Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
S tym mrazakom ma to tiež napadlo, Viridis ma však utvrdil v nazore, že by to nehorazne žralo. Jedinou alternativou by snad bolo riešiť to uzavretym okruhom, ktory chladi vybojku. Dalsi okruh by chladil skriňu. Mohol by byt tiez uzavrety... s tym, že by prechadzal cez chladničku ktoru by termostat zapínal, pri zvýšení nad 25°C. Raz za cas, napr. kazku hodinu by sa však musel tento okruh odvetrať (napr. cez pachovy filter) von, pretože rastlinky potrebujú čerstvý vzduch. Za pokus by to stalo...
Ešte som zabudol... toto riešenie z uzatvorenym okruhom pre chladenie skrine, by elegantne vyriešilo aj problem s dosycovanim CO2. Hravo by sa dala udržať vysoka koncentracia.
Právě mě napadlo, že by se na to dala použít nějaká autolednička - ta je přece na 12V ne? A podle mě by jí výkonově zdroj z PC mohl utáhnout, ale fuckt nevim. Zkontruljte mě někdo :
Jestliže je v autě maximální proud na pojistce 20A (tim si nejsem jistej), tak spotřebič může mít max. 240W a tim výpočtem si taky nejsem jistej, ale třeba 80 - 100W žárovky nebo xenonový výbojky se do káry normálně dávaj... a dvě, že jo -> pročež si myslim, že by to mohlo sedět) No a 240W -> 300W pczdroj utáhne.
Tak - chladnička se vrchnim otvorem nasměruje do pěstírny. Dá se do ní eště jeden 12V větrák, na kterej zdroji zbejvá spousta síly a celý by se to dalo eště spojit na časovej spínač.
Netušim jakej má taková lednička výkon a jestli výbec dostačující, kolik by stála.. třeba někde v bazaru, nebo jestli je to vůbec proveditelný - sem hrozně zhulenej.
Ale dejme tomu že mi to uvažuje správně - a jestli jo, tak by to na financích za eletriku nebylo nějak dramaticky poznat - počítám +50kč/měs. - záleželo by na nastavení spínacích hodin...
Moc.. To je jen kdyz bijou
buba> Na tech strankach je to jen o naky kilco - dve drazsi, nez v kazdym poradnym krame. Normalne doporucuji vlizt do G-shopu treba v Nuslich a natvrdo koupit jedno z tech uficek (dle parametru samozzejme). Podle mne - a mistr Hlava mi to urcite potvrdi - to bude jedna z nejlepsich investic, pokud se timhle "konickem" opravdu minis kapku zabejvat..
Nedavno jsem resil snad obdobnou situaci jako mas ty a letosni "teplotni rekordy" venku mne ve klasicke panelakove spajzce nechaly chladnym.. A taky jsem se nejdrif chytal za hlavu , kdyz jsem mel vysolit jen za ten nejmensi typ UFA skoro tri litry. Ted me trochu se*e, ze jsem rovnou neporidil to nejsilnejsi.. Výměnu vzduchu v pěstírně totiž nelze za žádných okolností podcenit!
Cau, mam skrinu 50x55x125 s 250W a stinitkem Hammered s V prolysem. Filtr NL 150 m/3. Vzduch je tahany pres filtr 120 m/3 ventilatorem typu VKO (ale neni to on). Na pritah 2x dira pasiv prumeru 5 cm (myslim, ze to je malo, a to je mozna problem). Ofuk stolnim fentilatorem. Teplota v pokoji 22°C. Problem, ze je teplota ve skrini porad 36 °C. Odtah si myslim, ze jede celkem dobre. Myslite, ze je to v odtahu nebo pasivnim (malo der) pritahu? Dekuji za smysluplne, vicemene z praxe podlozene odpovedi. Dekuji. Nemam fotak fix.