Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Musel jsem vsechny Jiffy nastrikat Kuprikolem - proti plisni. Zacaly se totiz objevovat bily tecky na pomerne dost mistech. Pohledal jsem po internetu a zjistil jsem, ze na tyhle tablety si stezuje hromada lidi, ze proste plesnivej. Ach jo, proc jsem to nevedel driv. Uz nikdy vice Jiffy!!! Navic to bude videt ve videu, ze se vsechny tablety pohnuly, ale co uz.
Ahoj,
pěkně to máš poladěné.
Jen bych tě trochu opravil u té Caroliny Reaper:
oficiální maximální pálivost odrůdy Carolina Reaper je 1,569,300 SHU. Hodnoty 2 200 000 SHU uváděné na wikipedii nejsou ničím důveryhodným podložené a z tohoto zdroje se poté šíří na ostatní internetové stránky.
Nejpálivější tudíž pořád zůstáva Trinidad Scorpion Moruga - až 2 009 231 SHU.
A že je to opravdu masakr. Už ji pěstovat nebudu. I když se sám řadím mezi středně pokročilé a chilli si přidávám takřka do všeho, tyto se opravdu nedají žrát... .
Původní příspěvek od JAHmaican Ahoj,
pěkně to máš poladěné.
Jen bych tě trochu opravil u té Caroliny Reaper:
oficiální maximální pálivost odrůdy Carolina Reaper je 1,569,300 SHU. Hodnoty 2 200 000 SHU uváděné na wikipedii nejsou ničím důveryhodným podložené a z tohoto zdroje se poté šíří na ostatní internetové stránky.
Nejpálivější tudíž pořád zůstáva Trinidad Scorpion Moruga - až 2 009 231 SHU.
A že je to opravdu masakr. Už ji pěstovat nebudu. I když se sám řadím mezi středně pokročilé a chilli si přidávám takřka do všeho, tyto se opravdu nedají žrát... .
http://www.moruga-scorpion.cz/ - tady neni treba napsano ktery univerzity to byly, kde jsou publikovany oficialni vysledky - takovej clanek si umim napsat sam :-)
Stejne tak ze stranky prodejce kde jsem to kupoval -
Carolina Reaper, původním označením HP22B, je v současné době potvrzená jako nejpálivější na světě. Světový rekord získala díky průměrné pálivosti plodů s hodnotou 1 569 300 SHU, avšak Carolina Reaper může dosáhnout neuvěřitelné hodnoty až 2 200 000 SHU, čímž předstihla Trinidad Morugu Scorpion a v roce 2013 byla zapsána do Guinnessovy knihy rekordů.
Psal jsem lidem z Chillipikanterie ohledne tech Jiffy a zkusenosti snima. Odpoved zde:
Dobrý den,
my s jiffy v podstatě problémy nemáme, klíčíme v nich už třetím rokem a zatím jsme ani jednou plíseň nezaznamenali (i přes to, že takové zkušenosti mnoho lidí má, očividně i včetně vás Můžeme vám leda poradit jak s jify pracujeme my. Pravidelně cca 2x denně otevřeme na čtvrt hodiny pařníky a necháme vyvětrat, také se snažíme tablety nepřemokřovat, vlhčíme je pouze rozprašovačem když začínají vysychat. Plíseň může také vznikat když jsou tablety příliš natěsno u sebe, ale co jsme koukali na vaše fotky na groweru tak to nebude váš případ.
Vloni jsme zkoušeli i kokosové tablety, semínka v nich klíčí nádherně a rychle, ale neobsahují žádné další živiny a tak je třeba ihned jakmile prorostou kořínky tabletou přesazovat do substrátu aby se nezpomalil růst. Nicméně na těch jsem při snímání timelapse zpozorovali nějaké bílé potvory nicméně rostlinkám to nevadilo, takže jsem to nakonec neřešili. Timelapse je zde, všimněte si bílých teček: https://www.youtube.com/watch?v=MNG2xN1rT_I
Jinak jsme rádi, že vám papričky hezky klíčí, 3-4 týdny co udáváme pro klíčení jsou takové spíše nejvzdálenější intervaly do kterých by měl klíček vylézt, většinou pokud mají dobré podmínky vykouknou mnohem dříve, ale například odrůdy peruánských Rocoto si opravdu ty 3-4 týdny dají na čas. Často si říkáme zda ještě vůbec vyklíčí a najednou jich za den vyleze deset
----Takze to vypada, ze jsem je spatne zalival - musim jen rozprasovacem. Mno tezko se tomu veri, ale zkusim to.
clovece ja ty jifiny pouzivam radu let na ganju a sou supr akorat fakt moc nezalivat a vetrat dene parnik, rozprasovacem jsem to nikdy nedelal a plisen nikda vzdycky vylejt prebytecnou vodu a zalit fakt az trochec proschnou
semena mi v tom vylezly snad vzdy vsechny bez kliceni predem
rezy do toho taky bez problemu
az mi dorazej semena zeleniny tak to do nich dle planu taky pude chili nevyjimaje tak jsem zvedavej jak to pujde
Původní příspěvek od Vemenex clovece ja ty jifiny pouzivam radu let na ganju a sou supr akorat fakt moc nezalivat a vetrat dene parnik, rozprasovacem jsem to nikdy nedelal a plisen nikda vzdycky vylejt prebytecnou vodu a zalit fakt az trochec proschnou
semena mi v tom vylezly snad vzdy vsechny bez kliceni predem
rezy do toho taky bez problemu
az mi dorazej semena zeleniny tak to do nich dle planu taky pude chili nevyjimaje tak jsem zvedavej jak to pujde
A pouzivas ty kokosovy nebo ty raselinovy? On je to dost zasadni rozdil.
Neumim tak hezkou fotku, ackoliv vybavu na to asi mam (spis neni cas si pohrat)...zkusil jsem aspon takhle:
Tak nakonec to bylo nejaci roztoci, aspon podle fotek na netu, co se mi p[odarilo dohledat. Nevim tim padem, jestli pochcipali sami a nebo jestli strikani pomohlo.
stala se takova velmi nemila vec, ze se zjistilo, ze moje zena na pravdepodobne alergii na neco, co je u nas doma. Z tohoto duvodu jsem musel vsechny kytky z celyho baraku vyhazet.
Jelikoz je mi ale lito vyhodit moje prvni Chilli, ktery navic fotim a vlastne jen predpestovavam, tak se ptam:
Chtel by nekdo z Prahy, nejlepe jih - P-4 pomoct zachranit moje chilli? Podminky akce (co je potreba umistit):
1. Je to 8 Jiffy tablet se sazenickama, zatim vyklicily pouze 4. Velikost maleho parnicku, viz fotky na zacatku.
2. Fotacek se stativem a adapterem a usb kabelem.
3. Externi blesk, kterej je potreba kazdej vecer pred pulnoci nasadit s cerstvejma baterkama a rano zas sundat a baterky nabit.
4. PC s plochym monitorem a win xp pro ovladani fotaku - pod jinejma win to nejede a bylo to dost slozity nastavit.
5. Zaliva se opatrne kazdej den 1-2x, ja to delam injekci aby se s tabletama nepohlo (kvuli foceni).
6. Trvani akce do cca pulky dubna, nez pujdou ven na zahradu.
Jsem schopen k tomu poskytnout i stan+svetlo+Growduino pro rizeni klima.
Tak pratele bohuzel nebudu nakonec umistovat svoje sazenicky k nikomu. Duvodem je ona plisen na Jiffy tabletach - po jednom dni mimo box jen tak na okne se rozrostla natolik, ze si nedovolim to dat k nikomu do jeho boxu.
Tento thread tim konci, o dalsi chilli se mozna budu pokouset pristi rok. Ale Growduino zije!!!
Tak video nakonec neni nic moc. Je to prilis kratky, ve stredu obrazu nic nerostlo a hodne spatne se odstranovalo blikani zpusobeny nespravnou expozici, resp. pripojovanim blesku i ve dne. Priste se polepsim...
Původní příspěvek od r-man Tak video nakonec neni nic moc. Je to prilis kratky, ve stredu obrazu nic nerostlo a hodne spatne se odstranovalo blikani zpusobeny nespravnou expozici, resp. pripojovanim blesku i ve dne. Priste se polepsim...
Nahodou sice to neni profi, ale podle mne luxusni!
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy