Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak, vzhledem k tomu, že A11xMTF se začíná tak nějak nekontrolovatelně větvit, měl jsem pocit, že musím zakročit. Zatím jsem ji pozohýbal kolínkama. Ohýbal jsem větve, který jsou na ohnutí dostatečně dlouhý.
A11 se chystám ještě zašmiknout. Pokud máte někdo nějakej postřeh ohledně zaštipování, tak se svěřte (uvítám). Pěstoval jsem vždycky jenom pure out a nejsu zvyklej kytky zaštipovat víc jak jednou.
Někde tady jsem objevil metodu supercrooping, najdi si to! Myslím, že pro tebe (a mě) ideální (sousedi). Ve zkratce: kytku prostě ohneš provázkem pod posledním patrem, aby stonek rostl vodorovně. Všechny sekundární větve začnou valit mega brzo a vypadaj stejně jak hlavní vrcholky. Já mám 1.5 měsíce starou kytku: 1 zaštípnutí (nepovedený FIM ) + sekundární růst = 8 vršků (5 stejných jak hlavní, 3 menší co valí ze spodku stonku), no a dneska další záštip, zase FIM, doufám, že jsem to zase neposral, jsem FIM-lama...
Závidím řízek, já mám vše semínek.
„Neodevzdávejte všechna svoje rozhodující práva lidem s mocí, bez ohledu na to, jak obdivuhodní se vám mohou zdát. Za fasádou hrdiny najdete lidskou bytost, která dělá lidské chyby. Když se lidské chyby udělají v měřítku, které je dostupné superhrdinovi, nastanou obrovské problémy.“ Frank Herbert ChaoticRoman's OutDoor 2006
ChaoticRoman: Mně se něco na tenhle způsob podařilo loni, kdy se mně hlavní stonek kytky zlomil a následně vyrašilo podobně parádní množství nových hlavních větví. Nicméně u toho Apolla to zkoušet nebudu, s ním mám jinej plán. po tom, co jsem kytku ještě trochu doohýbal (větve do strany) bych chtěl počkat až trochu povyrostou a následně je přichytit provázkem (úchyt bude květináč), tlačit je dolů a dát prostor ještě další "generaci" větví. Uvidíme, jak se mně to podaří provést.
Jinak ještě přikládám prozatím doohýbanou kytku.
Zdárek brachu! Pěkně ti to valí Ty kolínka jsou originál koupený, nebo je to nějakej tvůj vynález. Já jsem teď uvažoval, že bych tim dal trochu ví prostoru early skunku, tak mě docela zajímá, jestli to neni nějaká homevychytávka Jinak to asi pořešim provázkama. Měj se naprosto zeleně
Lipi: Kolínka nejsou můj homemade vynález. Mám je koupený z growshopu - jedno stojí 2koruny, což je docela dost, zvlášť když jich člověk kupuje spoustu. Ale to hraní s kytkama mě docela baví - doporučuju Provazy později taky nasadím. Taky se měj zeleně
p.s. některým tvým keříkům bych dal víc prostoru určitě.
jj 2 ty naše český koruny je dost a to nemluvim o tom, že bych kvůli tomu musel jet do metropoule Vemu provadz a udělám si homeporichtung (pekelný toť slovo ).
Kytky za týden o trochu povyrostly. Došla mně kolínka, tak je teď nechávám chvílu růst bez ohýbání, nicméně mám v plánu koupit další.
Každý den aplikuju phytamin a bi-algen (vždy dva dny po sobě jeden z nich, dva dny druhej). Fotky jsou nic moc. Na balkóně je moc vedro, nafotím to ještě večer.
1 - Celkovej pohled A11 a P1
2 - A11 ze strany
3 - A11 ohýbání. Kolena a dráty. Musím říct, že jsu s tím tvarování docela spokojenej. Z kytky se stal docela pěknej keř, kterej bude mít víc hlavních vrcholů, doufám
Tak jsem musel trošku razantněji prostříhat A11, protože se mně nelíbilo to, co se z něj stávalo. Upouštím od původního plánu co nejvíce ohýbat.
1 - A11xMTF
2 - P1
Zdar! Proč upouštíš od ohýbání? Zrovna jsem chtěl koupit kolínka na můj passion, protože se táhne nehorázně do výšky. Jo, a když je nasadím, nebrání to nějak v rozšiřování větviček? Jinak k+
Čus. No, neupouštím od toho v úplně, ale chcu teď nechat chvílu kytky růst. To apollo jsem ohýbal docela intenzivně a nasadilo tolik vrcholů, až se mně to nelíbilo. Skoro vůbec nerostlo do výšky jenom pořád tvořilo nový a nový postranní větvě - což taky není ideální. Takže asi tak
Tomu rozšiřování větviček... Jak to myslíš? Jako že by kolena škrtily větve? Toho se dle mě bát nemusíš. Když by k tomu mělo dojít, tak kolínko můžeš vždycky zdělat a tvar větve už zůstane..
Jo a jinak jsu rád, že se zatím nepotvrzují zkušenosti některých growerů s nedostatečným růstem Passionu, zatím jsu docela spokojenej.