Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od expiry_date1
A ten randál,čo to narobí
Ale ak sa v tej miestnosti nežije,tak je to fuk
tak z toho fenu vykuchat to topeni a muzes si to dat treba na svuj vetrak.... a nemusis s tim ani topit na max...
Marilize Legajuana
GROW iT! - ROLL iT - SMOKE iT & Be H!GH WhiTe LED grow BOX, Skrytý microLEDbox - secret power inside *** Klasická studie na trenažérech z roku 1991 prokázala zhoršenou schopnost pilotovat letadlo 24 hodin po jedné marihuanové cigaretě.
Zdar všemu growerstvu,
zajímalo by mě jestli má někdo zkušenosti s vyhříváním skříně..Tzn. pokud ji mam nekde kde se netopi tak jak tam zajistit aby holcickam nebyla zima..Dík za každej napad
Já to měl udělaný podobně vloni. Proste nejakej susak na vlasy, pridelal jsem ho nahoru do horni steny, dolu termostat a fungovalo to..akorat ten fen delal dost bordel a taky podle me zral dost energie..Ja nekde slysel dat normalni zarovku (ptz na sviceni pouzije jen tak 5 procent energie co do ni jde, zbytek je teplo) do kvetniku s piskem,proste ji uplne zahrabat a tim by se vytvarelo teplo..Hm jak nad tim ted premyslim pujdu asi vyzkouset jak to funguje v realu, abych vedel
Napiš že jak veliká skříň a kde to máš, jinak ti potřebnej výkon nikdo neporadí.
Mě se v malý (250w) skříni osvěčil topnej kabel do terárií. - takovej žlutej několik metrů, výkon 75w se rozloží po celý dýlce takže má na povrchu cca 30-40°
Zbytečně vysokej výkon bude výst k častýmu spínání - teplota bude kolísat. (btw výkon jde nastavit triakovým regulátorem)
Známej mi nabízel ventilaci z pasata - až to budu mít tak můžu rozepsat - prej to je normální 12V šnekovej venťas, kterej má vestavěný topný tělesa
To pflusik - me ted taky :-) Takze tudy cesta nevede.
To erixon: Kabel do terárií neni vubec spatnej, nikdy jsem o nicem takovym neslysel ale myslim ze by to mohlo bejt dost dobry a pro me idealni, dik! Ani zrat to asi nebude tolik kdyz je to 75 W, ne? Nevim co myslis malou, ja mam normalni satni klasickou skrin, akorat v ni misto satu je taky 250 W Takze to by snad mohlo stacit. Ta ventilace zni taky dobre, 12 V se mi libi!
Na vytápění můžete použít i infra žárovky (používají se do líhní pro kuřata). Je to vlastně normální žárovka, akorát téměř nesvítí (má podžhavené vlákno) - takže odstínění nebude tak problematické, jako u klasických žárovek.
Jeden novej člen v úvodu to řešil a dostal nápad, že pod skříní která bude u stěny povede normál trubky od topení, skříň zaizoluje a maximálně tak využije teplo z rozvodu horký vody od topení.
Problémy s fórem? Nebo potřebujete jenom upravit své téma? Kdyby cokoliv pošlete -> PM <-
Já používám ty žárovky v plechovkách. Po pár testech kdy se mi tavily jsem zjistil že ty žárovky musí být do 60W. Když dáte silnější tak se to v ní spálí. Mám jednu 40W a jednu 60W a funguje to super. Mám je připojené na prostorový termostat a v pohodě. Termostat co jsem se díval tak nejlevnější a pro nás nejvhodnější je tenhle. http://hobby.nej-ceny.cz/28658/term...gram-denni.html
Predem se omlouvam - asi se na to ptalo 100 lidi prede mnou - ale dnes mi maj dojit rizky, tak nemam moc casu.Chci pestovat v mistnosti v ktere je, kdyz nesvitim 11 stupnu a se svetlem 17. Taky by me zajimalo kde mam merit teplotu - v urovni vrcholovek ( tj. pod lampou?) nebo u hliny? cetl sem , ze teplota by nemela klesat pod 10 stupnu a naopak by nemela byt vyssi nez 32. Ja mam spis obavy z nizke teploty -u korenu mam jen 18stupnu se svetlem - ale nechci davat lampu niz abych nespalil vrsky - 400w asi 40 cm od vrsku. prosim poradte
Jakej máš odtah? Odkud tam nasáváš vzduch? Co je to za prostor? Tohle všechno může pomoct problém vyřešit.
* Nedá se snížit výkon odtahu?
* Nedá se přisávat vzduch z obytnejch prostor (např. u sklepa)
* Nepomohlo by zateplení (pokud teplo uniká stěnami - např. dřevěná kůlna)
* Zkusit lepší promíchání vzduchu (vzduch nasávat nahoře u lampy a většinu ho vyfukovat dole ve skříni. Jen malou část (pomocí klapek) odvádět ven.
grubba... i ty jeden vtipálku... Určitě jste na základce měli fyziku, a snad si z ní i pamatuješ, že energie (tepelná, elektrická...) nemůže vznikat. Může se pouze měnit její forma, ukládat a uvolňovat.
Když např 1000J tepla naakumuluješ do oleje a pak ho 2 hodiny uvolňuješ, spotřebuješ 1000J elektřiny. To teplo ohřeje cca 0,9m3 vzduchu.
Když budeš po dobu 2 hodin ohřívat vzduch ventilátorem o adekvátním výkonu (1/7,2W), tepla do skříně dodáš stejně a elektřiny spotřebuješ taky stejně.. Navíc u nahřátýho radiátoru nemáš možnost regulace...
Teplovzdušný ventilátor je dobrá věc.Mám ho teď objednaný.Je to digitální 900-1800W.Digitální termostat s nastavitelnou teplotou.Myslím,že může topit třeba 5min. a 5 min. stát.