Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Please help... dostaly se ke mě starý komo zářivky (na řezy a tejdení semenáče bude stačit). Už jednou sem vyhodil pojistky tak to nechci pokoušet zase. Sem ne elektriku debil no...
Jinak takhle se to ke mě dostalo tak předpokládám že všechno je v pohodě, to jen já sem taková lama co netuší kam píchnout fázi, nulák ani kostru.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Edit, jinak z toho černýho kolečka s kontaktama byly uštíplý dva dráty (oba černý)... zkusil sem na ne přivést fázi a nulák a shodil sem ty pojistky, drát od kostry tam nebyl.
edit2: jj tak svítim... stačilo se malinko zamyslet a nepřipojovat dráty tak jak tam byly.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Původní příspěvek od EverNo1 Zdravím, máme tu nějakého elektrikáře?
Mám k zapojení 3x600w a doma nový třífázový stykač (25A, 1000V)
Jde to za zapojit tak aby každé světlo bylo jakoby na jednu fázi na stykači nebo to je velká hloupost? Aby to normálně odepínalo.
Já bych normálně dal aby každé světlo mělo svůj stykač, ale známý říkal že to pujde i přes ten jeden.
Nejspíš asi hloupý dotaz, ale rád se zeptám abych nekupoval stykače zbytečně
Pochopitelně že to jde udělat přes jeden třífázový stykač, nevidím v tom problém. Ale doporučuji pak dát tři jednofázové jističe, aby případný nadproud na jedné výbojce nevyhodil zbytečně všechny fáze a zbylé lampy svítily.
Pochopitelně že to jde udělat přes jeden třífázový stykač, nevidím v tom problém. Ale doporučuji pak dát tři jednofázové jističe, aby případný nadproud na jedné výbojce nevyhodil zbytečně všechny fáze a zbylé lampy svítily.
Takže jističe mám dat za stykač? Jakože stykač, jistič, světlo..
Případně jaký jističe mám použít.. Mám doma nějaký B6 a B16, tak aby to hlavně nevyhazovalo zbytečně
Předem díky za ochotu, v tomhle nejsem moc zběhlej
dal bych jistice, pak stykac, pak lampy, at mas chraneny co nejvetsi cast obvodu, tim ze pouzijes 3f stykac akorat znamena, ze budes ovladat vse stejne, ale to asi chces
čaute bando , prosil bych o radu , chystam se na 1x1000w nebo 2x600w , muzete mi nekdo poradit co a jak si mam koupit abych ochranil elektrinu ? Aby se mi nestalo že moc zatižím elektrinu nebo vyhořím,nebo mi to bude vyhazovat pojistky atd..Budu rád za každou radu ! předem diky !
crazyn> hlavně se nejdříve podívej na kolik máš hlavní jistič a ostatní jističe. Pak se podívej jak máš vedenou elektriku (měď, hliník a jaká tloušťka) no a nakonec se mrkni co na té větvi bude ještě připojeno. Největší problém ale budou dělat proudové špičky při zapínání.
Ono většina toho už je tady popsána, ale možná by provedení 2x600W bylo lepší, lépe pokryješ větší plochu a také můžeš rozsvěcet postupně, takže budou dva menší rázy. Stačí pár minut po sobě.
Dobrý den,
Omlouvám se že to píšu zde ale jsem už bezradný. Koupil jsem si 110w sodik se srarterem,ale když ji nasroubuju do objímky v lustru,tak mi to vyhodí pojistky až na chodbu. Běží jen lednicka a pc,nic víc na elektriku.
Děkuji za jakoukoliv radu co s tím.
huuuuustý ty jsi dobrej frajer no nic no měl jsi si to pořádně nastudovat než to zapojíš.
jak říká kolega kup predradník a pořádně si nastuduj jak se to zapojuje ty to budeš potřebovat
A kurva
Ale já ji kupoval z toho důvodu že nebudu potřebovat předřadník,když má vše v sobě....
v tom případě jaký je rozdíl mezi tímto a normální sodíkovkou?