Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ale za Adwu/Essentials stoji jedno kolem 1500,takze kdyz si koupim PH+Ec,tak je je to pulka toho monitoru.Precejnom vetsina groweru nema prachy na to,aby si koupila monitor za 6papouchu.
scatche - na stránkách většiny prodejců píšou, že vodotěsné jsou ........ ale věř mi, že nejsou - mám to ověřené na vlastním experimentu - tak jsem okamžitě volal do Gshopu, kde jsem ho pořídil a ptám se: je ECmetr od ADWY vodotěsnej a oni ANO a já" I když ho hodim do vody?" a oni Tak to NE a já "Aha, takže vlastně neni vodotěsnej!" a oni "Vlastně NE" .....
scatche - na stránkách většiny prodejců píšou, že vodotěsné jsou ........ ale věř mi, že nejsou - mám to ověřené na vlastním experimentu - tak jsem okamžitě volal do Gshopu, kde jsem ho pořídil a ptám se: je ECmetr od ADWY vodotěsnej a oni ANO a já" I když ho hodim do vody?" a oni Tak to NE a já "Aha, takže vlastně neni vodotěsnej!" a oni "Vlastně NE" .....
nevim jak je to u tehletech pristroju ale vim ze existuji nejake stupnice vodotesnosti...1. treba vlhkost a para apd. 2. dest td..pak sou nejaky ze je muzes dat do vody...a ty dalsi stupne neznam ale vim ze jich je aspon 5. takze oni vlastne zas az tak nelzou
Ale oni tam píšou, že jsou vodě ODOLNÝ - odolný proti stříkající vodě. Tzn, že když tomu pár kapek vody neublíží, ale pod vodou to nevydrží.
Uvažuju o kombinovaném Ph/EC metru, se kterým bych mohl soustavně monitorovat tyto hodnoty v roztoku bubláku. Asi nejlíp mi z toho vzhledem k ceně vychází Hanna Grocheck combo (HI981405N). Asi jediný rozdíl v něm a dražších variantách (třeba od Milwaukee) je, že tento se kalibruje manuálně, dražší automaticky. Podle reakcí mi vychází, že to nebude špatná varianta.
From The Darkness Of Chaos I Rise To Steel Your Soul
Mors Certa, Hora Incerta
Dyť toho přístroje tam je třeba zasunout jen špičkou,není třeba to tam topit celé.
No každej nadává na přístroje ADWA,mě to fachčí už druhý rok v poho.
PH metr jsem zvyklý kalibrovat častěji,na doporučení dobrýho akvaristy,tak možná ani nezjistím za jakej čas se rozjede fest.
Určitě se vyplatí lepší a tím také dražší přistroje,no kouzlo úspěchu tkví v dobrém zacházení s přístrojem.
Good Luck
Jak píšu ve svém threadu, pořídil sem od Klecky Hanna Grocheck combo (HI981405N).
Nyní něco informací o tomto přístroji převzaté z webu prodejce:
Perfektní měřící přístroj pro neustálé sledování hodnoty pH a EC (Electro conductivity - elektrická vodivost) v živném roztoku pro vaše rostliny. Měřící elektroda je na delším kabelu a tak můžete mít tento přístroj na viditelném místě poblíž nádrže. Kalibruje se manuálně a automatická kompenzace teplot od 5°do 50°C zaručuje ještě větší přesnost měření.
Rozsah: 0,0 - 14,0 pH; 0,0 - 9,99 EC
Přesnost: ±0,2 pH; ±2% EC
Rozměry: 165 x 110 x 35 mm
Váha: 300 g
Můj vlastní komentář:
Přístroj přišel v nenápadné krabici. Popravdě sem čekal u takhle drahý srandy trochu výtvarně zpracovaný obal. Po otevření vyskočí pufrovací balíčky na Ph 4, Ph 7 a Ec a malý šroubováček. Dále je tam jakési potvrzení o provedené kontrole přístroje, záruční list se sériovým číslem a návod. Zde ale nastává problém, který mě osobně trochu sere a kazí tak dobrý celkový dojem. Všechny dodané dokumenty jsou totiž v němčině. Dodavatel se neobtěžoval vybavit měřák ani anglickým návodem, se kterým už bych se dokázal seznámit a stačil by mi. Prodejce se navíc neobtěžoval vybavit přístroj návodem českým, což je fatální chyba, když si vzpomenu, že sem český návody dělal i na takový kraviny jako média nebo baterky (ne protože by se mi chtělo, ale protože to vyžaduje zákon). Německy umím asi jako nepravidelný žák dvojice Karl und Egon von Lekce německého komunálního humoru "Alles Gutte", takže můj pohled na divoká německá slovíčka způsobil akorát další zmatenost. Nemluvím ted o základních funkcích, které při troše dobré vůle a pozornosti dokáže každý rozeznat sám, ale třeba takový informace o pravidelné údržbě, kalibraci atd, což je pro správnou dlouholetou funkčnost takovýho zařízení asi nejdůležitější věcí.
Když odhlédnu od tohoto nedostatku je combo měřák moc fajn věc. Kabely se sondama sou dostatečně dlouhý (asi 1,5 - 2m), kabel napájení je cca 3m dlouhej. Veškerý ovládání spočívá pouze v ponoření sond do roztoku a kouknutí se na displej. Na změny PH i Ec reaguje v řádu vteřin. Rozlišení displeje Ph na 1 desetinné místo, u EC na 2 desetinná místa.
Řekl bych, že při ceně 5700 by si určitě někdo mohl dát práci návod přeložit, ale to už je boj prodejce a dodavatele, protože jestli se to rozbije, není díky tomu téměř možný zamítnout reklamaci. Což doufám nebudu nikdy potřebovat ;-) Pokud máte zájem o kvalitní přístroj umožňující soustavné měření a váš rozpočet neskýtá cca 8-12tis na profi značku Milwaukee, bude Hanna tou správnou volbou. Jen se musíte vzdát automatické kalibrace (neplést s teplotní kalibrací, tu Hanna umí), kterou ale zase nebudete dělat tak často ;-)
From The Darkness Of Chaos I Rise To Steel Your Soul
Mors Certa, Hora Incerta
Cau
schanim si nejaky EC merak a nevim jaky si vybrat ptze od advy se ho bojim vzit abych s nim nemel pak nejaky problemy tak mi pls nejaky poradte..
dam do toho tak 1600-1800kc
Budu s tim chtit merit v bublaru..
Tak treba nejakej ten odkazik..
dik moc
to jested man:vipada to jako šupa jen ta cena je až podezdřele nízská.....jen aby soudruzi s čiínské lidové republiky neudělaly někde chybu......jinak bych si taky tak ¨4-5koupil....
"ROZKOPEJ TĚLO HLAVA UPADNE!!" THAISKÉ PŘÍSLOVÍ......
"Jsem jako Homer Simpson ojedinělá kombinace ultraničemy a budiž k ničemu "
The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness. For he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you.
nee, objednává mi to kámoš v UK, mám dojem, že to do ČR neposílají, sehnatelnost náhradních dílů je jediná věc, která není jistá, sondy možná budou nahraditelný z jiných strojů. až vyzkoušim, tak se ozvu
Být za debila je opravdu náročné, konkurence je vysoká.