Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od hellfire Zdravím, kamarád se trápí s třasněnkami má za sebou 3 týdny květu a tak 4-5 týdnů ještě pokvete(indoor), našel jsem na groweru doporučení na VERTIMEC má to docela krátkou ochranou lhůtu ale nelíbí se mi ta představa na květu to šplíchat čímkoliv. Nenašel jsem vyjádření na to to použít v květu a proto bych se rád zeptal jestli je to dobrej nápad nebo co v takové fázi doporučujete, roztoči už teď nejsou a chtělo by se toho zbavit není toho zrovna málo.
moudrý pán pravil, ať se vybodneme na všechny postřiky a jednoduše zasypeme povrch substrátu v květináčích jemným křemičitým pískem. Larvy pod ním se udusí a dospělci se přes něj nedostanou k substrátu, aby nakladli další pokolení. A navíc je to totálně ekologické řešení a nemusíte dýchat v baráku nějakej biolit.
Smutnice (na lepové šípce) se pozná velmi snadno - na jedinci nalepeném zboku jsou nápadné dlouhé nohy, skoro jako u komára. Víc běhá než létá, rejdí po substrátu a hledá, kudy zalézt.
První záchranná akce: ponoření celého květináče do velkého hrnce s vodou. Primárně je nutno zlikvidovat parazitující stadium-larvu. Když se utopí žížala a červ z třešně, to by bylo, aby se neutopil i tenhle červík.
Jakmile hladina vody dosáhne nad substrát nastavá pohyb: jemné čeření kroutivým pohybem larev. Pokouší se vylézt i pár miniaturních dospělců, ale v podstatě nejsou schopni překonat povrchové napětí vody. Odebráni kontrolní červíci, kteří v talířku s vodou rychle hynou. Dále prostor vystříkán Biolitem (POZOR ne na rostlinu) za účelem likvidace dospělců.
Předpoklad: vajíčka zlikvidována nebyla.
Další postup: A) 2cm vrstva křemičitého písku na substrát - muška není krtek a není schopna bariéru překonat a nemůže klást další vajíčka (ale larvy v substrátu pod pískem se nedusí). B) Denní aplikace Biolitu na ev. dospělce.
Likvidace Smutnic právě proběhla na jedné ze šesti čtyřtýdenních rostlinek. Pouze zaostávala v růstu a některé listy se velmi mírně na okrajích podhrnovaly. Jedná se o nerovnoměrný růst buněk svrchní x spodní strana listu. To poukazuje na nemoc kořenů. Po týdnu je kytí naprosto OK a dotahuje kolegyně.
Zrovna sem chtěl udělat foto pro svůj úvod na grower a objevil sem tyhle malinkatý tečky. Než začnu panikařit. Sou to svilušky? Jak se bránit v pokročilym stádiu květu?
ahoj mám problém se smutnicema koupil jsem biobit XL ale nevím jak ho aplikovat kytky jsou na předposledním dnu růstu a potom přepínám na 12/12 nebude to něčemu vadit ? prosím poraďte jak ten biobit xl a kolik ho aplikovat do hlíny děkuji moc
Caute, prosim vas o pomoc.Objevili se mi u kytek maly cerni broucci. Nasel jsem je jak si lozi dole po kvetinaci tam jak ma diry na odtok. Neni jich moc, aspon doufam, ale ani netusim zda nejak skodi.jsem v 5 tydnu kvetu.Na listech neni znat ze by je neco zralo. Zkusil sem je vyfotit ale jsou moc maly :/
Zdravím, právě jsem zasadil automaty přímo do konečných květináčů 11l, už začínají pomalu vylézat. Při kontrole jsem si všiml malých bílých brouků 1-1,5 mm velikost a je jich celkem dost. Nevíte jak se jich zbavit? Mám počkat až bude větší rostlina a přesadit do čistýho nebo použít nějaký postřik či zálivku?
Původní příspěvek od Skypp Tak jsem zkusil lepsi foto a ujistil jsem se ze skacou, mrchy
skoro určitě jde o nějakej druh chvostoskoků, jsou poměrně rozmanitá skupina půdních živočichů, povětšinou více méně neškodná, pokud jich tam nemáš vyloženě hrozně moc tak bych je neřešil
většina jich je saprofytická, tzn. živěj se odumřelou organickou hmotou takže nejspíš nepředstavujou velký riziko
citace:
Původní příspěvek od Hybrid94 Zdravím, právě jsem zasadil automaty přímo do konečných květináčů 11l, už začínají pomalu vylézat. Při kontrole jsem si všiml malých bílých brouků 1-1,5 mm velikost a je jich celkem dost. Nevíte jak se jich zbavit? Mám počkat až bude větší rostlina a přesadit do čistýho nebo použít nějaký postřik či zálivku?
pokud po zalití plavou na hladině a skáčou (to neni nutnost, ale napoví to) jde taky o chvostoskoky, jen jinej druh z mnoha, pokud to budeš dávat někam ven pravděpodobně by to tam stejně nalezlo
přípravek proti nim neporadim, nikdy jsem se nesnažil je hubit, ale nejakej širokospektrální insekticid by měl fungovat