Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
joeart: Ne ne ne, tak jsem to nemyslel, abys mu sem ještě psal linky, nemyslel jsem to vůbec ve zlym, neměl jsem v úmyslu do tebe rejt, to neeee... Jestli to tak vyznělo, tak se omlouvám, a když to teď po sobě čtu, tak mi to taky přijde takový agresivní, takže znova sory A jinak máš samozřejmě pravdu, warm white...
Dracik: No myslim, že tlumivka žere stejně, jako samotná výbojka...
Hele, mě zarazila tahle věta: Často se ale stává, že najdeme mnoho typů i u jednoho výrobce, které se liší svými pro nás důležitými parametry, jako svítivostí (v lumenech), teplotou světla (v kelvinech). Jde mi o tu teplotu světla, jak to je myšlený? Asi to nebude jakože ten světelnej zdroj vydává tolik tepla, co?
Mohou nejefektivněji využít modré světlo (6000 kelvinů a více, 445-500nm - podpora kořenového systému a rychlého růstu, rostliny košatější a nižší), a světlo červené (2000 kelvinů, 600-700nm - tvorba chlorofylu, podpora květu, rostliny vysoké).
A tady se zas mluví o barvě, která se ale určuje v kelvinech: arva kolem 4000 kelvinů vhodná též.
Vim, že to je OT, ale nerozumim tomu
dracik: Jinak myslim, že to s tou tlumivkou jsem někdy čet ve FAQ, ale teď to tam nemůžu najít :-/
Dubinek to by se ti ta tlumivka zahrivala vic jak lampa protoze u lampy se cast energie meni na svetlo zbytek v teplo u tlumivky se meni v teplo mnohem vic jak u vybojky
Nobody move, nobody get hurt, they said
Make one wrong move, man, you wake up dead
Ale mě nejde o tlumivku, ale o úsporku... Jaktože tam je 2000 Kelvinů, to je jako kdyby se řeklo, že tam je 1726,85 stupňů C, ne? A o to mi právě jde, jestli to tak je, nebo jestli tady ten Kelvin znamená něco uplně jinýho... Vono přecejenom 1726 stupňů neni málo, že
Jedná se o teplotu chromatičnosti, tj. barvu světla (dost zjednodušeně ) takže se neboj, že bys měl ve skříni 1726 °C (vono i 30 už je dost ).
Sodík mívá teplotu chromatičnosti kolem 2000 K, což znamená více červeného světla, naproti tomu studená "daylightka" má třeba 6500 K = převážná část modré barvy vhodné pro růst...
Takhle je to zjednodušeně, ale na Groweru je dost threadů o barevných spektrech, stačí trochu hledat (otřepaná fráze, co... ?).
Pěstuji, tedy jsem குவியெடோன BUDOUCNOST PATŘÍ AEROPONII !!!! ...jeden kubík stačí, když tě můra tlačí...
I do my thing and you do your thing. I am not in this world to live up to your expectations and you are not in this world to live up to mine. You are you and I am I.
And if by chance we find each other, it is beautiful...
.:::::BONSAI BROTHERS:::::.
Jsem takovej začátečník a samouk, tak hledám nějaké zdroje, kde zjistit, co a jak a pokud to jde, jestli se mi podaří pěstovat doma a bez lampy - našel jsem jen pár diskuzí a tenhle článek - co si o tom myslíte? https://magazin.specialnizahradnict...nopi-bez-lampy/