Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
No jsou dva způsoby zapojení. Pokud máš možnost spojit N tvého kabelu s N na ventilátoru, tak použij zapojení č. 2. V opačném případě využij propojky mezi 3 a 4 svorkou na regulátoru. Obě zapojení jsou elektricky rovnocenná (jen v 2. zapojení musíš mít nějakou čokoládu nebo něco, čím propojíš ty kabely).
To že se ti nepohne ventilátor znamená že máš nastavenou menší teplotu než je okolí. Tudíž regulátor je vypnutý. Pohni kolečkem aby se ventilátor rozběhl (jinými slovy nastav teplotu vypínání vyšší než je okolí).
Marde jestli chapu tvuj psanej text spravne tak pises vlastne co kolega predtim. Ale to prave nefunguje. Zapojeni 1L, 3N, 4N, 5L ten vetrak nespusti ani s nim nehne. Elektrina tama jde pac se regulator rozsviti. Regulator nema zadnej termostat a jak sem to zkousel mam to vzdy nastavene na maximalni hodnotu. Pro jistotu jsem zkousel i vetrak bez regulatoru.
Ted kdyz vezmu tvuj text tak ty rikas ze ja muzu obejit 3N a 4N a spojit to primo. No ale porad sem tam kde sem vetrak se netoci . Jeste to doma teda zkusim ale moc tomu neverim pac je to proste porad to prvotni zapojeni aspon z toho jak to chapu. Kurwa proc sem nesel misto debilniho bankovnictvi na nejakou pojebanou prumku.
Edit: tak sem vyfotil jak to mam a jak to nefunguje.
Kvalita predevsim!
Naposledy upravil MocnyOkurek 23-09-2015 v 17:23 PM
Pokazdy co odpovim do jiz existujicich temat, nedockam se odpovedi. Protoze tp tu zrovna aktivitou nezije... A docela bych ocekaval ze za 50 korun za registraci si snad obcas muzu zalozit tema a zeptat se ne kdyz na muj dotaz jsem odpoved jinde nenasel a ano hledal umim... :-D nwchapu tyhle odpovedi k nicemu
Vždy když odpovíš do existujícího tématu, automaticky se zobrazí na stránce "dnes aktivní témata / dnešní příspěvky, která je snad nejsledovanější stránkou. Chce to trochu trpělivosti a chvíly vyčkat, ne každý odpověd zná nebo se mu právě odpovídat chce.
Podle všeho to máš zapojený správně, jen nezapomeň veškerý kovový prvky uzemnit.
Vypadá to že k propojení předřadníku se stínidlem potřebuješ ještě tento kabel https://www.tsbohemia.cz/kabel-napa...m-_d126619.html
Samce zapojíš do koncovky vedoucí z předřadníku (output) a na druhém konci jednotlivé vodiče přišroubuješ na kontakty v objímce.
Vypadá to že k propojení předřadníku se stínidlem potřebuješ ještě tento kabel https://www.tsbohemia.cz/kabel-napa...m-_d126619.html
Samce zapojíš do koncovky vedoucí z předřadníku (output) a na druhém konci jednotlivé vodiče přišroubuješ na kontakty v objímce.
Ahoj, díky za odpověď.
Není ten prodlužovací kabel stejný jako ten kabel, který vede z předřadníku?
To mám ty drátky z bílé krabičky odšroubovat a zapojit správně do samičky?
Ahoj čau, hodně velký sorry za novej thread kterej už tu je 100x, ale potřebuji co nejrychlejší odpověď prosím, pak ho klidně smažte.
Takže jedná se o zapojení sody, jde o to, že na předřadníku mám nakreslenej návod, kterej se absolutně neshoduje s návodem, který je nakreslený na startéru, a za třetí, ani jeden z nich se neshoduje s těma, co jsem našel zde na grow.
Rozhodl jsem se to zapojit podle návodu na startéru, dokonce jsem se odhodlal to i zapnout a oalá, soda svítí jak o život, ale nezdá se mi, že mám mít v předřadníku jen 2 kábly, nebo jo? O.o
A co je sakra na startéru to "R" ??
Kabely z tlusté bužírky jsou pochopitelně přívod, slabší kabely jsou od lampy.
Potřebuju od nějaké dobré duše jen potvrdit, zda-li je takto zapojená soda s tímto druhem předřadníku správě. Karma nemine.
Máš to zapojené správně. zapojuje se to dle typu starteru. R - Fáze L Na předřadník. musíš přeci nějak ten okruh pro proud uzavřít . Pak si zažádej o smazání ZDAR
Zdravím, měl bych takový malý dotaz ohledně délky kabelů od elektronického předřadníku k lampě zda jsou rozmezí jak dlouhý kabel muže být..Jestli tam jsou rozdíly mezi HPS a MH. Děkuji za odpověď
Zdravím,nech tu hladam jak hladam tak neviem any zaboha najst niečo z čoho by som zistil jak sa setapuju pc ventilatory do growboxu..
Prosím vás o radu alebo mi sem ked tak hodte link kde je zmysluplny postup jak na to..
Dikyy
Cau to je jednoduche.Staciti adapter na 12v.A jestli budes mit spatne zapojenej drat,tak ti bud nepojede nebo se bude tocit obracene.Misto adapteru sem pouzival ruzny nabijecky