Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
No nedávno se o tom kluci bavili na chatu nevím kdo to byl,ale věřím tomu, že když chceš mít jedinečnou matku a dělat matkáře musíš vybrat tu která má velmi dobrý růst větvení a tak. Pokud chceš bejt špička klidně to podstoupíš když chceš selektovat ze semen a ne tu koupit od někoho spolehlivýho řezy a udělat z nich matky, kluci tu jsou šikulové a profíci klidně tomu věřím. Jo a jednalo se o selekci Mazara.
jo je mozne co rikas ale tohle si uz malo kdo troufne!! podivej se na selekci co ted jede HARY nedela to ani z pulky semen co pises ty a kolik ma s tim prace .. no uvidime co z toho bude ja myslim ze to na ten Out. bude dobre .. a to ze tu nekdo od nekoho koupi klony a udela si z nich matky a pak to tu prodava to je podle me pekna prasarna !!!! kazdy by si mel projid nejakou tou selekci .
Jo Hary je dobrej ani netvrdím,že s tím není práca,ale bude 70-80 samců cca pak třeba 10-15 kytek který nebudou vhodný prostě nerostou,matkaření je tu braný jako nej level taková jako nádstavba co zvládne jen elita navíc nejedu IN a zatím na selekci ani nemám ber to jako můj názor růstu zdar
Šapša : Pro vlastni potřebu a menši okoli neni problem selektovat s 10-30 semen .. Nikde neni dane že zrovna v tom počtu semen co jsem napsal nemužeš najit nejakou špičku ktera te oslovi ... To je o štesti ! A to že pišeš že plus minus se 150 semen by bylo polovina samcu, myslim že by tech samcu tolik nebylo... zase zaleži od koho jsou semena ... Selekce ze 150 semen je pro normalniho človeka tady na groweru neprekonatelny vykon .. obrovske množstvi času, prace ... mista .. a taky nakladu ... A osobne jsem na groweru selekci z vice jak 100 semen nevidel ... Bavime se jen o groweru .
Kdybych mel dostatek prostrou tak bych se nebal selekce safari mixu ..
Všechno je o tom to vyzkoušet a o uspechu a neuspechu .. hledat a hlavně čekat ... Mandala Bank je solidni španelska banka nižši cenove tridy ale to neznamena že je to špatne ... tim lip si mužeš na koupit vice semen pro vetši vyber samičich rostlin ...
A to že u toho SM mužeš najit pekne rychle a dobre pheno pro naše venkovni podminky je určite možne ...
Nikdy neviš co te překvapi všechno je o pokusech ...
Diky za prispevek myslim ze jsi tu napsal vse potrebne ...
šapša
Podivej vim ze to neni zadna jednoducha vec o selekci toho mam nacteneho silene moc!! a je to prevazne pro mou potrebu zatim nemam v planu se stat matkarem:-) jen jsem psal jestli nekdo bude mit zajem tak se muzem domluvit uvidime co z toho bude kdyz se mi podari udelat nejakou peknou maminu tak proc bych ji pak neposkytnul dale..
Tak z 8 semen co jsem dal klicit puklo 7 to me prijemne prekvapilo:-) pukla semena jsem dal do RW kostek nakonec jsem se rozhodl delat selekci safari mix v Hydro systemu .. ktery se ted snazim vyrabet fotky pridam az to bude hotove..
Zdar, přesně tak-pro out na 1 sezónu neni třeba dělat až bůhvíjakou jakostní a přísnou selekci-myslim, že stačí základní kritéria a to-aby to byla samice(nebo se tak tvářila) a silně kořenila/rostla. Akorát bych se bál u potentnějších odrůd sativních modelů, že mohou v srpnu, září zhermit-snad ne-to se asi bude muset holt risknout-většinou nebejvá moc času to až tak dopodrobna zkoumat. Matku, která postačí pro out nebo jedno kolo ve skříni můžeš vyselektit klidně i ze 4 nebo 7 semínek-můj názor.
Začlo to pokusem, skončilo závislostí na pěstování. Rostlina je duch. Rostlina nemá duši. Duch je vyrovnanost. Rostlina je tedy také vyrovnanost. Nemá strach, za ničím se nehoní. Žije teď a tady. Rostlina dává jen to, co člověk potřebuje. Příroda potřeby lidí zná. Dělá to přirozeně a prostě, neboť ji nepřekáží rozum. Rostliny nám umožňují, abychom pochopili svůj vlastní život.
hele z 20ti seminek je selekce naprosto v poradku. kdyz si jich koupi s 100 a prijdes na 2 pekny tak stejny 2 pekny muzes mit v tech 20. Muzes a nemusis, s poctem seminek se ti akorat zvysuji sance, ale taky se zvetsuje polozka k zaplaceni myslim, ze je tady na groweru spousta matkaru, co prodavaji klony a nedelali to z vice nez 20, nekteri mozna i z jednoho paklu, takze bych to nehrotil.
150 seminek si nedokazu vubec predstavit seedbanky kdyz vybiraji rostlinu ze ktere pak budou soutezni modely pouzivaji okolo 300 semen a prumerny cesky grower ma selektovat ze 150?? nevim nevim