Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
je to těžký, se sllovenskem moc kontaktů nemám, ale je jich hodně moc na našich vysokejch školách, a jsou to sympaťáci. Nejvíc jsem jich stejně paradoxně potkal v Londýně. Byli tam všichni za prací.
no netusim esi tady negdo citi rozdil mezi cechama a slowakama pac ja teda ne zalezi na charakteru lidi no tom co maji w hlawe a we skrini nebo na policku dalsi wec je ze me teda i gdyz su z te generace co si moc slowenstinu nepamatuje nedela prolemy
a k praze tak to tak zustalo do dneska w postate wsechno je w praze
Moh by mi někdo z "kolemjdoucích" svk. přizpěvatelů objasnit co maj furt s tím bratrstvím? Mě to osobně připadá trochu perverzní. Jako v padesátých letech fajn jo, ale dneska tady vyzdvihovat nějaký "bratrství"...
Objasnit pojem bratrství by bylo asi velice těžké, ale jsi mladý člověk, musíš myslet v duchu "velké"evropské unie, kde tyto středověké problémy nebudou mít takovou důležitost (spíše bych si dával pozor na mohamedány než na Slováky či Ukrajince). Slováci existenci Československa již dokázali zničit dvakrát, jednou v roce 1939 a pak v letech devadesátých ( a to bez nějakého referenda, prostě rozhodnutí tehdejších vlád,) jednou s pomocí našeho milovaného vůdce A.Hitlera, podruhé s pomocí V. Havla. Nicméně jsme spolu žili a přežívali ve společné republice několik desítek let, takže mám takový dojem, že určité spojení, ne třeba vždycky bratrské, tu stále zůstává. Svědčí o tom i ta skutečnost, že na Groweru nikdo na slovenské příspěvky xenofobně nereaguje. Jak už jsem jednou psal, jsme si rozhodně jazykově bližší než Poláci, Ukrajinci či Rusové. a jen doufám, že se tady budeme v rámci EU vzájemně tolerovat.
Pshmeerga: Nemyslim, ze by nase narody mali problem sa tolerovat. Sme velmi blizke narody co sa tyka kultury, myslenia, a vela inych veci. To sa nezmeni nech sa robi cokolvek. Nechcem sa na tomto serveri dostat do politickych diskusii, ale v 1939 bola pomerne specificka situacia, a v 1989 na to neboli len slovaci ale aj cesi, vlady sa rozhodli spolocne. A bolo im uplne jedno, co si myslia ludia u nas alebo u vas. Je to ale v podstate jedno, lebo stale zostavame blizkymi narodmi a podla mna aj vzdy blizkymi narodmi budeme. Hlavne ze sa mame radi, nie :-)
Doctors smoke it...nurses smoke it...judges smoke it...even the lawyers too...so you gotta legalize it....birds eat it...ants love it...fowls eat it...cooks love to bake with it....it's good for the flu...it's good for asthma...good for tuberculosis...even numara thrombosis
Co sa inac tyka jazykov, bol som prijemne prekvapeny ked prisli aj anglicky hovoriaci ludia, a su tu aj anglicke thready, je to pekne, ze si takto ludia rozumeju, nie?
Doctors smoke it...nurses smoke it...judges smoke it...even the lawyers too...so you gotta legalize it....birds eat it...ants love it...fowls eat it...cooks love to bake with it....it's good for the flu...it's good for asthma...good for tuberculosis...even numara thrombosis
Teď jsem byl na Slovensku na horách a musím přiznat, že slovensky rozumím docela špatně, zvlášť když na mě mluví někdo, kdo si nedává zaležet na výslovnosti. Když na mě něco vybafl řidič autobusu, tak jsem mu vůbec nerozuměl, ale na druhou stranu je fakt, že třeba zprávám v televizi (slovenské), kde mluví spisovně, rozumím dobře.
Ke Slovákům na G mám docela zvláštní vztah, protože spousta z vás píše nespisovně, což mně dělá problémy číst, takže se někdy stává, že vaše příspěvky jednoduše přeskakuju.
Holt už jsem z toho našeho státu moc nezažil.
4walkinginspace: naprosto s tebou souhlasím. Pokud si přečteš řádně můj příspěvek, tu vinu na rozpadu ČSR rozděluji rovnou mírou na obě strany. A to slovo tolerance není zase tak špatné, toleruji třeba moji sousedku v paneláku (ačkoliv bych jí s chutí někdy zabil, jenom vtip, mám svůj barák), tak to neber tak vážně. Že zůstaneme (tj. Češi a Slováci ) nějakým způsobem i nadále svázáni je naprosto nevyhnutelné a přirozené jak historií tak i jazykově. Nakonec jsme to již jednou cestou velice mírumilovnou a civilizovanou dokázali celému světu (na rozdíl od Jugoslávie, kde při tom procesu "rozvodu Jugoslávie" umíraly tisíce lidí). Budeš se divit, ale většina Američanů to mírumilovné řešení , ačkoliv si nás někdy pletou s Jugoslávií, opravdu oceňuje. Mně se to osobně už tak moc netýká, (třebaže to rozdělení - po pravdě řečeno i tady /v USA a Kanadě/ to obě národnosti opravdu zabolelo -), jelikož již skoro 25 let žiji v Americe, nicméně díky Internetu již skoro deset let "jakoby" žiji denně v ČR a SR. Slovenská a česká (hlavně česká Nova a ČT 1) televize, deníky, časopisy, a různé jiné kokotiny, to vše je tady díky Netu dostupitelné. Zdravím Peace and Pot
upřímně?!?
...slováci pořád řeší ... a i tímhle threadem
svuj pocit meněcennosti a malosti... spousta z Vás se vymlouvá na nejaký objektivní problémy proč se máte hůř apod...
Je to tak,ale je to v danych socialno politickych,ekonomickych,mocenskych a neviem este akych podmienkach vyvoja za poslednych 200? rokov prirodzene.Nieje to iba pripad slovenska,je to z velkej casti postoj maleho k velkemu.
Původní příspěvek od plantata upřímně?!?
...slováci pořád řeší ... a i tímhle threadem
svuj pocit meněcennosti a malosti... spousta z Vás se vymlouvá na nejaký objektivní problémy proč se máte hůř apod...
a ted mužete domně
btw sem z 1/8 slovák
it´s only your subjective meaning , ja nemam urcite ziaden pocit menejcennosti voci komukolveka(okrem ludi ktory su v klastoroch a dokazu komplet ovladat svoje pocity a potreby). so, use your brain once more and try again later pleas.
inac podla mna sme bratia stale, ale aj s rusmi, chorvatmi, poliakmi, ukrajincami, slovincami(proste SLOVANIA). do you understand me?
hele, moje máti je z Brna, můj otec z Dubnice nad Váhom. A to ještě nemluvím o mojí prababičce, ta byla z Maďarska
naprosto musím souhlasit, že dneska děcka vůbec slovenčinu nedávaj. Když byla u nás mezinárodní rodiná slezina (SK+CZ rodina) tak se děcka od nás(CZ) vůbec nedokázali domluvit v druhejma, nemluvě o tom, že když na ně spustil strejda, tak se ho lekli a utekli pryč
No, ale přesto sem viděl jak si povídaj 6-8 letý děcka od nás se stejně starejma z Londýna a vypadalo to, že až pojedou domů, tak jim to asi zlomí srdce... Kontakt na vyšší úrovni ????
"máš to pálo?"
"jaký pálo?"
"jak sem ti včera dával to kilo..."
"jaký kilo?"
"no víš, jak sme stáli na mostě?"
"eh?"
Peshmerga a kde si bol? u vysadkarov , civilnej obrany alebo zdravotnikov?
ja osobne som za rozdelenie. keby sme boli stale spolu tak stale by sme sa vyhovarali jedni na druhych. takto ason na majstrovstvach ostava celemu svetu len bronzove miesto
podla mna sme vsetci bratia (nie len slovaci a cesi), aj mohamedani, aj krestanie, aj biely,cierny zlty a neviem este aky. dolezite je aby sme sa vedeli tolerovat. a ak sa stretnem s niekym tolerantnym tak sa s nim dohovorim nech hovori madarsky, anglicky, finsky alebo arbsky.
dost zaujimave je, ked pride slovak do ceskeho baru a objedna si nieco tvrde tak mu naleju stamprlik. u nas ked prides a objednas si tak automaticky poldecak alebo 0,4ku.
slovaci celkovo rozumeju cechom ale naopak to uz neplati.ja mam dost problemy s vasimi mesiacmi, nemozte pisat ako cely zvysny svet?
cez leto som bol s dost cechmi a vsetci boli max v poho ako vlastne kazdi s kym sme sa zoznamili.