Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Elektronika a Technika » Kompletni vzdalene rizeni a monitorovani klimatu
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 20 21 22 23 24 »
Autor
Téma 
majklovec
Stálý Člen

Karma uživatele majklovec - 68% PěstitelskáKarma uživatele majklovec - 68% PěstitelskáKarma uživatele majklovec - 68% PěstitelskáKarma uživatele majklovec - 68% PěstitelskáKarma uživatele majklovec - 68% Pěstitelská

Příspěvek č. 337

Supr.

Koukal jsem na kod pro Arduino a napadlo me, ze pro grafy by se dala super pouzit RRD knihovna: https://github.com/alberanid/arduino-rrd kdyby to ukladalo v RRD formatu, tak treba rrdflot v JS to umi zobrazit.

Taky se mi kousek podařil.

.: kalkulačka spotřeby :. .:kalkulačka výkonu :. .: Maroc # Afghan :.
............: šlukovka ze žárovky :...........

Naposledy upravil majklovec 29-08-2013 v 02:38 AM

Old Post 28-08-2013 v 20:37 PM
majklovec je offline   Profil uživatele majklovec   Find more posts by majklovec   Foto galerie člena majklovec   Click here to Send majklovec a Private Message   Add majklovec to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
majklovec
Stálý Člen

Karma uživatele majklovec - 68% PěstitelskáKarma uživatele majklovec - 68% PěstitelskáKarma uživatele majklovec - 68% PěstitelskáKarma uživatele majklovec - 68% PěstitelskáKarma uživatele majklovec - 68% Pěstitelská

Příspěvek č. 338

Dá se to udělat i přehlednější pomocí definovaných procedur a funkcí.

Tady je plná velikost: http://grower.cz/photos/000627/0037.png

Naposledy upravil majklovec 29-08-2013 v 04:33 AM

Old Post 29-08-2013 v 02:48 AM
majklovec je offline   Profil uživatele majklovec   Find more posts by majklovec   Foto galerie člena majklovec   Click here to Send majklovec a Private Message   Add majklovec to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
r-man
Stálý Člen

Karma uživatele r-man - 82% Pěstitelská

Příspěvek č. 339

Wow, tohle je slusny... z toho se vygeneruje sketcha ten se uploaduje na arduino?

**GROWDUINO - Kompletni vzdalene rizeni a monitorovani klimatu**
**R-Man's Chilli - driven by Growduino**--**GROWDUINO - Project thread**
!!!**R-Manuv druhy OUT - California Indica + Mendocino Madness 2013 - UKRADENO**!!!--**R-Manuv prvni OUT - California Indica + Power Skunk 2012** - **R-Manova bedna® IV - Matka z Mendocino Madness****R-Manova bedna®** - **R-Manova bedna® II/1000W** - **R-Manova bedna® III/1000W MH->1000W HPS**
Nekonopné fotky Navod na upgrade zvlhcovace Video rust ze seminka by R-Man® + sound Luxusni odhlucnena pestirna

Old Post 29-08-2013 v 11:15 AM
r-man je offline   Profil uživatele r-man   Find more posts by r-man   Foto galerie člena r-man   Click here to Send r-man a Private Message   Add r-man to your buddy list     Navštiv homepage uživatele r-man! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
majklovec
Stálý Člen

Příspěvek č. 340

Tohle běží přímo na Raspberry, generuje to buď JavaScript nebo Python a ten se rovnou ve smyčce spouští.

Bude to součást webovýho ovládání.

Old Post 29-08-2013 v 14:54 PM
r-man
Stálý Člen

Příspěvek č. 341

Aha....asi je cas se zeptat - delas ten svuj projekt jako opensource? Teda poskytnes vse co jsi vytvoril volne k dispozici?

!!!**R-Manuv druhy OUT - California Indica + Mendocino Madness 2013 - UKRADENO**!!!--**R-Manuv prvni OUT - California Indica + Power Skunk 2012** - **R-Manova bedna® IV - Matka z Mendocino Madness****R-Manova bedna®** - **R-Manova bedna® II/1000W** - **R-Manova bedna® III/1000W MH->1000W HPS**
Nekonopné fotky Navod na upgrade zvlhcovace Video rust ze seminka by R-Man® + sound Luxusni odhlucnena pestirna

Old Post 29-08-2013 v 15:05 PM
r-man je offline   Profil uživatele r-man   Find more posts by r-man   Foto galerie člena r-man   Click here to Send r-man a Private Message   Add r-man to your buddy list     Navštiv homepage uživatele r-man! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
majklovec
Stálý Člen

Příspěvek č. 342

Jo.

Až začne fungovat, pošlu to ven.

Old Post 29-08-2013 v 21:46 PM
majklovec
Stálý Člen

GrowPI OpenSource Příspěvek č. 343

Zatim je to nepoužitelný, ale dal jsem na jednu hromadu vsechno sem: https://github.com/majklovec/growpi

Neni tam generator ovladani, to jeste nema cenu nikam posilat.

Old Post 04-09-2013 v 22:50 PM
majklovec
Stálý Člen

Schema Příspěvek č. 344

schema

Old Post 08-09-2013 v 21:09 PM
JointarGanjar
Stálý Člen

Karma uživatele JointarGanjar - 91% PěstitelskáKarma uživatele JointarGanjar - 91% Pěstitelská

Příspěvek č. 345

Ahoj, chtěl bych přispět svou troškou do mlýna. Nějakou dobu jsem slídil po netu a našel spoustu užitečných informací a sensorů, které se dají napojit na arduino. Trochu jsem informace utříbil a založil wiki stránky na toto téma. Berte je, prosím, s rezervou jsou teprv v počátcích, ale přesto se tam dají najít užitečné informace. O ovládání arduina přes internet tam bohužel zatím není nic, proto tvořte, přispívejte a sdílejte! A věřím, že časem by se tam mohla utvořit slušná základna pro growing za pomoci arduina.

Old Post 15-09-2013 v 10:56 AM
JointarGanjar je offline   Profil uživatele JointarGanjar   Find more posts by JointarGanjar   Foto galerie člena JointarGanjar   Click here to Send JointarGanjar a Private Message   Add JointarGanjar to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
r-man
Stálý Člen

Příspěvek č. 346

Ahoj Jointare, diky za prispevek, karma ti leti. Ta wikina je fakt studnice vedomosti, dobra prace.

Rad bych ti navrhnul nejakou spolupraci, pokud budes mit zajem, byla by to parada. Jde mi hlavne o tu vzdalenou spravu, to je gro cele operace :-)

Mame v podstate tri moznosti:

1. Pridat se k nam a programovat Arduino. Uz je to rozdelana prace, ale programator nema dost casu. Mozna, kdybyste dali hlavy dohromady, slo by to rychleji.

2. Pomoct mi navrhnout a vyrobit tistak na propojeni Arduina a vystupu. Kdyztak muzu dodat dalsi info jak si to predstavuju.

3. Prispet financni castkou, viz prispevek 306 v tomhle vlakne.

Co ty na to?

Old Post 16-09-2013 v 08:58 AM
majklovec
Stálý Člen

Příspěvek č. 347

JointarGanjar : Dobrá práce!

K tomu čidlu vlhkosti, měl jsem úplně stejné a za 3 týdny mi shnilo. Jak dlouho ti funguje?

Old Post 17-09-2013 v 00:47 AM
JointarGanjar
Stálý Člen

Karma uživatele JointarGanjar - 91% PěstitelskáKarma uživatele JointarGanjar - 91% Pěstitelská

Příspěvek č. 348

to r-man: Dik. Doufam, ze ty veci alespon nekomu pomuzou a idealne se pusti do bastleni a prida nejaky postrehy a zkusenosti
Tvemu projektu samozrejme fandim, ale taky se priklanim spis k nazoru pouzit mezistupen s miniPC, jako je treba rasberka. Mit operacni system je totiz neuveritelnej komfort. A pritom cenove to neni prakticky rozdil. Pravdou je, ze takova vec uz je hotova viz ten odkaz na yieldbuddy.

to majklovec: Dik. Mas pravdu. Neni to zrovna drzak. Uz mam taky druhej. Dlouhodobe nesnese prilis vlhko. Chtelo by to trvanlivejsi variantu. Kdybys kap na neco lepsiho, postni to na wiki. DHT11 je preci jen cinan za 2$. Ackoliv ten druhej uz mi drzi minimalne tri mesice(v rel.vlhkosti max do 70%).

A jeste otazka pro oba. Chapu spravne, ze nedelate na tom projektu se vzdalenym rizeni spolecne?

Old Post 17-09-2013 v 18:08 PM
JointarGanjar je offline   Profil uživatele JointarGanjar   Find more posts by JointarGanjar   Foto galerie člena JointarGanjar   Click here to Send JointarGanjar a Private Message   Add JointarGanjar to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 349

Pánové klobouk dolů a fandím Vám. Sice jsem si každou stránku říkal, že to už skoro bude, a tak jsem trochu zklamaný, že jsem došel až zde a projekt stále ještě není hotov, protože je to fakt supr nápad.
Řeším momentálně dost podobnou věc, ale ve větším (a trošku jinými parametry), ale i tak se podělím o nashromážděné informace a možná, že Vám to trošku pomůže v dokončení realizace.
Řízení tepla domu klimatizací + topením + akumulační nádoby.
Webové rozhraní takto:
http://62.209.235.86/Teplomer/kotelna.php
http://62.209.235.86/Teplomer/tcklima.php
Cesta k tomuto rozhraní:
http://193.179.133.10/akumulace/akumulace.html
http://193.179.133.10/akumulace/Regulace.html
A takhle to vypadá.
http://forum.tzb-info.cz/docu/disku...987/0001002.jpg

Ikdyž teď jak na to koukám znova asi Vám to vlastně nepomůže ... tak když tak sorry ...
Ale fandím Vám !

Old Post 17-09-2013 v 23:41 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
majklovec
Stálý Člen

Příspěvek č. 350

Měl jsem na mysli měření vlhkosti hlíny.
Ten tišťák mi za 3 tejdny zkorodoval, na jedné elektrodě byl kov nanesený na druhé skoro žádný - elektrolýza.
Ale pravdou je, že jsem to měl stále "pod proudem", kdybych tomu pouštěl napájení jen v době měření, tak by možná vydržel déle.

Chtěl bych to zkusit měřit střídavým proudem (asi nějaké jednoduché schema s 555).

Ten projekt spolu neděláme. Já začal tím že jsem si udělal měření a spínací hodiny na Sanguinu (obdoba arduina mega). Abych došel na to, že:
1) chci vidět v reálném čase co se děje
2) nataženej kabel z kompu do skříně není to pravý, většina skříní je schovaná, takhle jsem bodnul wifi USB do RasPI a je to
3) musel bych řešit SD kartu, RasPI ji má
4) dá se k tomu připojit easy kamera, USB modem pro odesílání SMS

Tj. Sanguino jsem přesunul na 3D tiskárnu a pokračuju s RasPI.

Old Post 21-09-2013 v 11:15 AM
JointarGanjar
Stálý Člen

Příspěvek č. 351

Tu hlinu jsem zkousel asi 5 minut. Ale myslim si, ze kdyz do ni nepude porad proud, jak pises, bude po problemu s zivotnosti. Jestli te zajima zapojeni s 555, koukni na ty wiki stranky v sekci EC, je schema, co by se dalo pouzit. Nebo na anglicky wikipedii je u 555 jiny zapojeni astabilniho vibratoru.

Old Post 21-09-2013 v 19:36 PM
JointarGanjar
Stálý Člen

Příspěvek č. 352

Cau,
dneska sem objevil jednu moznost, jak to celé realizovat. Nakonec mi to nedalo a poridil jsem si Beaglebone black [dale jen BBB] (obdoba raspberry pi), takze se priznavam, ze sem pouzil mezistupne s miniPC. Ale hned uvidite, jaky komfort to prineslo, protoze to dava moznost na nem rozbehat operacni system.

Nejprv jsem uvazoval, ze bych na BBB rozjel webserver. Proste neco jako to, co pouziva pyroman23 na svuj kotel. Mimochodem opravdu moc pekny! Problem byl v tom, ze bych cely program musel teprv napsat. Pritom jako nejvhodnejsi kandidat se mi zdal jazyk Python, ale v tom pripade bych v nejlepsim dospel k tomu samemu jako je yieldbuddy, ktery je opensource, takze by cela prace vlastne nemela prilis smysl.

Navic uz mam jeden program napsany v jave, kdysi jsem ho napsal za ucelem ovladat a monitorovat arduino z PC.

Pak me napadla jeste druha moznost VNC (Virtual Network computing)!

A k memu prekvapeni sem se nesetkal s zadnym digitalnim odporem. Na BBB jsem nainstaloval ubuntu(linuxovy operacni system) s grafickym prostredim LXDE, ktere BBB vcelku obstojne utahne. No a tim uz je vlastne vsechno hotovo :]
Pod ubuntu nebyl problem VNC rozjet. VNC umoznuje se pripojit na vzdalenou plochu. To znamena, ze z PC, u ktereho sedite, muzete ovladat PC na druhe strane zemekoule, jako kdyby jste u neho sedeli. Takze jsem mel moznost pripojit se na desktop BBB z jineho PC a "ziskat primo jeho graficky vystup".

A posledni krok byl rozjet na BBB onen javovsky program.

A bylo hotovo!

Navic realizací pres VNC clovek ziska hromadu dalsich moznosti. Napriklad muze nainstalovat Arduino API, takze muze arduino programovat primo pres internet. Nebo nemusi ani zadny program pouzivat a odecitat hodnoty primo ze serial portu. A vlastne cokoliv si dokaze pod operacnim systemem predstavit, protoze k nemu ma plny pristup.

Pokud vas napada otazka, jak se k BBB pripojit z PC mimo domaci sit, kdyz nemate statickou IP adresu. Resenim je logmein hamachi.

Dalsi otazka je bezpecnost takoveho prenosu. V prvni rade je dost nebezbecne uz jen to, mit VNC server rozjety, kdyz si predstavite, ze by se k nemu pripojila neopravnena osoba! Samotny VNC prenos neni ani defaultne sifrovany. Coz neznamena, ze ho sifrovat nemuzete :] Prvni klic zabezpeceni je v tom, ze VNC prenos vyzaduje autentizaci. To ale neni prilis. Proto asi mnohem vetsi vahu bude mit prvek zabezpeceni VPN site (pokud ji budete pouzivat). Rad bych se o tom rozepsal vic, ale musim se priznat, ze o tom vubec nic nevim.

Celkove bych shrnul, ze reseni pres VNC je relativne noobacký a tezkopadny reseni, ale zato ma siroke moznosti a je dost jednoduchy.

Dokonce se mi zda, ze uz jsem konecne trochu pochopil r-manovu touhu pouzit jen arduino...

Old Post 21-09-2013 v 19:51 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 20:26 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 20 21 22 23 24 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás