Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak nevím co kdo máte, ale chtěl bych uklidnit tristana, protože to co mu psal ten pán z e-shopu je naprostá pravda. To že tu jsou přechytralí lidi, co budou tvrdit, že onen člověk, co se tím živí je blbec, na to si tristane budeš muset zvyknout. Já mám lampu GIB 400W, tlumivku, kondík a startér jsem koupil v elektro velkoobchodě, zrovna tak jak tu lampu, žádný předražený growshopy, a vše pracuje tak jak má bez problémů. Když mi lampa v důsledku výpadku proudu, třeba jen sekundového, zhasne, tak se nikdy nerozsvítí hned, ale tak do minuty. Mezi tím mi nikde nic necvaká ani se nesnaží něco startovat, protože výbojka je jištěná jak píše e-shop. Jakmile se uzavře vychladnutím obvod, výbojka rázem naskočí. Pokud se tak stane třikrát během 5-10 minut, je zcela pravděpodobné, že to výbojka nevydrží. Takto intenzivní výpadky jsem však ve městě ještě nezaznamenal.
No já mám taky gib 400 a když ho dám na udělaný komplet , tak jak říkáš z velkoobchodu tak mi to po krátkém výpadku vrčí, nebo cvaká , nevím co je odekvátní název pro ten zvuk , a jak je to s ochranou lampy nějakým obvodem , nebo páskem , nevím , ale jediné řešení by bylo nypsat do Philipse , jak je to vlastně u konkrétní lampy, třeba son t pia plus , a pak by se vidělo , jak to je, tak se tu jen dohadujem. Jinak ale tvrdím , že už nemá cenu kupovat ani v elektroobchodě jednotlivé komponenty , protože to nepřijde o moc levněji a je v tom předřadníku ochrana a nemusíte nic řešit a o ůspoře jsem psal, nehledě na problémy některých lidí tady se správným zapojením komponentu.
Původní příspěvek od Radoslav Tak nevím co kdo máte, ale chtěl bych uklidnit tristana, protože to co mu psal ten pán z e-shopu je naprostá pravda. To že tu jsou přechytralí lidi, co budou tvrdit, že onen člověk, co se tím živí je blbec, na to si tristane budeš muset zvyknout. Já mám lampu GIB 400W, tlumivku, kondík a startér jsem koupil v elektro velkoobchodě, zrovna tak jak tu lampu, žádný předražený growshopy, a vše pracuje tak jak má bez problémů. Když mi lampa v důsledku výpadku proudu, třeba jen sekundového, zhasne, tak se nikdy nerozsvítí hned, ale tak do minuty. Mezi tím mi nikde nic necvaká ani se nesnaží něco startovat, protože výbojka je jištěná jak píše e-shop. Jakmile se uzavře vychladnutím obvod, výbojka rázem naskočí. Pokud se tak stane třikrát během 5-10 minut, je zcela pravděpodobné, že to výbojka nevydrží. Takto intenzivní výpadky jsem však ve městě ještě nezaznamenal.
...nerikam o nekom ze je blbec , jen tvrdim ze vybojky NEMAJ svoji tepelnou pojistu, asi tak . ja ma taky GIB PRO VT 400a600w ale předradnik , lampy mam Nlite Super HPS a tvrdim ze po kratkem vypadku proudu 0-10sec ty predradniky lampy nahodi do max 5sekund a svitej . GIB400PRO VT samotnej me stal pred rokem 1390kc v Cimburkovy a jen sem zapojil draty od vybojky a od zasuvky a hotovo zadny bastleni , jen pripojit do svorkovnice , 600kilo GIB me stal v kompletu s MH SUNMASTER+stinitko +objimka 3900kc jen kabely a hotovo , nemyslim si ze je to zas tak predrazene , a co se tyce tveho tvrzeni ze vybojky GIB maj tepelnou ochranu tak to se pleteš , ted sem si znova precetl GIB katalog co mam dom českou i english verzi a tam nepisou nic o pojistkach na lampe tak nevim kde si to vzal?? pisou tam jen o tepelne pojistce předřadniku ...
2Hlava: nevím jestli jsi to zkoušel nebo ne, ale mě se to už párkrát povedlo, jak jsem psal, a nikdy se mi výbojka nerozsvítila dřív než vychladla. Starter si myslím, že je více méně studenej, takže žádnou tepelnou pojistku nepotřebuje. Dřív jsem také výbojkama svítil v dílně, a když odcházela tlumivka nebo co, tak mi to co chvíli vypínalo. Docela mě sralo, jak jsem musel vždycky dobu čekat, než to znovu začlo svítit, a to není otázka novejch komponentů. Ty světla byly dost starý, tlumivky vrčely, že je bylo slyšet přes zeď.
Edit: schválně se zítra podívám, co tam přesně mám. Opravdu se mi nikdy nestalo, že by něco cvakalo než naskočí lampa. Ale i to je důkaz toho, že lampa ochranu má.
Myslím , že kdyby měly lampy ochranu, tak by se nemusely dělat zapalovače s rozpojovačem , nebo ke starým startérům samostatné rozpojovače Dakov SO. Ta ochrana není kvůli startérům ale lampě.
Původní příspěvek od Radoslav 2Hlava: nevím jestli jsi to zkoušel nebo ne, ale mě se to už párkrát povedlo, jak jsem psal, a nikdy se mi výbojka nerozsvítila dřív než vychladla. Starter si myslím, že je více méně studenej, takže žádnou tepelnou pojistku nepotřebuje. Dřív jsem také výbojkama svítil v dílně, a když odcházela tlumivka nebo co, tak mi to co chvíli vypínalo. Docela mě sralo, jak jsem musel vždycky dobu čekat, než to znovu začlo svítit, a to není otázka novejch komponentů. Ty světla byly dost starý, tlumivky vrčely, že je bylo slyšet přes zeď.
Edit: schválně se zítra podívám, co tam přesně mám. Opravdu se mi nikdy nestalo, že by něco cvakalo než naskočí lampa. Ale i to je důkaz toho, že lampa ochranu má.
...no zkousim to kazdej vikend asi 5-10x denne nam vypadne proud , moc přimotopu , pak doma nekdo zapne vysavac a rychlovarnou konvici do toho mi sepne 100w ufo a..... CVAK vsude tma , tak jde nekdo nahodit jistic , jelikoz cela familie v tom mame praxi tak dojit za dvere a nakopnout hlavni jistic trva tak 10sec , ja mezitim vypnu svuj primotop , a 400w lampu ktera jede na "starej" LAYTRON /teda pokud sem doma/ a to uz je nakoplej jistic a ja se jdu podivat na lampy pod GIBama a ty uz svitej , SVITEJ hned!!Zhruba po 2minutach zapnu ten starej LAYTRON a i kdyz je vybojka jeste dost tepla tak hned taky naskoci ...
Takze kdyz ti to necvaka tak to je dukaz pro nas vsechny ze lampa ma pojistku ?? Ja si myslim ze fakt pojistku nema a krom toho co tvrdis ty sem nikde zadnej dukaz nenasel...jo pardon on to vlasne rikal ten pan na e - shopu
Původní příspěvek od metalsodik Tak jsem napsal do Philipse dotaz ohledně sodíkové výbojky a její ochrany, uvidíme kdy a jak odpoví, většinou to trvá tak 3 dny.
..Dik doufam ze to roseknes i kdyz pan Radoslav se bavi o GIB 400w lampe , pritom od zacatku je diskuze o přeřadniku 600W GIB PRO VT , hehehe
Omlouvám se autorovi za OT, ale chtěl bych vám říct, že pokud si nejste něčím jistí, tak se rovnou ptejte Hlavy, ten ví vždycky všechno nejlíp a je naprosto bezchybnej. Proč se vůbec zdržujete nějakým zjišťováním informací po odbornících, když hlava je ten větší odborník na slovo vzatý.
Hlavo - až ti poběží elektrika, tak se zase ozvi .
Edit: mezi 400w a 600w rozdíl není žádnej. Onen předřadník PRO IT se dělá i ve 400w. A pak kdo desinformuje, Hlavo.
Edit2: ten předředník v podstatě dokáže uchránit tlumivku a startér při poruše výbojky. Samotnou výbojku to moc nechrání, protože po 36 sekundách to vyšle 300 implzů k zapálení. Pokud bude výbojka stále moc teplá, ani tento předřadník ji nenahodí a skusí to po dalších 36s. Pakliže se mu to, nevím přesně kolikrát, nepodaří nahodit, tak se vypne. Tento předřadník má sice tepelnou pojistku, ale pokud dobře čtete, tak to je pojistka chránící tlumivku před přehřátím a ne lampu.
Původní příspěvek od Radoslav Omlouvám se autorovi za OT, ale chtěl bych vám říct, že pokud si nejste něčím jistí, tak se rovnou ptejte Hlavy, ten ví vždycky všechno nejlíp a je naprosto bezchybnej. Proč se vůbec zdržujete nějakým zjišťováním informací po odbornících, když hlava je ten větší odborník na slovo vzatý.
Hlavo - až ti poběží elektrika, tak se zase ozvi .
Edit: mezi 400w a 600w rozdíl není žádnej. Onen předřadník PRO IT se dělá i ve 400w. A pak kdo desinformuje, Hlavo.
Edit2: ten předředník v podstatě dokáže uchránit tlumivku a startér při poruše výbojky. Samotnou výbojku to moc nechrání, protože po 36 sekundách to vyšle 300 implzů k zapálení. Pokud bude výbojka stále moc teplá, ani tento předřadník ji nenahodí a skusí to po dalších 36s. Pakliže se mu to, nevím přesně kolikrát, nepodaří nahodit, tak se vypne. Tento předřadník má sice tepelnou pojistku, ale pokud dobře čtete, tak to je pojistka chránící tlumivku před přehřátím a ne lampu.
jo k tomuhle se vyjadrim vzapeti a to si pan "desinformator" Radosalv neda za klobouk....