Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jeste par fotek a komentaru. Na screenshotu je videt otevrene okno vnc vieweru s bezicim programem. Program ma tri sekce. Tahle je prvni. slouzi k zobrazeni hodnot. Umi kreslit graf nebo data ukladat do externiho souboru.
Jeste par fotek a komentaru. Na screenshotu je videt otevrene okno vnc vieweru s bezicim programem. Program ma tri sekce. Tahle je prvni. slouzi k zobrazeni hodnot. Umi kreslit graf nebo data ukladat do externiho souboru.
Tohle je druha strana. Slouzi ke generovani kodu pro arduino. Umi vygenerovat kod v zavislosti na tom, ktery senzory a kde mate pripojeny (teda kdyz to nastavite). Zatim umi jenom DHTcko, pH, EC a triak, ale nebyl by problem pridelat dalsi.
Treti stranu ukazovat nebudu, protoze na ní ted nic neni. Musel bych pripojit neco, co jde kalibrovat (pH nebo EC). Pokud je takovy senzor pripojeny, objevi se tam moznost ho zkalibrovat.
Ale jeste k te druhe strance. Rad bych tam dodal tlacitko "NAHRAT", po jehoz stisknuti by se kod uploadnul rovnou na arduino. Takhle je preci jen opruz, ze ho tam clovek musi nahrat pres arduino IDE. Nevite nekdo, jak na to? Myslim, ze by to slo vycucat z koudu pro to IDE,...
2JointarGanjar: psal jsi, ze jsi pochpopil r-manovu touhu po Arduinu. Jak jsi ji pochopil?
Já už mám celkem jasnou představu a to postavit to naopak pouze na RasPI, jediná nevýhoda je podle mýho případnej nedostatek analogovejch vstupů. Jinak je to chytrý rychlý, standardní, s wifinou, webcam ...
Mám už i celkem jasno v tom, jak to programovat ... pomocí Blockly, který vygeneruje JavaScript a pomocí node.js se to pak bude ve smyčce spouštět. Aktuálně jsem ve stavu generování kódu.
Cau majklovce, postavit to jenom na arduinu jsem si vylozil jako urcitou formu sebemrskacstvi. Ale zaroven touhu po jednoduchosti a kristalove cistote. :]
A pokud se to r-manovi povede, koupim si klobouk, abych ho mohl smeknout.
Ale jak jsem psal, sam se taky drzim cesty pres miniPC. Celou vec to neuveritelne usnadnuje.
Hmmm, Blockly je moc zajímavá věc. Já sem se pořád divil, odkud sou ty obrázky puzzlů v tvojí galerii To to cele zase o dost zjednodusuje. Je to vyborny. A navic neni zapotreby nic vic nez ta rasberka.
Na ty alogove vstupy, me napada treba prevodnik napeti-frekvence(napr. lm331) a nebo rovnou nejaky externi analogove-cislicovy prevodnik.
Ja se jeste trochu babram v tom javovsky programu, aby byl pratelstejsi. Ale taky uz to skoro mam. Takze to nakonec vypada, ze budou dve funkci varianty!! Jedna na rasberku a druha na BBB.
Zatim Growduino umi logovat teplotu, vlhkost a mnozstvi svetla, ukladat to na SD kartu, umi webserver, takze si to muzete zobrazit v grafu v prohlizeci. Jeste to ma mouchy (jde to jen ve FF a je to pomaly), ale to je otazka casu. Lze zobrazovat aktualni data, mesicni a rocni data, nebo si vybrat a zobrazit jednotlivy dny podle datumu.
Pracuje se na nastavovani zakladni konfigurace (DHCP nebo pevna IP, nastaveni casu napevno nebo NTP). Dal se pracuje na vystupech - tedy ovladani rele pro koncovy zarizeni. Pridavame dalsi dve teplotni cidla, to snad bude koncem tydne funkcni. Maka se i na zobrazovani stavu vystupu, tzn. aby na webu bylo poznat co je zrovna zapnuty a co vypnuty. Navic k tomu bude logovaci historie, takze se pujde podivat co se na zarizenich delo v minulosti a porovnat to s udajema v grafu.
No a neposledni rade se zacina pracovat na housingu a zapojeni. Nakoupil jsem par veci, ktery k tomu jsou potreba...dopsal jsem je do prvniho prispevku. Bohuzel, cena je trosku vyssi nez bych chtel. Je to zpusobeny tim, ze nekteri dodavatele(ti nejlevnejsi) nemaji zbozi skladem a taky tim, ze ne vsechny obchody jsou v Praze, postovny taky neco stoji.
--Potrebuju vyrobit tistak pro rozhrani mezi Arduinem a deskou pro cidla(vykuchanej segment z patchpanelu), dokazete to nekdo?
Původní příspěvek od JointarGanjar Cau majklovce, postavit to jenom na arduinu jsem si vylozil jako urcitou formu sebemrskacstvi. Ale zaroven touhu po jednoduchosti a kristalove cistote. :]
A pokud se to r-manovi povede, koupim si klobouk, abych ho mohl smeknout.
Ale jak jsem psal, sam se taky drzim cesty pres miniPC. Celou vec to neuveritelne usnadnuje.
Hmmm, Blockly je moc zajímavá věc. Já sem se pořád divil, odkud sou ty obrázky puzzlů v tvojí galerii To to cele zase o dost zjednodusuje. Je to vyborny. A navic neni zapotreby nic vic nez ta rasberka.
Na ty alogove vstupy, me napada treba prevodnik napeti-frekvence(napr. lm331) a nebo rovnou nejaky externi analogove-cislicovy prevodnik.
Ja se jeste trochu babram v tom javovsky programu, aby byl pratelstejsi. Ale taky uz to skoro mam. Takze to nakonec vypada, ze budou dve funkci varianty!! Jedna na rasberku a druha na BBB.
Postavit to jenom na Arduinu je jeden z hlavnich pozadavku na jednoduchost. A taky cenu, protoze jinak by sis k tomu musel jeste navic prikupovat nejakej jednoduchej comp(PI)...