Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Mam dojem,že se to řešilo v 'Odrůdy a šlechtění',ale to je jedno,aspoň to bude na očích a lidi si toho líp všimnou.Tenhle rok pojedu pod sluncem Belladonnu,tak doufam,že z toho něco vzejde.
tak sem proštudoval ty ostatní thready, a usuzuju, že se indoor dá venku jet celkem v pohodě, samozřejmě záleží na odrůdě, ale myslim, že když to začne kvést celkem brzy, i za pomoci nějakýho toho zatemňování, tak z toho pude povedenej matroš, no rozhodně to sám poznám protože Durga i Mazar, se maj celkem k světu, akorád mě trochu sere, že to zatim neukázalo pár květů, abych moh vyřadit kluky, ale uvidíme, pokuď se najdou zájemci, budu průběžně informovat jak to jde a jak to dopadlo... pokud se najdou další lidi se zkušenostma z pěstovnání INDOORU venku, rád se poučím
helo,
znamej si zasadil ww venku (ne ve skleniku )ani ji nezatemnoval a dozrala nekdy v rijmu ,uplne v pohode.nebyl to zadnej strom ,ale kvalitativne to davalo moc.sam do ni jdu letos taky + naky outdoor klony ,tak uvidime.kazdopadne to chce nekam kde to tak dlouho muze zustat,je blbost to cpat nekam do kukurice apod.
at se dari
Ja mam na zahrade SilverHaze a naky dve lampy, kamos co mi daval ten Silverhaze byl docela nastvanej ze mu to uplne nedozralo, chtel to prej prikrejvat plachtou ale byl to ker jak hovado a chodi do prace tak na to nema zas tak moc casu. Tak to mel takovy nedomrdly ale i tak to byla docela kvalitka.Ja to mam tedka v kybli a premejslim o tom kdyby to nahodou nedozralo tak ten kybl presunu domu za okno a to uz by to melo dokvest jenom doufam ze se mi to taky nak divoce nerozroste.
Zdravim všechny,
Zbyl mě jeden řízek indoor a jediné bezpečné místo o kterém vím je můj balkon. Jedna se o Velvet a rad bych tu kytičku vymodeloval do rozvetveného keříku asi 50-80cm vyšky. Dopoledne tam jde slunce a celé odpoledne tam je stín. Jelikož je to indoor myslím ze to neni na skodu.
Má nekdo zkušenosti které by mě mohli pomoci?
mam WW ve skleniku, tedy zatim jenom v 0,75 l. kvetinaci, ale ted jsem je 10 dnu nevidel, meli tak 4 patra- 6 z nich, zbyle 2 jsou zmrdky a kdyz prijedu budou urcite vsechny potrebovat nutnej zasah! Otone tve prubezne zpravy mne muzou jen obohatit! Hura do toho!
o.k. pruběžná zpráva je tu: bohužel nějak se mi to celý nelíbí, kytky jsou v kýblích. větších než loni, jsou podruhý zaštínutý, jsou pod pletivem "outdoorscrog" ale! nevypadaj moc dobře, dole jsou listy trochu žlutší a zdá se mi, že to moc neroste, nevim čim by to mohlo bejt, přikládám to tomu, že jsem před cca tejdnem zaštipoval a tak se kdytky vzpamatovávali ze zásahu a do toho bylo ještě celkem chladný počasý a přízemní mrazíky (i když ty se mě netejkaj, protože to mám docela vysoko)
tak nevim, nechám je a koncem tejdne uvidim jestli už se znormalizovaly a rozjely, taky sem je poprvé zahnojil a to teď o víkendu, používám WUXAL super, protože z loňska s nim mám velmi kladné zkušenosti
přeju si aby mi trochu nakvetly, abych moch udělat selekci samců, ale zatim to nevypadá , no to je zatim snad všechno
to luk: myslim, že je to právě naopak, kytyk na indoor jsou šlechtěný na to aby na ně pálila lampa od rána do večera jak hovado, a tak si myslim, že potřebujou spíš hodně slunce než málo, ale uvidíš, jestli je nemáš kam dát, tak je prostě nech na balkóně, lepší než je vyhodit ne?
z osobních několikaletých zkušeností z pěstování outdoorových kytek na balkóně mám jen kladné postřehy, vždy mi to na balkóně velmi rychle a pěkně dozrálo, zklízel jsem už většinou koncem srpna začátkem září, ale s indoorem venku letos začínám
to dimir: skleník je cool, ale od několika lidí jsem tady četl, že WW má s kvetením celkem velký problémy i pod lampou a na ven že se moc nehodí, ale uvidíš, zatemňování se ale možná nevyhneš... PS: bacha na plíseň, ve skleníku bejvá vlhko a dusno, hodně větrat!
Mynulej rok sem vysadil 2 rizky wdovky a co se nestalo, nebyly ani zastizeny ani nic a vyrostli asi 2metry vysoky a 1,5m siroky monstra bylo to 3 batohy, ze 2 kytic
....rád bych se také dotázal zda někdo nemá zkušenosti se zalamováním(kolínka) .jde me o podrobný popis akce,nerad bych něco skazil.
do jaké míry mohu ovlivnit velikost kytky zalamováním nebo zaštipováním? moje "balkonovky " mohou mít výšku do 1m)z bezpečnostních důvodů)
k tomu zalamovani myslis jako ublizovani kyti (supercropping) --> vetsi a silnejsi stonek a palice na zalomenim .presnej navod na to jak udelat 1m rostlinu venku neni ,podle konkretni situace ,kolinka sou dobry ,ale venku...ty stonky sou prece jenom dost silnejsi nez in.ale proc ne...
Takze puvodni otazka byla na Durgu a Mazar: vcera jsem je (a BB s K2) sklizel ze skleniku (klony zasazeny v breznu), bohuzel diky vyskytu svilusek o 14 dni drive, nez by chtely. Pochopitelne se zatemnovanim (lahuudka) denne. Vyska rostlin 50 cm, +- 20 cm, jak ktera. Po prechodu do qetu se zacaly prcit, jednocepelove listky, castecna ztrata ozubeni (asi vliv nizkych teplot, bylo i pod nulou a pritapelo se petrolejkou), BB naadherne zmodrala. Listky osypany krystalkama (1x tydne phytamin, jinak slepicaky) - cca 1.5 m2 dalo kybl sklizne. Ted je v mrazaku a cekam, az scipnou svilusky. Pujde to do masti, ale presto kousek ochutnam a dam vedet.
Ja mám venku na zahradce indoor cithral a jako roste se mu docela dost f klidku, akorat mu zacinaj žloutnout spicky hornich listu... Nevite nekdo co s tim?
nové info: moje předchozí skepse se naprosto rozptýlila kytky se od minulé kontroly naprosto fantasticky rozjely, přisuzuju to tomu, že před tim byla docela zima a taky byly zaseklý po zaštípnutí
outdoorovky (californie) jedou v pohodě, některý i ukázaly květy, tak že sem moh provést selekci, ale né všechny což mě překvapuje, když jsou to stejný kytky, no uvidíme
a teď ty indoorovky, nejdřív MAZAR, ten je trochu divnej, sice se dal taky do růstu jako ty ostatní, ale jeho listy jsou fakt divný, jako by hodně do kulata, a zoubky jsou hodně málo výrazný, listy trochu pokroucený, no nikdy jsem na živo mazara neviděl, tak nevim, zkusim ještě k někomu mrknout do galerky, zatim žádnej náznak nakvetení, s čimž jsem taky počítal
dále DURGA: tak ta roste nádherně, je na ní vidět, že je to tipická skříńovka, stavba kytky je mohutná a hustá, nízký a hustý patra, větví se hodně moc sama, když to srovnám s tim outdoorem californií, tak jsou vidět fakt hustý rozdíly, taky zatim žádnej květ
a nakonec je tu noname indoor, co jsem dostal kobliha z groweru: jsou to dvě krásný kytky, stavba jasně napovídá, že by to měly bejt opravdu indoorovky, vypadaj hodně podobně jako DURGA a MAZAR, a pozor jedna vystrčila blizny!!! což mě udivilo, protože jak se tu řešilo, indoorovky maj s kvetením problémy, tak že mě potěšila, bohužel jsem ten jeden kýbl s těmahle dvěma kytkama musel dát pryč z místa, protože na ten venkovní scroog už tam bylo moc kytek, teď nevim co s ní, a je mi líto jí dávát někam na pole.....
začal jsem už před tejdnem s hnojením wuxal jede..
tak to jsou zatim všechny postřehy, v tomhle vedru je to ale na picu, protože kytky maj velkou žízeň asi jako já, jen že já do sebe leju pivo