...je fakt že se to začalo objevovat po tý dezinfekci.
zdar
ja ted taky jedu growmix od plagronu, a zda se mi, ze to je docela fest prihnojene - byl jsem zvykly jet v lightmixu. Ted jsem si meril ec na odtoku a vychazelo mi 1,2 po dvou tydnech ....
priznaky mam priblizne stejne jako ty .... tobe se dokonce trochu pali konce listu - tohle se mi nedela...
No to si nemyslim že je to přehnojené , to by ty konce listů už byli spaleny , dle mě jestli do toho leješ jen deštovkou tak bys jim měl klidně trochu přidat ty Black dominy jsou trochu náročnejši na zalivku , ja dávam klony do allmixu a hnojim to uz po 3-4dnech FishMixem a jedou v pohodě , jen jim nalož čau Hlava
Hoj, s ec to je v tyhle hline na prd, maji to psany i na pytlich, ja jsem puvodne tenhle substrat nechtel, bohuzel nebyl lightmix od BB:-/ V Minulem kole bylo vse ok a taky sem jel v growmixu od Pl, dam na radu matkare a zkusim jim dat prikrm. At se dari;-)
citace:
Původní příspěvek od BloodyBeer
zdar
ja ted taky jedu growmix od plagronu, a zda se mi, ze to je docela fest prihnojene - byl jsem zvykly jet v lightmixu. Ted jsem si meril ec na odtoku a vychazelo mi 1,2 po dvou tydnech ....
priznaky mam priblizne stejne jako ty .... tobe se dokonce trochu pali konce listu - tohle se mi nedela...
Ok, dik, v dalsi zalivce dostanou trochu na prilepsenou.
citace:
Původní příspěvek od Hlava No to si nemyslim že je to přehnojené , to by ty konce listů už byli spaleny , dle mě jestli do toho leješ jen deštovkou tak bys jim měl klidně trochu přidat ty Black dominy jsou trochu náročnejši na zalivku , ja dávam klony do allmixu a hnojim to uz po 3-4dnech FishMixem a jedou v pohodě , jen jim nalož čau Hlava
Původní příspěvek od gravedigger výrazněji je to na 3kytkách, okraje (zoubky) listů se kroutí někde nahoru... jo a ještě hnojený to nebylo akorát točím po 3dnech postřik phytamin a cropmax...
Zdar,
mne sa takto skrútili hneď na začiatku , jeden lístok dokonca extrémne. V podstate hneď po zálievke koreňákom. Sledoval som to, ale nič ďaľšie sa nedialo. Sem tam ešte nejaký list vystrčil rožky ale inak to bolo všetko v poho. Teraz z nich mám samú radosť Za 3 týždne som hnojil 2 krát (Grow 1 ml/l, a grow 1/l+0,5/l ostatok BBizzu). Voda z vodovodu. Tak hádom to aj tebe pojde v poho. Pôvod rovnaký.
Ok, dik, v dalsi zalivce dostanou trochu na prilepsenou. Uvidime;-)
citace:
Původní příspěvek od Hlava No to si nemyslim že je to přehnojené , to by ty konce listů už byli spaleny , dle mě jestli do toho leješ jen deštovkou tak bys jim měl klidně trochu přidat ty Black dominy jsou trochu náročnejši na zalivku , ja dávam klony do allmixu a hnojim to uz po 3-4dnech FishMixem a jedou v pohodě , jen jim nalož čau Hlava