Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
biol je f poho a taky hodne pomaha casto mlzit listy jenom cisou vodou, maji kratky zivot a na mokre listy se nelihnou... Taky je dalsi problem, ze treba v mem pripade chodi ty sfine na ganju asik jenom sukat a slunit se, a lihnou se na nejaky bilince co ma mlada na balkone, takze doporucuju osefovat fsechno zeleny v byte, pze sou to potwory vychcany.. trpelivost!
Mno zjistil jsem, že asi nejůčinější bude prevcence. A to hned několikanásobná. 1. Při každým vstupu si umejt ruce popřípadě převlíct (aby se nedostali na věcech z venku) 2. skříň postavit na kobereček, jenž dostane pravidelně 1x týdně dávku např. Reid, Biolit (či nějaký takový svinstvo na lezoucí hmyz). Většinou hmyzáky odpudí ten kobereček a nerisknou ho přelejzat. Je to pro ně něco jako minový pole pro nás Mno nechal jsem se unýst.
Taky jsem ho dal , kolem ventilace, aby je nenapadlo se dovnitř dostat větrákem. Zatim to maká. Ale musíte dát bacha, aby se, při aplikaci na kobereček kolem větráku, vám nepovedlo stříknout dovnitř. Myslim, že by se kytkám nic nestalo, ale nebude to potom zrovna 2x košér (chtěl sem říct netoxický).
Jo nic se nemá přehánět....tzn. ne že ten koberec nacucáte, stačí lehce přestříknout a hned vytvoříte prostředí insekt not frendly. KAŽDOPÁDNĚ JAK UŽ BYLO MOCKRÁT ŘEČENO....!!!!!ČISTOTA PŘEDEVŠÍM!!!!!! N4
jestli jich tam máš málo tak bych je nechal a za 14 dní bych to prostě sklidil, myslim že by tomu moc ublížit neměli, a nebudeš to muset mořit chemií
no a jestli si myslíš, že jich je tam hodně a těch 14 dní by to kytky nezvládly, tak to prostě zamoř těžkotonážní chemií a pak to nech třeba o tejden dýl ve skříni, za 3 neděle by měla bejt chemka definitivně neutralizovaná, samozřejmě to chce nejdřív ověřit u konkrétního přípravku, přeju hodně zdaru
Tak jsem to vcera aplikoval(tak mastne to zase neni)
Myslim,ze to vcelku zabira,ale bude to chtit provezt nekolikrat za sebou.Pocitam tak 2-3 obden.
Zustava pouze zapach repkoveho oleje,ale ten asi brzo zmizi tez.
Tak se strikalo proti sviluskam ve skleniku TALSTAREM (zabira dobre), ale bylo se nadychano a pocmrndano a vysledek: pekna otrava po zbytek dne az do rana, vyprazdneni zaludku (spontanni), spavost.... davejte pri postrikovani pozor !!!
Nejdřív se vyskytovali ojediněle na velkých listech. Občas jsem jich pár setřel štětečkem namočeným do mýdlového roztoku, ale jinak jsem jim moc pozornost nevěnoval. Kyti taky ne, flíčky na listech nebyly.
Asi před dvěma týdny jsem si všiml skvrn. Hlavně na jedné kytce, trochu i na dalších, zato na jedné nic. Při pohledu zespod mi došlo, kolik uhodilo. Zvířátek mraky! Opět jsem stíral štětečkem, natíral jsem mýdlem list po listu – marně. Na nejvíc napadené kytce už byla většina listů rezavých a dokonce se to hemžilo v šiškách. Protože současně pestíky indikovaly zralost (ač semínka byla dosud nezralá) aspoň tu nejhorší větev jsem sklidil a ostatní začal rosit tabákovým výluhem. „Sklizeň“ jsem rozcupoval na jednotlivé rostlinné anatomické díly , větší listy s vajíčky vyhodil a šištičky rozložil na papíru. A jak brablenec vykoukl – už jsem ho drtil (tentokrát opačnou stravou štětce) . Po rozmáznutí několika tisíc neřádů po papíru už další nevylézali, tak jsem vše přesypal na čistý papír a nechal přes noc sušit.
Ráno koukám a klávesnice plná právě vylíhlých neřádů. Rozšlapal jsem je papírem a zbytek dne ničil ty, kteří ještě ze schnoucího materiálu vylézali. Po vysušení (rozmělněná ganja schne velice rychle +/- 2 dny) jsem vše protáhl tříštivým kávomlýnkem a výsledných +/- 1,5 gramu uložil do filmárny Během těch dnů jsem se samozřejmě věnoval dalším kytkám, stříkal tabákem, potíral mýdlem, zametal listy atd., takže většinou se mi podařilo zastavit zamoření na spodních patrech. Někde byla zralost již nepopiratelná (ale semínka stále malá ) tak jsem zase pár vrcholků sklidil (brablenců minimálně – pozoruju a drtím ), pár větví nenapadených zatím nechávám na dozrání semínek. Teď mi to leží na stole a docela to smrdí
Takže příště – nedám brablencům šanci! ! Jednak bude maximální čistota, a kdyby něco, raději celý list hned pryč – je to menší škoda, než aby se na něm vylíhly stovky čůz.
Pochopitelně jsem otestoval tu první várku. Jedna náplň schlugzeugu mi nejdřív přišla slabá, ale po 15 minutách to bylo už mnooohem lepší
Zase jsem si hrál s češtinou napadaly mě samé dvojsmyslnosti sexuálně zaměřené:
Suchost – souška?
-Je suchá, nebo není suchá?
-Strč to tam a uvidíš!
Vidět a být viděn . - Sloužit a být sloužen. - Souložit a být souložen.
-Každý chvilku tahá pilku
-Jednou jsi dole, jednou nahoře
-Báječná ženská pod psa
Latinsky hodina je „hora“, tak mě napadlo: Už troubějí na hórách jeleni
– jelen místo kukačky - jelenové hodiny – zatroubily půl šesté
Sakra, to sem už asi nepatří No tak ať se boj s malým velkým lumpem daří
Tak se strikalo podruhy, davalo se pozor a poblilo se znova. TALSTAR je opravdu trida.
Ochranna lhuta je myslim 14 dni, takze asi jeste strikat muzes. Stejne je treba strikat 2x (podruhy tak jeste po tydnu), aby sciply i ty potfory, co se teprv vylihnou z vajicek (je videt takovy slinty zespod listu) - jinak kytku vycucaji cobydup. Mely by se vylihnout uz do otravenyho, at to maji rychle za sebou...
nechcípnou, teda možná za delší čas (ikdyž nevim) ve skříni zůstanou vajíčka a můžou se ti vyklubat pozdějc. Rozhodně to pořádně vytři savem nejenom že se zbavíš svilušek apod., ale pomáhá to dezinfikovat bakterie houby atd. Rozhodně po každým pěstování (přendavání z růstu na květ apod.) to pořádně vyčisti a vytři savem. N4
Z vajíček se vykulejí docela brzo, aspoň co jsem pozoroval. Ale jak se rozlezou a nenajdou nic k vysátí (kyti), tak by měly exnout.
Jinak, možná to tu už někde bylo¨, ale co takhle mechanická ochrana? Ty potvory lezou (aspoň moje nelítaly) tak třeba zkusit nacucat molitanový pásek nějakou brutální chemkou a omotat kolem stonku?
Jestli už na to někdo přišel, ať se přihlásí k autoství
no myslím, že to zní docela zajímavě, ale jak jsem pozoroval svoji -mimochodem hustě napadenou- úrodu zblízka, tak ty listy jsou prošité těma jejich pavučinkama, já mám spousty malinkých lístků - docela na sebe nalepených, takže si myslím, že stonek k tomu přelézání ani nepotřebovali ....
Navíc mám dojem, že ta "brutální chemka" působí tak, že se vsákne do rostliny a sviluše zdechnou tím, že baští šťávu z listu + chemku v ní .... tak zdechnou ... sfině ....
takže ten molitanový proužek bych vynechal ... nejspíš by to působilo tak, že by si tu chemku rostlina nasála sama do sebe stonkem (jestli to vůbec umí) ...