Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
to lamater: cim to mam presne ohnout? pocitam ze na nejaky plastovy srace jsou ty kytky jeste moc maly ne? mate nakej dobrej napad na jednoduchy ucinny a nedestruktivni ohybani?
to vania: mam tam ventilaci, ktera je smerovana pod nohy kytkam, ale ofuk primo do listu tam fakt nemam... pokud je to hodne nutnost tak ho muzu prikoupit, ale popravde se mi do toho moc nechce, uz tak mam tu elektroinstalaci dost hustou....
P.S. Muzu taky tem vetrakum pustit vic stavy a myslim ze pak to bude fungovat i jako ofuk...
Ohybani zalezi jak moc budes dumyslnej ja pouzivam nasledujici
a) zavazicka (ocko z dratu a na nem podlozka maticka apod.)
b) umelohmotna kolinka - vyborna vec, ale je treba je pak odebrat jinak se neprijemne zariznou do stonku
c) dratek nejlepe s buzirkou nepleteny - udelas ocko zachytnes za kyti a volnej konec pichnes do substratu aby jsi to stahnul
d) to same, ale v kvetinacich u horniho okraje provrtane male dirky, do kterych zachytis volny konec, v tomto pripade lze pouzit i provazek a vetvicku do ocka
Mame tu trinacty den a snim prichazi nove fotky a dalsi news:
1. CH X AS
2. CH X WSS
3. CH X WSI
4. CH X TP
Vsem kytkam uz se ukazuje paty patro, takze je dneska uz naohybam a uvidime co to udela, na strihani jsem se rozhodl vykaslat, sice toho mozna budu nakonec litovat, ale aspon nebudu kytkam ublizovat...
Jinak jedina kyti, kterou zohybat zatim nebudu je WSS pac ta ma jen 8cm a taky 5 pater... nechapu jak to ta kytka dela, ale v podstate ona je u me jedinej adept na FIM az povyroste, protoze az bude mit delku na ohybani, tak pravdepodobne uz bude rozvetvena prirozene...
+ jsem se nakonec rozhodl, ze hnojivo vysazovat nebudu, kytkam se to zatim docela libi a myslim ze nejaky ty dostupny ziviny jim urcite neublizi.
Fotky jsem tentokrat fotil ven ze skrine a vsecky ze stejnyho pohledu a priblizeni, takze vam jen reknu ze AS ma 15 cm a vy uz si muzete meritko pak udelat sami...
Zvlhcovacku se mi opravit nepodarilo, tak jak jsem cekal jelikoz je tam jakejsi culibrk co se pravdepodobne spalil a ja nejsem z nej ani schopnej precist jeho cislo.... tudiz asi kytkam bude muset 50% stacit... teplota se drzi nadale mezi 25 - 29°C.
PH vody jsem meril asi pred tydnem bohuzel PH papirky jsou podle me proste na hovno, ukazovalo to tu barvu 6 - 7, ale kolik presne se nedozvime...
Jinak jsem kytkam dost pridal na ventilaci, takze pravdepodobne trosku klesne teplota, ale vzduch je proste potreba to mi urcite vsichni potvrdi, takze je to pro jejich dobro.
Dekuju vsem za K+ a dik ze sledujete tenhle topic vasi pomoci si moc cenim...
Mame tu trinacty den a snim prichazi nove fotky a dalsi news:
1. CH X AS
2. CH X WSS
3. CH X WSI
4. CH X TP
Vsem kytkam uz se ukazuje paty patro, takze je dneska uz naohybam a uvidime co to udela, na strihani jsem se rozhodl vykaslat, sice toho mozna budu nakonec litovat, ale aspon nebudu kytkam ublizovat...
Jinak jedina kyti, kterou zohybat zatim nebudu je WSS pac ta ma jen 8cm a taky 5 pater... nechapu jak to ta kytka dela, ale v podstate ona je u me jedinej adept na FIM az povyroste, protoze az bude mit delku na ohybani, tak pravdepodobne uz bude rozvetvena prirozene...
+ jsem se nakonec rozhodl, ze hnojivo vysazovat nebudu, kytkam se to zatim docela libi a myslim ze nejaky ty dostupny ziviny jim urcite neublizi.
Fotky jsem tentokrat fotil ven ze skrine a vsecky ze stejnyho pohledu a priblizeni, takze vam jen reknu ze AS ma 15 cm a vy uz si muzete meritko pak udelat sami...
Jako nejkosatejsi se asi jevi TP to asi muzete skontrolovat podle fotky... rekl bych ze ma nejlepsi pomer vyska/vetveni/velikost listu.
Zvlhcovacku se mi opravit nepodarilo, tak jak jsem cekal jelikoz je tam jakejsi culibrk co se pravdepodobne spalil a ja nejsem z nej ani schopnej precist jeho cislo.... tudiz asi kytkam bude muset 50% stacit... teplota se drzi nadale mezi 25 - 29°C.
PH vody jsem meril asi pred tydnem bohuzel PH papirky jsou podle me proste na hovno, ukazovalo to tu barvu 6 - 7, ale kolik presne se nedozvime...
Jinak jsem kytkam dost pridal na ventilaci, takze pravdepodobne trosku klesne teplota, ale vzduch je proste potreba to mi urcite vsichni potvrdi, takze je to pro jejich dobro.
Dekuju vsem za K+ a dik ze sledujete tenhle topic vasi pomoci si moc cenim...
Původní příspěvek od spector ale ofuk primo do listu tam fakt nemam... pokud je to hodne nutnost tak ho muzu prikoupit, ale popravde se mi do toho moc nechce, uz tak mam tu elektroinstalaci dost hustou....
P.S. Muzu taky tem vetrakum pustit vic stavy a myslim ze pak to bude fungovat i jako ofuk...
no podle me je ofuk dost důležitá věc a každej ti to tady potvrdí takže určitě neco kup, nějaký PC větráčky aspon.....
No pokud jde o vytahlost kytek, tak az uvidite dalsi fotky, mozna skoro i budete plakat co tedka tem chudinkam delam, temer je ohybam pres kolo... rozhodl jsem se ze udelam z toho stonku koleckou kolem celyho kvetinace a zatim se toho drzim, z puvodnich 15cm u AS je tedka vyska asi 8cm a delka ty kytky uz asi 17cm... takze jsem dosahl myslim dost solidni komprese, kytkam to vubec nevadi, vesele vyvraci hlavu za sluncem do libovolnyho uhlu, takze pocitam, ze problem snad nebude.... jen jsem zvedavej na WSS jak tam vyjde ten FIM... doufam ze bude aspon 5 slahounu...
Jo Ski taky preju at ti kytky pekne rostou uvidime kdo bude driv sklizet.
Ahoj spectore, toho zohybani se vubec ale vubec neboj, kytkam tim neublizis pokud stonek/vetvicku nezlomis uplne. Nekteri lidi dokonce stonky lamou, kdyz ho nalomis, vytvori se kolinko a kyti zase roste vesele dal. Preju hodne stesti.
diky za povzbuzeni fruity, dycky rad slysim, ze to co delam neni spatne.
Ted jsem na vikend od kytek pryc, tak uvidime jak budou vypadat az se v nedeli k nim vratim... snad to bude cajk
Kytky byly celej vikend ohnuty, tak jak jsem je ohnul ve ctvrtek a vypadaj ze jim to vubec nevadi, protoze AS, WSI a TP uz maji 7mi-cipy listy. kytky se vytahly max o 1cm, coz je idealni a hlavne jim vsem dost ztloustl stonek, necham ty tri rust dal tak zahnuty a privazany jak jsou a az se zas natahnou tak budu pokracovat v ohybani. Na WSS jsem delal ten FIM, kterej bohuzel vypada, ze se nepovedl, jeste pockam, ale zatim to vypada opravdu neuspesne...
Jinak ohybanim kytek jsem zatim snizil vysku vsech kytek na nejakejch 6 - 10cm, takze se uz nemusim bat, ze by z nich byly prerostly obludy...
Do zalivky, ze ktere jsem nakonec Bio-grow nevysazoval, jsem pridal ted uz i Bio-bloom, s Topmaxem pockam az na prepnuti, ale bio-bloom by mel dodavat dostatek mineralu, ktery kytky potrebujou...
Takze 1ml bio-grow a 1ml bio-bloom na litr.
Abych splnil pozadavek ofuku, tak jsem ten kus plastu co muzete videt na druhe fotce v mym tretim prispevku v tomhle topicu predelal z odtahovyho ventilatoru na ten pritahovej, takze vzduch z pritahu tedka fouka na kyticky a krasne s nima trepeta...
A nakonec jsem dneska cekoval PH ciste odstate vody z vodovodu - je nekde mezi 5-6 (nedokazu urcit ktery z tech dvou barvicek se to blizi vic) a po pridani hnojiv do ty vody mi vysla identicka barva na druhym listecku, takze pokud je moje voda spravne kysela, tak s hnojivama je to taky cajk...
To je pro dnesek vse, snad brzo dodam ty fotky, zatim rustu zdar a velkej dik vam vsem, kteri venujete svou pozornost a pripadne i radu tomuhle topicu.
P.S. Na stonku jsem videl cosi co jsem si chvilku myslel, ze by mohli byt preflowers (samozrejme jsem si rikal, ze takhle brzo to neni mozny, ale vite jak..) a tak jsem chvilku hledal, ale podle tohohle http://grower.cz/forum/showthread.p...7710#post177710 jsem pochopil, ze to preflowers nejsou, takze klidecek....
Dodavam cerstvy fotky, at konecne vidite jak jsem to naohybal:
1. AS - profil
2. AS - ptaci perspektiva
3. WSS - ptaci perspektiva
4. WSI - profil
5. WSI - ptaci perspektiva
6. TP - profil
7. TP - ptaci perspektiva
Jak AS a WSI tak i TP se dari skvele, krasne zeleny listecky a rostou jim uz ty 7mi-cipy listy, takze to vypada slibne.
Bohuzel jak jsem psal uz vyse, tak na WSS se nezdaril FIM, evidentne je to fakt dost o stesti a zkusenostech... ja nemam ani jedno, takze smula no... A proto jsem teda z WSS udelal pokusnyho kralika, proste do ty kytky budu strihat a zkouset, nejak ji k tomu vetveni snad dovedu...
Kytky uz zacaly vonet, nastesti zatim staci jednou denne poradne vyvetrat a je to cajk...
Venku je tedka dost zima, takze se nam teplota dost zmenila, pres den 24°C a v noci tesne nad 20°C.
Vlhkost 50-55%
Nedoporucuju fotky zvetsovat, jsou schvalne zmenseny, abych se vlezl do jednoho postu...
Budu rad kdyz mi sem hodite naky svoje poznatky nebo cokoliv... a za karmu se taky zlobit nebudu
Omlouvam se vsem co to tu sledujou, ze tak dlouho neupdatuju, porad nemuzu dostat fotak nenapadne do ruky... je to strasne riskantni, takze si jeste budete muset pockat... co je ale pravda je, ze uz jsou kytky tak 4x objemnejsi nez na poslednich fotkach... je to peklo... uz to ani ta 70ka neni schopna cely prosvitit a tak se chci zeptat, mam prostrihat spodni listy, aby se svetlo dostalo k vetvickam? nebo staci kytce energie z velkych listu uplne na vrcholku?
a doplnkovy dotaz: ustrihnout list uplne nebo jen sestrihnout treba na pulku jeho plochy?
a dalsi dotaz: dneska uz kytky rostou 35 dni od vyhonku... nemely by uz vystrkovat preflowers? pripadne myslite, ze je mam nejak povzbudit k tomu, aby ukazaly pohlavi? ja nejak nepanikarim, jen mi to prijde proste na grow periodu trosku dlouho... ale mozna jsem uplne vedle...
Ahoj, máš poměrně širokou skříň, jen bych asi přelepil ten sajrajt, který slouží jako stínítko pro unikající světlo ze skříně nějaký světlejší materiál. Ta černá bude zbytečný požerák světla, ale proti gustu....
Původní příspěvek od Pepavirgin Ahoj, máš poměrně širokou skříň, jen bych asi přelepil ten sajrajt, který slouží jako stínítko pro unikající světlo ze skříně nějaký světlejší materiál. Ta černá bude zbytečný požerák světla, ale proti gustu....
chlape, bud tak laskav a precti si ten topic poradne a celej pokud semka chces prispivat... neni zas tak dlouhej... vedel bys, ze ta vec uz davno neni jak byla... a jinak: co presne plyne z tveho poznatku o sirce moji skrine? mam ji uriznout nebo vycpat vatou?
to lamater: jakmile budu u kytek, tak jdu na kvet, nema cenu dyl cekat, kytky maji stonek asi 6mm tlustej, takze co neuzivi ted, neuzivi uz nikdy... jakmile se ukazou preflowers a ja vyhazu samce, tak nainstalluju sit a budu se modlit dik za reakci