Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od mydena to Hanyz:To bylo na mne?Pokud jo,tak se urychleně vzpamatuj a karmy se vykašli,rybo! Taky tomu rozumíš jak pes mrkvi.ty osmá třído!
Každý si udělá obrázek sám, kdo v tomhle threadu věcem rozumí či nerozumí
EDIT k tvému EDITU
citace:
Původní příspěvek od mydena !A zkus si regulovat proudem< jak říkáš ty> třebas jen 250W.Těším se Kam až dojdeš,ale i takový jednoduchý názor jaký z tvé strany vyhrkl bude ponaučením pro méně zkušené.Já vím,jak řídit jas,ale co musim postavit přesně nevim.Je jasný,že fazově řízená regulace slouží k jiným účelům.
Já si zkusil regulovat 400W a problém v tom nebyl- teplota i intenzita světla šla dolů.
Marně si lámu hlavu s tím, co tě vede k tomu napadat a marně se pokoušet urážet lidi. Máš nějaký komplex? Trápí tě malé sebevědomí, které si kompenzuješ skryt za anonymitu internetu? Jsi týrané dítě z Kuřimi? Pověz nám o tom...
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.
HA,HA.Vše probíhalo slušně,dokud tady jeden člen nezačal arogantně pochybovat o tom co mu následně jiný člen rozumně vysvětlil.Nebud nedutklivy Hanyz a bez adolescencí,pánové.Hanyz:Nenapsal jsi jakou formu regulace jsi použil na 400W.Jde regulovat-to je mi jasné.Nezakládal bych tento thead:-)
Hanyz: Zapomněl jsem dodat,at si zkusíš proudově-měl jsem na myslí fazově řízenou regulaci.Triak.plynulé řízení vykonu.Tímto ,že to nelze řídit.Tak.
Cannabis Léčí®
Komu se nelení,tomu se zelení®
Život je jen hra,neznáme však pravidla!
1)
Regulace příkonu sodíkové výbojky lze například na základě změny amplitudy napětí, jestli jsem to správně pochopil viz. například zde
2 mirkoff imho pokud je ten odkaz pravdivej, jako že mě to příjde logický, tak ta regulace vysokotlakých sodíkových výbojek zas takový scifi není chápu, že snížení amplitudy napětí může brát někdo, jako prachsprostej cheat , ale příkon to reguluje...
2)
Regulace výkonu HPS přo pěstování je podle mě pěkná kravina, jak již bylo řečeno mam pěstirnu a podle ty si poridim svetlo, maximalne dve jedno na rust a jedno na kvet A pokud koupím něco co neuchladím tak jsem trouba a postavim se k tomu jako chlap - za chyby se platí a nebudu vymejšlet nějaky kraviny a bludit tady o věcech, který zázračným způsobem ze 40W udělaj nulu to je pěkná kravina.... a pochybuju, že by se jalový výkon neprojevil na tom co vám naměří hodiny.
3)
V tom odkazu je krásná tabulka závisloti 150W sodíkovky na amplitudě napětí. Spíš se dívím, že vy koumáci nekoumáte naopak, jak udělat nějakej transformátor, nebo něco podobnýho, co tý výbojce da víc, na úkor snížení životnosti, protože pak dostanete lepší poměr lumen/watt.
To je zajímavé info,zdovolenim se taky mrknu.Nějak tak jsem si to představoval a rád se necham poučit.Proč radeji nemít jednu silnější vybojku a regulovat si jí dle potřeby.Víc či míň-to je fuk.Je třeba experimentovat a polemizovat.tak se dozvíme víc.
Cannabis Léčí®
mydena- tak měl jsi na mysli, ať to zkusím proudově nebo napěťově? Z toho co jsi napsal, bych si mohl vybrat. Já to řešil proudově a to změnou induktance tlumivky.
lamater- regulace výkonu změnou napětí by samozřejmě šlo, ale při pohledu na ceny autotransformátorů se jen potvrzuje to, co říkáš- vyplatí se koupit druhý, slabší setup.
Navíc v tabulce se potvrzuje to, co jsem predikoval výše, tj. zhoršuje se poměr lumen/watt.
A propo- ten článek je od člověka, co tyhle systémy dodává, takže bych to bral s rezervou. Už jen tvrzení, že sodík 150W na konvenčním předřadníku má odběr 156W budí nedůvěru, protože sami výrobci tlumivek udávají vyšší odběr
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.
pozoruju tudle smysluplnou diskuzi s velkym pobavenim, kluci jen takova poznamka(a budu se snazit byt slusnej:-))) ) myslite si ze se nezmeni spektrum svetla pri tom ztlumenym provozu? Ja jsem na nektery veci vcelku staromodni. Tudiz mit dobre vyresenou ventilaci = stop problemum s teplotou a kdyz k tomu prihodis dobrou zvlhcovacku task aj klony pod 600w se chytnou uplne v pohode. Mam to vyzkouseno. Toz tak.
Hmmm hanyz mohl bys trochu rozvyst ten tvuj pokus, svitila ta lampa stejne? atd... dikes
Původní příspěvek od Disaster:-) pozoruju tudle smysluplnou diskuzi s velkym pobavenim, kluci jen takova poznamka(a budu se snazit byt slusnej:-))) ) myslite si ze se nezmeni spektrum svetla pri tom ztlumenym provozu? Ja jsem na nektery veci vcelku staromodni. Tudiz mit dobre vyresenou ventilaci = stop problemum s teplotou a kdyz k tomu prihodis dobrou zvlhcovacku task aj klony pod 600w se chytnou uplne v pohode. Mam to vyzkouseno. Toz tak.
Hmmm hanyz mohl bys trochu rozvyst ten tvuj pokus, svitila ta lampa stejne? atd... dikes
Spektrum se na 99% procent změní, viz. analogický případ s MH v mém threadu tady.
BTW možná jsi si všiml, že aplikaci téhle regulace tady zastává jen jedna osoba
Ad ten můj pokus. Šlo o to, že mi kdosi dal "noname" tlumivku (rozuměj tlumivku, která nebyla vyrobena pro určitou řadu svítidel, prostě jen tlumivka), o který mi tvrdil, že je na 400W. Jenže nebyla, její parametry neodpovídaly. Sice jsem si říkal, že to svítí nějak málo, ale bylo to první rozsvícené 4kilo, co jsem viděl, tak jsem se nechal unést krásně nízkou teplotou. Výsledek stál za piču, výnos byl malý, takže omezení světelného výkonu se zdařilo úspěšně
Hanyz:Měl jsem na myslí triakem řízenou regulaci,jestli ti to neco říká.Ptás se zda proudově nebo napěťově.Myslim,ze když jde v tomto případě dole napětí tak rovněž i proud,ne?Dal jsi k noname tlumivce nesprávnou vybojku,toť vse,ale to nic neřeší.Takže zase nic.
Cannabis Léčí®
takže Hanyz:Říkáš ze jsi regulaci testoval,ale jak vidíme tak nic jsi nereguloval.Pouze jsi schodou okolností zapojil dvě různá zařízení,které spolu téměř nespolupracovaly.Tak o jaké regulaci zde hovoriš?Samé pokusy!A ta sebedůvěra k tomu.Vysvětlíš nám jak jsi reguloval?Asi uz ne.
Cannabis Léčí®
Chudáci! házet kostkama,to vám jde,ale logické vysvětlení nemáte téměř nikdo.Az na páru jedinců.Musim uznat,tento server byl kdysi mnohem zajímavější.Kam se poděli ti experti,jenž dokázali odpovědět na realizaci daleko složitější problematiky než je pouhá regulace jasu vybojky..
Cannabis Léčí®
Ty jsi teda vtipálek! Pokud sis přečetl tento thead,zjistils,ze ve Zlíně to funguje.Ale to nemění na situaci,že můj regulátor bude brzy zapojen do obvodu.Již jsem konzultoval s osobou,kterou jsem toliko hledal.Diky všem za užitečné info:-):-o
Cannabis Léčí®