Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zalezi na tom,jake koupis a kolik jich koupis.Kdyz poridis kabel do terarka,tak ten ma vykon vetsinou 15w a delku 3m,takze tech by bylo asi potreba vic(cena od 230Kc) a nebo poridis kabel na vytapeni podlah,kterej ma vykon od 80w vejs a cena se pohybuje od 750Kc,podle delky a wattaze.
Kdyz poridis topnej kabel co ma 150w a pripojis ho na termostat,tak to nesezere moc energie a zaroven tam budes mit pekne teplo.Vem si,ze se to puziva ny vytapeni bytu,takze to asi dokaze ohrat vzduch v dost velkym prostoru.
to je sice pekné ale svítim 400 HPS a dalších 400 příkonu si nemůžu dovolit.A ty topný kabely do terárka asi nevyhřejou 1,90m šatnik.možná nějaký silnější ale to zas je větší příkon=víc dukátů..asi to přežiju a vydržim do jara..ted to nechám jak je..ale dík za rady..příští zimu si s tim snad nějak vyhraju a trošku vyladim ty zpropadený teploty...
to expiry : ty kabeli co se dávaj do podlahy by to sice vytopily, ale pořizovací cena je dosta vysoká, musel bych řešit zapojení přez termostat....a příkon 150w a víc už taky nebude zadarmo...
Momentálně mě vyjde asi levnějc dojet to s tím 400 W halogenovým topením (cca2-3 tejdny) a příští rok to pořešit komplet zateplením skříně a použitím nezámrznejch žárovek...
neviem prečo, ale ked sme boli dnes sa pozrieť na poslednú kytku čo sme nechali dozrieť a nadalej aj nechávame, tak sa mi zdali byť nejaké menšie oproti minulajšku [šišky] a nejak mali pobiedne blizničiek... uvidíme či sa zmenila aj chuť a stav
to Expiry :
ok kabely by se dali sehnat kolem 500,- ALE neumisťovat do vlhka!!! To se možná moc nehodí dohromady se zvlhčovačkou, ne? Teď mám stejně kytiz na qvět, takže momentálně nezvlhčuju, ale gydž už, tak bych chtěl aby se to dalo použít po celou dobu growu, popřípadě i na matku, takže se mě to nejeví, jako úplně nejlepší řešení. Ale každopádně good idea a dík za typ...
Ja jsme teda cetl nekde na netu o pokladani tech kabelu a tam psali,ze nesmi lezet ve vode,ale vlhkost jim nevadi....Ja kdyz bych to delal,tak bych polozil ty kabely a na ne nejakej plech.Lip by to rozlozilo teplo po pestirne a nedostala by se voda a ruzny smejdy na kable.
Zdravím
Taky mám problémy s mrazíky ráno. Na kytkách jsou vidět takové ohnuté a seschlé listy. Nevím, jestli to těma mrazíkama je určitě, jen si to myslím. Taky se vám to stalo?
Původní příspěvek od kubanecjam a jinak čim větší zima venku tak POZOR NA PLÍSNĚ..čím menší teplota=tím větší vlhko=od huby paření ....
tak tohle je naprostej nesmysl, v zime je naopak daleko mensi vlhkost, problem je ze takhle na podzim vetsinou hodne prsi. kdyz je horko tak je vlhkost nejvetsi, jako napriklad v tropickych pralesech..
topny kabely sou vychytavka a urcine nezerou tolik jako ta halogenka
Too RastaPasta:
jestli ste cetli nekdy vo fermentaci tak urcite vite ze se to dela proto,ze kytka je plna nejaky kyseliny,ktera sama o sobe nedava a proto se to posklizni fermentuje a musi se udrzovat teplota nad 15°C a tehdy je kytka schopna si dal premenovat tu kyselinu na THC!
Takze aby kyti mohla i v rustu produkovat THC tak musi mit teplotu nad 15°C (mozna ze i trosku min) -tot muj nazor
to Freeloader :
určitě netvrdím že halogenový topidlo je lepší než topný kabel, to bych byl blázen, ale každopádně je sakra velkej rozdíl pořizovací cena (300 vs 1200 a víc) a fakt, že to aplikuješ již do rozběhlej skříně. Topidlo zapojíš a valíš...Kabely musíš někde táhnout, něčím chránit před vlhkostí, musíš si koupit termostat a zapojit ho atd. Já jsem to potřeboval vyřešit v danej okamžik co nejrychleji a nejlevněji a asi i nejjednodušejc...
k té fermentaci: o tom jsem určitě četl, ale myslím že ta teplota okolo 15 stupňů není zas až tak směrodatná...
Příklad : jedeš si outdoor a 14 dní před sklizní může přijít šitový počasí (v noci 0-5 C, přes den třeba 7- 15 C) I přesto se rozhodneš nechat kytky dojet. Po 14 dnech je setneš, necháš sušit třeba na půdě, kde jsou ty teploty jen o něco vyšší než venku =kosa!!! Pálo ti cca po 14 dnech doschne a ty ho vemeš a uskladníš ho do mrazáku (normální praxe)
Z čehož plyne, že posledních 14 dní života a i po smrti je kytka vystavená nízkým teplotám, ale nemyslím si že by to mělo vliv na qvalitu výsledného greenu...
Já praktikuju uskladnění v mrazáku a už párkrát sem se přiblížil k výše popisované modelové situaci a NIKDY se mi nestalo, že by kouření bylo slabší, nebo nemasilo...
zatím sem s tím neměl problém
nízké teploty naopak zachovávají THC..... proto se má skladovat v temnu a chladnu......
to all: držte se tématu nebo to tu zavřu..... poslední příspěvky už se moc THC a mrazu netýkají....
lINDOOR intergalactic M@ZAR by Matrixx ZDE
Hypermass out 2006 ZDE
HYPERMASS MATRIXX GROWSYSTEM 1,025 g/Watt ZDE
GREEN KINGDOM ZDE
010001010001110001101 SYSTEM by M@trixX ZDE
FIRECRACKER GROW ZDE
tak tohle je naprostej nesmysl, v zime je naopak daleko mensi vlhkost, problem je ze takhle na podzim vetsinou hodne prsi. kdyz je horko tak je vlhkost nejvetsi, jako napriklad v tropickych pralesech..
nevim..asi to mám jen já..bydlim skoro ve 400 m.n.m. a přes naší vesnici prochází celoročně nejakej mořskej vlhkej proud vzduchu.takže na to má asi taky nějakej ten vliv..ale ze svejch zkušeností a lítání po baráku i po zahradě s hydrometrem vym svý.prostě tady u nás jak se ochladí tak rapidně stoupá vlhkost vzduchu, z čehož vyplívá že palice nahnívaj.spoluobčané vesnice co pěstujou maj taky dost svejch zkušeností.takže neřikám že nemáš pravdu ale prosimtě nepiš že je to naprostej nesmysl..
Tak co se tyce mrazu: Dyz je kytka dobre ususena tak ji klidne muzete dat pod led!dyz este roste tak kytka nejaky ty mazejky vydrzi jestli je vodrostla(v jinym pripade si myslim ze ji to polozi),mozna ji to dava i informaci ze by co nejdriv mela dozrat!Ale je tu fakt ze kyti pri nizkej teplote nemuze produkovat tolik priskyrice jako pri idealni!
Souhlasim s rastou,nekdy na podzim nebejva ani tech 15 stupnu a ta kytka proste zraje v pohode dal ale dyby mela idealni teplotu tak bude urcite lepsi!!Kazdopadne pavda bude nekde tam venku (nebo na groveru)Thats all folks