Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od anonym9711 Neviete niekto, co znamenaju hnede tmave skvrny ns listoch? Okrem toho zeleny postihnuty list potom zltne. Skusam pripojit foto.
Prelistoval som thread a nevidel som take. Ma to len 1 rastlina. Kvet 2 tyzden. V hline, hnojim, polievam vsetky rovnako. Jeden kvetinac mal slaby substrat, ale zabudol som ho oznacit- moze to byt malo zivin? (Dal som jej davku hnojiva, uvidim.)
Podla mna je to blokacia zivyn v dosledku spatneho pH.Ale uz tam bude viac vylucenych prvkov...Takze najskor zrovnat pH pomocou mnozstva upravenej vody a potom zlahka prihnojovat.Zmeraj co vyteka z kvetniku a sam uvidis ..Poskodene listy uz sa asi nespravia ale malo by sa zastavit sirenie tych flakov a uvidis ze kytiz hned lepsie vyzera..
jednoduchá otázka-
vrátli se mi zpět svilušky v 6.týdnu květu!
Co s tím?
Postřik?
Díky
zdar pane.. tak z vlastní zkušenosti, něco organického, co funguje - B-A-C- Plant Vitality plus - má to v sobě pach predátora, svilušky hibernují (už neškodí) a následně zahynou hlady (něco přes týden).. použitelné v každé vegetační fázi...
Koliktomu chybí do kosy..?
Nedostatek živin v listech nastupuje normálně tak po 35 dni květu,jak v kterým mediu,jak u který odrůdy a taky podle toho jak hnojíš,kolik necháš spodků po přepnutí,atd..
Tohle je poněkud masivnější,takovýhle odumírání listů je normální ve spodní třetině kytky v pokročilýmm stadiu květu..
Podle mě u tebe to nastoupilo dřív a ve větším měřítku kuli permanentně nízkýmu ph během pěstu a nedoživenosti kytek,předevšim dusíkem,kterej se mnohem líp vstřebává v hlíně s ph okolo 6,5,než při 6 nebo nižším...Muj názor..
No je to teprve asi 28 den a některé paličky mi příjdou malé oproti ostatním .. kosa asi 60 den ... no teď jsem to prolil tak asi něco zase nahnojím ale bojím se jestli ještě nemám počkat ... Jenže ty kytky jsou celkově bledé a listy hynou i na vrchu i dole . všude a někde se i kroutí a celkově se ty kytky tak nějak lámou asi jen dvě ale ty jsou strašné i šiškama ...
Jen tak jsi hoden volnosti a bytí, když rveš se o ně den co den.
Prolej to hnojkama na růst, klidně dvojnásobnou dávku a zakápni to kyselinou dusičnou na ph6. Už jsem to v pár threadech viděl a vždycky to pomohlo.. Kytky tahaj živiny z nepotřebných listů, to je normální, ale ty listy nahoře určitě nepotřebný nejsou, musíš jim živiny vrátit Skoro to vypadá jako přehnojený hnojivem na květ..
Taky jsem si myslel, že by to moh bejt škůdce, sice asi ne, přecejenom si ale zkontroluj stonky od listů.
No a slabý větve se řeší ofukem, ve větru se zpevní, když mají dost živin..
Pokud má problém řešení, pak ho vyřeš, pokud řešení nemá, trápením si nepomůžeš.. (přísloví)
Neříkejte hloupým lidem, že jsou hloupí, mohli by se urazit.. (by me)
Žít neznamená přežít, ale užít.. (M. A. Anděl)
Pochopit znamená zjednodušit.. (Oldow)
Kamo 2x sunon 160m3 a 2x ofuk velký venťas bych řekl že stačí,hybe to s nimi dobře.
Ph 6 jsem tam měl tak jssem to včera prolil solidně ph 7 a vycházelo stále ph 6,0-6,3.
Škůdci:kolem letěla pouze jedna smutnice ale moc by toho asi nevysala je tam ještě mospilan a jelikož jsem tam měl minulé kolo sviluše vystříkané omite a ve finále se tam stejně objevily tak dnes po kytkách běhají kamarádi http://www.biocont.cz/shop/detail/1...similis-100-ks/ a jelikož jsou tam už 5 dní a stále je nacházím tak bych řekl že asi mají co papkat.
Začnu místo zrádného Biobizzu hnojit ah a ph nastavím kolem 6,4 a mám zahnojit jako na růst nebo na květ?Nevím biobizz se mi nějak neosvěčil , před tím se lil plagron a nikdy se mi nic takového nestalo....
Původní příspěvek od SubFocus Kamo 2x sunon 160m3 a 2x ofuk velký venťas bych řekl že stačí,hybe to s nimi dobře.
Ph 6 jsem tam měl tak jssem to včera prolil solidně ph 7 a vycházelo stále ph 6,0-6,3.
Škůdci:kolem letěla pouze jedna
Naleješ 7 a vytéká 6..,z toho jen vidíš,jak byl substrát překyselenej..
Při ph 6 a nižším je vstřebávání dusíku v soilu jen minimální...
nojo ale řídil jsem se tímto a měl by to někdo asi opravit v tom případě:
Hlína
Pokud si koupíš kvalitní hlínu (ne kyselou rašelinu), nemělo by být potřeba upravovat pH. Pravděpodobně již obsahuje dolomitický vápenec, který pH upravuje na přijatelnou mez. Konopí vyhovuje neutrální až mírně kyselé prostředí, takže pokud se rozhodnete měnit pH držte se hodnoty kolem 6,0. Širší meze jsou 5,8 - 6,5.
a co tedy teď s tím ?Za čít hnojit AH na růst či na květ?(myslím samozřejmě pomaěr 3 složky)
JO pokud mas hlinu z grwshopu , tak je ph nastaveny na idealni hodnotu a ,kdyz sem jednou byl pro hnojiva na borivojce , tak tam se zrovna tpek predemnou ve fronte ptal na to jestli musi v tyhle hline hlidat PH a on mu rikal , ze ne , ze tomu maximalne muze este trochu pomoct , kdyz ho bude upravovat . Ja to merim jeno pomoci ph papirku , kde to moc clovek na desetiny nepozna , ale vym , ze nemam nakej moc rozdil oproti ty hopdnopte co ma byt . A vrustu mi listy krasne zelenaj , akorat na kvetu zacnou postupne odpadavat , ale to bych rekl je normalni.