Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
a da sa ti to aspon trochu este znizit velkosst? lebo ako pozeram, tak pozeram a stale mi vychadza ze sa ti tam sisky nezmestia... kolko tam mas este priestoru medzi zarivkami a vrcholkami? lebo sa mi zda ze asi uz len 5-10 cm. a mas srandovne kvetinace - zaberaju polovicu pestoveho priestoru ... inak pekny grow, budem sledovat, iked neskor ale predsa
No vrcholky by měly být, pokud vím, nejblíže zářivkám, aby měly co nejvíce světla. A s vlhkostí, myslím, že nejsou problémy. Změřím a uvidím (na květ kolem 50%, že?)
Jinak teda pokusím se to příště vyfotit trochu lépe. Ono je to složitější kvůli tomu místo... Kdybych mohl, určitě bych tu bednu zvýšil aspoň o 10cm
Čůs
Tak po trošku delší době zpět!
Od poslední aktualizace jsem hnojil přibližně dvojtou dávkou ATA Terra Max, ke které se přibližně po měsíci přidal Bloombastic (ten jsem míchal podle návodu). Květiny si evidentně na zvýšenou dávku nestěžovaly zřejmě proto, že měly málo živin v zemině, které jsem jim dopřál opravdu málo, protože by se mi tam jinak prostě nevešly. Příští pěst určitě musím roztahovat pod mřížkou už od malých řezů. Od středy prolévám jen čistou vodou a svítím jim o 2 hodiny déle, tedy 14/10 - četl jsem o tom zde na groweru, tak chci vyzkoušet. V tomto týdnu plánuji sklízet, takže bedlivě sleduji zbarvení krystalků pod kapesním mikroskopem. Držte mi, prosím, všichni pěsti, ať se mi podaří dosáhnout uspokojivého výsledku
A je tu konec!
Dnes jsem si trochu přivstal, abych mohl započít jednu z oblíbených fází pěstování. V úterý jsem provedl revizi kapesním mikroskopem, a jelikož nemám rád přezrálé vzroky, dospěl jsem k závěru, že právě dnes je ten správný čas.
Nebudu předstírat, že nejsem zvědavý na gramáž. Vzhledem k tomu, že na růstu byly holky 74 dní (což je opravdu hodně) a kvetly 51 dní, tak bych těch 25-ti gramů mohl dosáhnout. Tím vlastně spouštím tipovačku o K+.
Pěstování proběhlo bez jakýchkoli problémů s nemocemi či plísněmi a podobně. Oproti mému outdooru naprosto pohodové.
Nasbíral jsem pár skušeností třeba s vzdáleností zářivek od rostlin. Je znát rychlost růstu rostliny 2 cm a 10 cm od zářivky. Kdo se chce nechat inspirovat, tak určite doporučuji řešit pohyblivé zavěšení zářivek, né statické, jak to mám řešené já.
Přeji krásné a klidné prožití svátku a pěkného Silvestra bez následných fyzických i psychických následků .
Závěr!
Nebudu vás napínat. Konečná gramáž suchého produktu je 15,8g.
Není to však pro mě úplný neúspěch, protože výsledný model vypadá docela solidně (ostatně posuďte sami). Bohužel jsem ještě neměl šanci ochutnat, protože jsem zaměstnán učením více než obvykle .
Příště tedy pletivo určitě připevním blíže k zářivkám a květináče naplním po okraj kvalitnější zeminou, aby měly dostatek živin. Poslední 2 týdny, kdy jsem přestal hnojit, palice úplně přestaly růst a nechtělo se jim vůbec dozrát.
Další chyba byla počet kytek. Příště pojedu určitě aspoň se čtyřma řezama, abych nemusel přepínat po 3 měsících a bylo to více efektivnější.
Rozhodně mě toto kolo neodradilo a už se těším na další!!
Peace