Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
mam tam ventilator ktory bezi neustale na rastlinky aby sa neprehriali kazdych 15 -20 min poprasim s vlaznou vodou pomocou rozprasovaca mam 7,0 ph rastlinky su 9. den pod svetlom teplota sa pohybuje stale okolo 31-34 vlhkost je stale 70-82% pri manipulovani klesne na 50-60 co by si mi poradil ak ta mozem poziadat? ake je idealne ph? ako najnizsie si mozem dovolit dat svetlo nad rastlinky kedy ako preco, naozaj prosim
Původní příspěvek od ganja-steve Kykty ze spoda listu zadny svetlo neprijimaj. Prijimaj to je jen horni stranou, najdes to urcite nekde na wikipedii
Prší taky jen zvrchu a přesto se doporučuje postřikovat listy zespoda.. kde o tom příjmu světla jen vrchní stranou listu píšou?
edit: Něco jsem našel: VNITŘNÍ STAVBA LISTU
POKOŽKA – na povrchu
a) svrchní – zadržet vodu, zachytit ji, zachytávat světlo
b) spodní – tužší, světlejší, hodně průduchů (ne nahoře- zanášely by se, vypařování by bylo příliš rychlé)
eddit:
Ale jak to čtu z vice zdrojú, není to až tak úplně pravda. I světlo které projde skrz spodní stranu listu je fotosynteticky účinné. "Spodní strana listů některých rostlin má červené zbarvení, které slouží pravděpodobně k odrazu světla zpět do listu a tím k jeho lepšímu využití pro fotosynteticky aktivní buňky."
Takže u konopí asi múže světlo do listu pronikat i ze spodní strany.
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
Původní příspěvek od crussader mam tam ventilator ktory bezi neustale na rastlinky aby sa neprehriali kazdych 15 -20 min poprasim s vlaznou vodou pomocou rozprasovaca mam 7,0 ph rastlinky su 9. den pod svetlom teplota sa pohybuje stale okolo 31-34 vlhkost je stale 70-82% pri manipulovani klesne na 50-60 co by si mi poradil ak ta mozem poziadat? ake je idealne ph? ako najnizsie si mozem dovolit dat svetlo nad rastlinky kedy ako preco, naozaj prosim
Vše co potřebuješ najdeš ve FAQ stačí jenom hledat a číst... :-)
Az ti rostlinky vyrostou, budou listy stinit beztak a budou zabranovat prostupu svetla ke spodni casti. Takze nejakej alobal nebo odrazova folie je uplne k nicemu. Lidi tady na G. davaj napr az v kvetu zarivky do spodni casti boxu, aby alespon trochu prosvitily spodni casti kyty a doplnily spektrum, ktere HPS nema. Avsak nema ho proto, protoze ho na kvet kytka nepotrebuje :-)
Prší taky jen zvrchu a přesto se doporučuje postřikovat listy zespoda.. kde o tom příjmu světla jen vrchní stranou listu píšou?
edit: Něco jsem našel: VNITŘNÍ STAVBA LISTU
POKOŽKA – na povrchu
a) svrchní – zadržet vodu, zachytit ji, zachytávat světlo
b) spodní – tužší, světlejší, hodně průduchů (ne nahoře- zanášely by se, vypařování by bylo příliš rychlé)
eddit:
Ale jak to čtu z vice zdrojú, není to až tak úplně pravda. I světlo které projde skrz spodní stranu listu je fotosynteticky účinné. "Spodní strana listů některých rostlin má červené zbarvení, které slouží pravděpodobně k odrazu světla zpět do listu a tím k jeho lepšímu využití pro fotosynteticky aktivní buňky."
dakujem ti velmi uzitocna, takze ak tomu spravne chapem je zbytocne ak pouzivam alobal aby som podsvietil spodnu cast listu ale staci iba tak nechat svietit lampu a ono sa to uz automaticky osvecuje samo... v podstate...??
"Spodní strana listů některých rostlin má červené zbarvení, které slouží pravděpodobně k odrazu světla zpět do listu a tím k jeho lepšímu využití pro fotosynteticky aktivní buňky."
Copak ma konopi cervene zbarveni ze spoda?wtf?
,,Molekuly fotosyntetických pigmentů se v membránách tylakoidů seskupují do systémů (v systému je až 500 molekul). Tyto molekuly vytvářejí jakousi past na zachycování dopadajících fotonů -fotonová past. "
Fotonova past ma tvar trychtire- tudiz je jasny, ze to funguje jen z jedny strany
Jo a kdyz jsem jel vertical, tak se listy taky nahybaly k lampe, coz snad jasnej dukaz.
Právě že nemá, proto bych bral v úvahu i možnost prúniku fotonu skz spodní stranu listu..
A díky za další info v tomto směru.. další neprobádané území vědy.. to o té fotonové pasti jsem netušil..
ale zase, pokud budu mít vespod odrazovou vrstvu ta mi přeci odrazí foton směrem nahoru a tam se múže zase odrazit směrem dolú a být využit, namísto toho aby byl pohlcen např. substrátem či květníkem. (u soilu)
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
a este jedna vec ak mam kvalitnu hlinu dobre ph cca 5.9-6.1 davkujem hnojiva presne podla rozpisu plagron the terra concept to by som mal mat vsetky hodnoty NPK a podobne hodnoty v pohode vsak? nemusim sa bat ze buda mat niecoho nedostatok?
Původní příspěvek od bezdechu Nejúsměvnější na tom je, že řešíš světlo zespodu a přitom je rostlinka v květníku tolik utopená. Vyprdni se na to. Budeš tam mít ten alobal, pod ním ti začne plesnivět substrát, špatně to bude vysychat takže hrozí, že to budeš přelévat. Prostě až budeš mít něco napěstováno a jistotu, že víš co děláš, pak nastane ten správný čas na to provádět experimenty.
ten alobal som tam mal cca 12hodin pretoze mi to naozaj prislo blbe z hladiska tych plesni ale co sa moze stat ked to s tym svetlom?