Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
"Např. běžný axiální ventilátor (TT125) o průměru 125 mm s výkonem 280 m3/h.
Při 0 Pa tlaku je výkon 280 m3/h, v případě, že potrubí bude mít jeden 90° ohyb, zvýší se tlak na 10 Pa a výkon se sníží na cca 200 m3/h. Při zvýšení tlaku na 20 Pa tedy o 10 Pa je výkon pouhých 70 m3/h a při 30 Pa je výkon ventilátoru 0 m3/h. Jinými slovy - ventilátor na oko a poslech běží, ale nic neodsává, pouze „žere“ elektrický proud při kterém se zahřívá motor ventilátoru a hrozí spálení vinutí motoru (nezáruční událost)"
Opět metráček tady zkopíroval něco u potrubí a tlaku.
Prostě je to chytráček co umí jen rozdávat negativní karmy a kopírovat texty od druhých.
Odo, napsal jsi mu to dobře!!
Každý ví ,že TT je dobrý na potrubí kde nejsou ohyby.Je to tady napsáno asi 6x.
Častou chybou a vznik mnoha problémů je špatně zvolené místo pro nasávání vzduchu a výduch vzduchu. U stanu je to jasný, ale v různejch jinejch podmínkách.....( bavím se tu o skříních u zdí, vestavěnkách, různejch kumbálech atp.)
Hele sry za pripadne dezinformace. Psal jsem to na základě zkušenosti s TT 100, mel jsem ho zhruba pul roku s uhlikacem a dvěma ohybama. Za celou dobu bez problémů a to mel pouze 180m3/h. I pres to me zaviral podtlakem dveře do boxu, takže predpokladam, ze az tolik výkonu ohybama a pachacem neztratil. Mel celkove malej průtok a tak jsem jej vyměnil za PK 420m3/h. Musím uznat, ze UFO je trochu jiný kafe co se tlaku týče.
Ja sem zacinal s TT 150 a nedojel sem s nim ani prvni kolo, odesel tehdy myslim do mesice Asi slabej kus. Misto nej sem koupil TD, coz sem si moc nepomohl. Ale vydrzel do minuleho kola. Ted mam prima klimu a ten rozdil je obrovskej, uz bych urcite nikomu neradil koupit jinej nez radialni. Ja sem tim textem chtel vysvetlit hlavne to ze spaleni toho motoru je nezarucni udalost. Takze nikdo sice nepozna ze si tam mel filtr, ale ani ti takovou zavadu nevyreklamuji. Uz se mi tady moc nechce psat nic vlastnima slovama, hlupacci to potom shledavaji za prilis ofenzivni a urazlive, tak sem radej zkopiroval informace od prodejce. Ale bohuzel, ani to uz mi u strejdy fikusa, mistopredsedy meho fanclubu, neprojde
nj nie som taký bohatý, aby som si mohol kupovať lacné veci
TD a TT nikdy více, to čo píše Fikus je síce pekné, ale aj tak to nie je úplne pravda. Ak chcete axiálne venťáky používať ako odťah, hoci aj na rovnom potrubí, nasadením pacháču prídete o dobrú polovicu výkonu - poznám z vlastnej skúsenosti. K reklamačnému riešeniu - ono stačí venťak rozobrať a nájsť v ňom stopy po uhlíku, pak je každému všetko jasné
Takže nie, axiálny venťák proste dobrý nie je a nikdy nebude. Leda ako aktívny príťah bez potrubia.
Já jsem nenapsal,že TT je lepší.Mám PK a jsem spokojenej a mám i TT Vents M125 s oceli a kuličkovímy ložisky.340m3 průtok vzduchu a fouká to stejně jak s PK i při použiti filtru.Jede mi asi 3 kola a ješte jsem sním neměl problémy.Mám asi 1,5 m hadici bez ohybu a když k němu přiložím hubu ,tak je to stejný jak PK.
Nevím jak to je s přesnými naměřenými hodnotami,ale je tam prý rozdíl ve vylepšených lopatkách(semiradiálni).Nevím nejsem odborník přes vzduchotechniku,ale funguje i s pachačem už třetí kolo a je na rozdíl od PK nezkutečně tichý. Bude i podle mě rozdíl v těch plastových(používám na přítah) a kvalitních kovových.
Ahoj,
mám v menším boxu na odtah větrák Sunon, takže má čtvercový tvar a chci se zeptat, jestli nemáte nějaký tip, jak ho co nejlíp připevnit na potrubí (které je samozřejmě kulaté)? Díky za odpověď.
Potřeboval bych radu.. Mam box 300x80x200 (ŠxHxV) v místnosti 3x2m... Odtah bude řešený do komínu v místnosti.
Bude se svítit 3x600w
V zimě nebude problém uchladit, ale v létě to bude makačka.
V létě není možnost nasavat studený vzduch, tudíž do boxu nasavam vzduch 20-25C°.. Místnost je malinká, rychle se vyhřeje.
Cooltuby bych nechal jako poslední řešení, mám je ted a žádná sláva.
Jaký ventilator by jste mi doporučili? Případně kolik m3 by stačilo a kolik by bylo ideální aby tam byla rezerva.
Na odtah bude napojeno pouze 150cm aluflex, jedno 90° koleno z boxu a jedno 90° koleno v komínu směrem nahoru
Do komínu se vejde potrubí 300-315mm..
Počítám s tím že to nebude levné řešení, ale ventilace radši si připlatím za ventilaci než abych musel dávat Cooltuby které snižují účinnost světla
Zdravim, chtel bych se zeptat jestli bude stacit ventilator SILENT TD 160/100 N 180 m3/h + pachovy filtr 240 m3/h pro stan 120x60x180 cm..svetlo bych chtel led cob kolem 400 W.