Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Čau. Niektorí členovia to na groweri už riešili, ale nepamätám si, v ktorom threade to bolo. Ale viem, že tam boli názory pre aj proti. Pre bolo hlavne to, že vysokou teplotou pri horení sa plesne zničia, ale to si radšej ešte zisti.
A skús prihodiť foto alebo viac popíš, pretože "trochu plesnivou ganju" je ťažko ohodnotiť. Osobne by som plesnivé šišky nefajčil, už len kvôli tej predstave. Sa maj.
...sorry ze vam lezu do tak plodny diskuze, ale i kdyby treba plesnivej chleba chutnal jako jahody tak se s nim asi tezko bude nekdo ladovat...nechapu jak si muzete pochvalovat plesnivy koureni - to uz jedte rovnou toluen - ten taky dava, i kdyz ta chut asi nic moc...
Čau. Niektorí členovia to na groweri už riešili, ale nepamätám si, v ktorom threade to bolo.:rolleys: Ale viem, že tam boli názory pre aj proti. Pre bolo hlavne to, že vysokou teplotou pri horení sa plesne zničia, ale to si radšej ešte zisti.
A skús prihodiť foto alebo viac popíš, pretože "trochu plesnivou ganju" je ťažko ohodnotiť. Osobne by som plesnivé šišky nefajčil, už len kvôli tej predstave. Sa maj.
Dříve než se vysoká teplota dostane až na konec brka, nataháš do plic několi miliónů spor.Ani bong nepomůže.
2 luckyBOB: Říkám jednoznačně NE - ve smyslu nekouřit. Já vim, že je toho hulení strašná škoda, minulej rok sem takhle přišel prakticky o celou úrodu a pak sem hulil i to plesnivý, protože jiný nebylo. Ale pokud nemusíš, tak to nekuř. Jak píše ÍQáč, miliony spor a mikotoxinů, který sou opravdovej shit...
Touha po změněném stavu vědomí je vrozená, normální potřeba, stejně jako hlad nebo sexuální puzení. Ale neříkám touha po změněném stavu vědomí pomocí chemické látky, drogy jsou pouze jedním ze způsobů jak tuto touhu uspokojit, existují i další...
jeste jednou rikam..plesniva trava a sem tam plesniva trava je silenej rozdil...treba si panove nerozumime ale jasne ze nebudu hulit plesnivou travu..ja ji mam jak pisu (jen jeden model) z 15%..a to je prece nic..a pokud to stridam s dalsima 5 modelama tak nevidim v tom zuadnej problem..
a srovnavat chleba s travou.....a taky pokud by chutnal chleba jak jahody..ja bych si ho dal..
Zdravim panove
K tej plesni som sa nejak nikde nedozvedel, za kolko dni sa dokaze plesen rozsirit z jedneho maleho miestecka trebars v strede mohutnej palice na celu palicu, resp. za aky cas/dni dokaze plesen zruinovat celu rastlinu? Jedna sa o outdoor kyti.
Zaleží jaké má životní podmínky,plíseň je cizopasná houba a schopna do týdne zničit téměř celou rostlinu.Mě jednou napadená kyti pošla celá za 6 dní,ale to bylo extrémě špatné počasí.
ja sem dneska na jedny palicce na vrsku nasel plisen je zhruba 3 tyden v kvetu obrana proti sireni asi neexistuje ale zajima me kdyz se to rozsiri a zacne plesnivet vic muze se to prenyst i na dalsi kytky co sou zdravi ... neni nekdy lepsi jednu obetovat a zachranit tim ostatni? nebo je to proste na genetice a ostatni budou v poho i kdyz tahle bude prohnila? kazda rada ma pro me cenu zlata
dr.skunk: tiez si myslim ze radsej jednu skor,, ako nic neskor,, ale najpr to otrhavaj ako sa da,, a prenasa sa to aj rukami tak radsej nepozeraj vsetky kytky naraz.. a naj je to cekovat kazdy den.
jo mě kytka co jsem měl od března taky začala plesnivět a to bylo vcelku pěkné počasí. jinak jsem jí vytrhl jak říká geronimo radši dřív a mít něco než pozdějc a mít prd i co se čorek týče.
BANIK pičo
Jaký je rozdíl mezi USA a jogurtem????
jogurt je kultura.
no zatim se nikde jinde neobjevila kyti jsou na balkone takze to hlidam jak jen to jde.. pevne doufam ze kdyz bude pekny pocasi tak uz se ani neobjevi..
Taky mám problém s plísni :-/ Kytku mám ve foliovníku, trošku jsem ji neuhlídal a větve jsou všude "rozplácnuté" po stěnách, střeše atp (i když tam jsem plíseň nenašel). Jenže na některých větvích jsem našel některé paličky napadnuté plísni, některé míň, některé víc. Mé řešení je to, že teď o víkendu oholím tak 50% listů (vím, že to kytce uškodí, ale je to opravdu jungle a čím víc větrání tím líp), zbavím se paliček napadených plísní a větve, které se plazí po stěnách, kde je celkem velká vlhkost. Druhé řešení je oholit těch jen těch pár paliček a nechat kytku dojet přirozeně. Za případné rady díky.
Doporučil bych rozhodně první řešení. Jinak to, že oškubeš 50% listů kytce neuškodí, zvlášt když ti už kvete. Prostě celý prostor provzdušni.
Plíseň je taková svině, že raději nic, než plesnivá kytka. Good luck
Původní příspěvek od Siki Doporučil bych rozhodně první řešení. Jinak to, že oškubeš 50% listů kytce neuškodí, zvlášt když ti už kvete. Prostě celý prostor provzdušni.
Plíseň je taková svině, že raději nic, než plesnivá kytka. Good luck
No stím druhým řádkem nesouhlasím,když nemáš nic tak ani nemusíš nic řešit,plísně jsem si užil také dost a ne jen ve foliáku,vždy to šlo pěkně zachránit,něco prořezat,existují i přípravky proti plísni i jako prevence.
Chce to hlídat a starat se o kýtí a ne jen pak čumět a blbě psát
Jeho cena je dosti velká (650,- Kč v growshopu), ale pojdmě se bavit o ůčincích. Já to aplikuji druhým rokem, ale plísně to samozřejmě zcela nezničí. Nejhorší je, že člověk neví, jaký by to bylo, kdyby to nepoužíval. Ale to je jako se vším, žeáno...
BUD ROT STOP 250 ml
Bud Rot Stop zastaví plíseň šedou (Botrytis) a nenechá ji více se rozšířit. Aktivní složka přípravku stimuluje vlastní obranný systém rostliny a pomáhá tak rostlině aktivně se bránit před plísňovými chorobami, a také snižuje reprodukci spórů plísní.
Aktivní složka: Sušený Bacillus subtilis 1,34 %
Použití:
Před použitím protřepte.
15 - 20 ml na 1 l vody
Aplikujte postřikem na rostliny před noční fází. Povrch musí zůstat vlhký nejméně 4 hodiny. Aplikujte když jsou rostliny nejvíce náchylné k napadení plísní, během vysoké vlhkosti, když jsou květenství vytvořena. Přibližně 4 týdny v květu. Pokračujte v aplikaci v 5 - 7 denních intervalech. Postřik nemá žádnou ochrannou lhůtu, je možné jej aplikovat i v den sklizně.
Uchovávejte mimo dosah dětí.
Vyhněte se inhalaci, zasažení očí a otevřených ran.
Při požití ihned vyhledejte lékařskou pomoc.
Používejte ochranné prostředky. Po aplikaci si umyjte ruce.
Zasažení může způsobit alergickou reakci.
..zkusenost dobra, jako prevence to nefunguje, ale kdyz se vystrihaji plesnivy mista tak se po aplikaci plisen dal nesirila...v den sklizne bych to asi nestrikal, ale pouzil jsem rot stop 7 dni pred sklizni a na chuti modelu to nebylo znat...fakt doporucuju...
Já teda mám s bud rot stopem jen negativní zkušenost. Jak píše bubik, určitě nefunguje jako prevence a v mým případě nezabránila již začínající plísni v dalším šíření. Některé rostliny byly plísní doslova sežrány za živa i po několikanásobné aplikaci but rot stopu. Podle mě jen další předraženej tahač peněz z lidí, jehož reklama je vpodtatě na vysoké ceně i založena. Běžné přípravky proti plísni stojí 10% jeho ceny, proto logicky člověka napadne, že něco tak drahého musí účinkovat. Opak je pravdou...
Ahojte growers, jsem tu nový a nedávno jsem se registroval. :-)
Pěstuju s kámošem v skleníku a plíseň jsme měli již na stoncích. Nejprve jsme jen dle rad oškrabávali, ale nepomáhalo to. Teď jsme se plísně zbavili pomocí oškrabání a následného zakapání 3% roztokem H2O2 (peroxid vodíku), najdete v každé lékárničce.
Bohužel plíseň se mezitím dostala do paliček. :-( Zatím prostříháváme a zkusíme postřik peroxidem na plesnivé paličky. Dám vědět jak to dopadlo ...
Myslíte že má peroxid (H2O2) nějákej velkej vliv na kytku? Na stonku vždycky vyšuměl akorát v ráně a jinde nereagoval...
Zdar,
ani ten hášek bych nedělal. Spóry plísní nijak neodstraníš a dostanou se i do haše ať ho budeš vyrábět tou či onou metodou. Pokud nechceš hazardovat se svým zdravím, tak vyhodit a příště lépe hlídat, popř. prevence. Plíseň je fakt sviňa.
já bych se toho zase tak nebál - extrahovat rozpouštědlem, přefiltrovat a pak kouřit přes vodárnu může být bezpečné. Doporučuji vyšší teplotu (toxiny plísní se při 250°C rozkládají).
Taky jsem zvažoval možnost extrakce, ale určitě se uvolní i toxiny a samo, že spóry taky. Spóry se asi zahubí extrakční látkou a takhle bych mohl pokračovat s odfiltrováním nanosítkem atd. Tak na jednu stranu se všeci snažíme o co nejlepší BIO produkt a teď zde polemizujeme o vcelku toxickým materiálu. Kdo z nás by snědl něco plesnivýho? Já teda ne, snad v nejvyšší nouzi... A škoda, škoda je dobrýho člověka.
Tak nevim a plesnivi kouro je zdravotne zavadny? Kouril jsem ho jiz kolikrat samozrejme ne uplne shnily, chutna to hnusne ,ale maze a neky mi prijde ze to maze i vic, nikdy mi nic nebylo.
God_mars: Ono to téměř 100% nikdy nebude akutně toxické. Kromě paličkovice nachové na akutní otravu toxiny plísní moc lidí neumírá. Horší je karcinogeneze - látka se deponuje v organismu a po čase vyvolá onemocnění.
nwm jak vy ale ja kdyz sem nasel plesnive misto zalezi jak velke tak sem budto vyskub a nebo nadrtil a spalil spolu s palici (misto ktere nahnivalo bylo treba 0,5-1cm velke nad sem trhal) a zhulovalo vic jak kdyby to nebylo nahniléé
A keď jete hermelín, gorgonzolu, prosciutto, ... ? Je to iná pleseň, ale pleseň! Podľa mňa by to mohlo byť do určitej miery nezávadné! Nebola by fotka? lepšie posúdiť v akom to je stave.
Spaiky69: prosciutto urcite nema s plisnema nic spolecneho.
a konzumovat cokoliv plesniveho, vcetne plesnive travy je hazard, rozhodne to neni chutne a ani vhodne.
Původní příspěvek od Spaiky69 A keď jete hermelín, gorgonzolu, prosciutto, ... ? Je to iná pleseň, ale pleseň! Podľa mňa by to mohlo byť do určitej miery nezávadné! Nebola by fotka? lepšie posúdiť v akom to je stave.
No právě, je plíseň a plíseň. V potravinářství, při kultivaci sýrů se používají druhy tzv. ušlechtilé plísně a musí být zachovány přísné hygienické limity (aby se na sýrech nevyvinuli plísně nežádoucí - zdraví člověka nebezpečné)
Takhle přemýšlet o tom, že hulit trávu prorostlou toxiny (jedy) by nemuselo být rizikové je absolutně mimo.
Pojďte si zahrát karetní hru BANG ! online.
Z obalu filmu Evil Bong2 : "In 3-D If Your're Stoned !"
Tok mých myšlenek je rychlejší, než proud mých slov.
citáty z článku: "V európskych krajinách sú použitím kultúrnych kmeňov vláknitých mikromycét vyrábané predovšetkým syry a mäsové výrobky."
"Používanie kultúrnych mikromycét je výhodné z hľadiska aromatizácie mäsových výrobkov, ochrany pred pôsobením vzdušného kyslíka a svetla, ako aj za účelom zabránenia spontánneho plesnivenia mäsových výrobkov a produkciu mykotoxínov."
prosciutto je sušená šunka, avšak sú známe mnohé druhy tejto delikatesy. Mám za pravdu, že pri niektorých sa používa aj pleseň.
Spaiky69: vim jak to myslis, jenomze plisen, ktera napada např. vlhkou trávu je něco uplně jiného. Ano existují plísně, které se používají při výrobě masových produktů, myslím že teba na uheráku je něco takového nebo na mnoha druzích sušených francouzských klobás, tam to má ale funkci ochrannou, konzervační. to že nekdo huli plesnivou travu tak at huli, at potom ale neknuci az ho bude bolet hlava.
zdravim...presiel som si to tu cele a pise sa tu, ze najlepsia je prevencia, tak som si z toho spravil taky zaver:
- pouzivat polyversum do zalievky aspon do 3tyzdna kvetu(potom by som to uz neriesil kvoli preplachu)
- pouzivat vyluh z praslicky alebo nieco ine na postrek ako prevenciu proti plesni tiez tak do 3tyzdna kvetu
a potom len dufat a kontrolovat ze sa tam ta plesen neobjavi a neznici urodu............co si o tom myslite? alebo aku prevenciu by ste odporucili vy ?
Plíseň ve sklizni mě letos taky neminula.
Já sem zkoušel "nebezpečné" paličky školit H2O2 a výsledky taky celkem bída.
Plesnivé kousky vyhazuju,ale ty z jejich okolí většinou stihnou doschnout. Suším je někde u topení aby to bylo za 3dny.
Pokusnou várku sem měl ponořenou do roztoku vody a peroxidu odhadem tak 10%.
A přes můj údiv se paličky obalily plíšní i "pod vodou" a to tak, že totálně a během dvou dnů.
Tak sem si teda sterilizační účinky peroxidu nepředstavoval. Ale jako poslední možnost flushingu po setnutí je H2O2 lázeň dobrá..
Původní příspěvek od medulda já bych se toho zase tak nebál - extrahovat rozpouštědlem, přefiltrovat a pak kouřit přes vodárnu může být bezpečné. Doporučuji vyšší teplotu (toxiny plísní se při 250°C rozkládají).
Ja bych to fajcil normalne mam zapik s teplotou 1300°C tak nemyslim ze mi to dako uskodi ci? Vecsina bakterii zahynie uz pri teplote 100°C
Letos mi chytla šednou plíseň nejlepší kyti co jsem měl, rusák ve skleníku, a právě půlka šišek je infikovaná ale jen u stonku (když na šišku koukam jinak tak nic není vidět) tak nevim jestli budu hulit ale stejně to asi koštnu a když to nebude chutnat jak hovno tak to budu asi i pálit,
BTW: nadruhou stranu o kolik to může být škodlivější než radioaktivní cigárka který v klidu prodávaj dál nebo taková ranní procházka po ostravě? :P
Mne tento rok zacali sisky chytat plesen v krabicy od topanok, jedna varka sa nedostatocne dosusila, vytriedil som to, bolo toho cca 7dcl pridal som 3dcl spodkov, prevaril pol hodinu v cistej vode, vycedil, dalej sa to 4h varilo v plnotucnom mlieku s jednou smotanou na varenie a 9 ludi do rana plakalo smiechom no co... bolo mi luto to vyhodit, mlieko chutovo bolo asi naj co som zatial varil ale zas zhnite to nebolo... len take liznute