Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Čuo scatche..v tom je právě ten problém, co řeším od začátku..jsem v nájmu, kde nemůžu pořádně ani vyměnit žárovku a jediný odtah z bytu je světlík, na který není možné se připojit je to přes celý byt...a z domu to nedostanu, protože jsou tu "eurookna" (jsou to dvouskla a mezi nimi vzduchoprázdno) a do toho nemůžu udělat díru, jinak bych to prošoupl oknem. Bohužel. Ale vůbec mi to v kuchyni nevadí, skříň je zabudovaná mezi jiné skříně a je zepředu utěsněná (obyč. těsnění z gumy) a výdech ústí dozadu za skříně a tak se vzduch volně vyfukuje z poza skříní a nedělá neplechu, ani když mám otevřená okna. (snad se to časem nezvlčí)
Ale jedno plus to má: nastěhoval jsem se nedávno a byla tu hrozně cítit nějaká chemie (dezinfekce) a nemohl jsem to pořádně vyvětrat a když jsem na víkend odjel, tak to zase začalo smrdět a jak jsem spustil growroom tak to tu už nesmrdí-funguje to podobně jako čistička vzduchu. Ale možná tomu pomáhají i ty kytičky.. ;-)
Uff....tolik chvály, fakt díky, moc si toho vážím! Vím, že začátečník (jako já) má ke stavbě spoustu otázek jak co udělat nejjednodušeji, nejlevněji nebo vůbec jak to provést v praxi a musí to hledat všude možně po různých příspěvkách. (I když to vůbec není na škodu, protože jsem se spoustu věcí naučil jen tím hledáním) Tak jsem chtěl jen nabídnout svoji realizaci growroom-u k inspiraci.
Mám dotaz...mám tam "v noci" asi 22-24 stupňů, což je zřejmě fajn, ale mám slunko asi 20cm nad pletivem a přesně na pletivu mám "ve dne" teplotu až 33 supňů (ale venku - okolo skříně mám také 28 st.C - mám byt na jih)....jak to stáhnout (jednoduše)? posunout ten spodní větrák na úroveň pletiva? a třeba svíti výhradně v noci? ... Vím, že sodík topí, ale on topí dost...mrška
Digestoř není v nových bytech napojena nikam na světlík apod., pouze filtruje vzduch, funguje vlastně stejně jako větrák a na něm pachový filtr - nic Víc. To bych vlastně akorát znásobil překážku v toku vzduchu (dalším filtrem) a to nepotřebuji, naopak. Situaci by to asi ještě zhoršilo.
Dlouho jsem přemýšlel nad "sílou" vzduchotechniky vzhledem k síle světla, rozměrech skříně atd. - počítal jsem to podle grower.cz a názorů kluků z growshopu a vzal jsem radši silnější a i tak je tam horko.
Zdá se mi to větrané dost, ale asi je to tou cirkulací vzduchu v jedné místnosti, nezbyde asi nic, než pořádně větrat místnost.
Zdar to je jasny, digestor je nesmysl. Tenhle problem resim svicenim pres noc a nonstop vetranim mistnosti. Mam 250W v prostoru 120x60x60. Teplota u korenu cca 22°C u lampy kolem 35..
.. a jsou tam nějaké viditelné změny na kytkách ? Menší výnos, nemoci, žloutnutí atd.?
Mně to totiž zatím nic nedělá, kytky vypadají velice zdravě...Teď se mi pod lampou (20cm) podařilo stáhnout teplotu o 2 stupínky..mám tam kolem 30 st. a to už se snad dá, ne?
Udělal jsem udělátko (přikládám foto) - je to takový kšiltík vystříhaný z papírové krabice, bylo to jen na zkoušku, tak jsem to tam jen přilepil "Powertape-kou"..
Funguje to fajn, ale možná by se tam dala steředem mezi květináči dala táhnout přímo od větráku trubka (umělohmotná), která by měla v sobě směrem na koruny díry a to by svým způsobem dávkovalo čerstvý vítr do korun zespod sítě na SCROG..Samozřejmě by ty díry musely být asi 0,5-1cm široké a muselo by jich být hodně, aby to netvořilo vzduchu překážku a naopak celou situaci nezhoršilo...co si o tom myslíte?
ej jouu whats up man!!!!!!! stefan wo so go!!! hhh co treba tvuj problem resit cooltube.ou hh ale je to jen takovej napad a beztak te uz taky napad ale nikde sem to tam necet. 2100 see u later
Jasně...díky Oukej aka Dzioo, ale to mě samo napadlo..spíš mě zajímalo alternativní řešení a nějaké inovace..Ale, nakonec mi to rostlo fakt dobře i ve 30 st. Celsia..takže teplotu stahovat ani nebudu, 20 dní jsem měl růst a na květ je optimální teplota 30-32, takže teď už se mají mršky dobře a bude i hodně pryskyřice (doufám)
Pokud bych měl s teplotou problémy (v době růstu), tak bych to řešil asi zvlhčovačkou, která je nejlevnější a vzhledem i ke zvýšení vlhkosti nejefektivnějším prostředkem..teplota klesne prý až o 6 stupňů:
Jedna za všechny: http://g-elektro.cz/index.php?main_...products_id=274
..krudá, že?
čau, máš to fajn, ohledně tý teploty, mnoho lidí řeší odtah od lampy ze zvrchu, má to prej mnohem lepší účinnost než z boku, tak se pokoukni po groweru a uvidíš ;-)
Pěkná skříňka, moc pěkná..
Jen by mě zajímalo, jak vyměňuješ vzduch když zajde Sluníčko a jestli to potom není cítit když je "noc"..chystám se totiž na něco podobného a u mě bude pachovej filtr asi nezbytnej..
Díky moc za odpověď!