Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Toto je prenos z mnou prelozenej knihy Botanika Marihuany. Ludia citajte ju mate tam odpovede na vacsinu vasich otazok!!!
citace:
Štepenie
Medzidruhové štepenie medzi Cannabis a Humulus ( chmeľ ) fascinovalo výskumníkov a pestovateľov po desaťročia. Warmke a Davidson ( 1943 ) tvrdili, že prostým naštepením vrcholcov chmeľu na korene konope bude chmeľ produkovať: “ také množstvo drogy ako listy z neporušenej rastliny konope dokonca aj keď listy chmeľu sú kompletne netoxické“. A v súlade s týmto výskumom, aktívne zložky konope budú produkované v koreňoch a následne transportované cez štep do vrcholcov chmeľu. neskorší výskum Crombieho a Crombieho ( 1975 ) kompletne vyvrátil túto teóriu. Tak ako pred tým bolo uskutočnené medzidruhové štepenie medzi konope a chmeľom tak teraz vykonali štepenie medzi odrodami konope s vysokým a nízkym obsahom THC. Bola vykonaná detailná chromatografická analýza na oboch darcoch pre každé štepenie a ich kontrolnej populácii. Výsledok ukázal “. . . nebol zistený žiaden transport, prechod významných prvkov v súvislosti s formovaním cannabinoidov medzi, naprieč štepmi.
Štepenie konope je veľmi jednoduché. Niekoľko sadeničiek možno spolu naštepiť do jednej a dostať tak jednu veľmi zvláštnu rastlinku. Jeden postup začína tým, že zasadíme sadeničky niekoľkých odlišných odrôd do jednej nádoby tesne vedľa seba a zakorenenú ( pôvodnú ) rastlinu dáme pre kríženie do jej stredu. Keď sú sadeničky štyri týždne staré môžeme ich začať štepiť. Spravíme diagonálny rez zhruba v polke stonky pôvodnej rastliny a na tom istom mieste na jednej zo sadeničiek. Oba odrezané konce spolu napasujeme k sebe takže sa vnútornou reznou stranou dotýkajú. Spoj udržuje previazaním celofánovou páskou. Druhú susednú sadeničku môže byť naštepená na pôvodnú vyššie na stonke. Po dvoch týždňoch nežiadúce časti štepu môžeme odrezať. Po ôsmych až dvadsiatich týždňoch je potrebné dokončiť štep a udržiavať rastlinu v príjemnom prostredí počas celého obdobia. Keď sa štep uchytí a rastlina začne rásť pásku môžeme dať dole.
Uz tady o tom jeden velkej thread je,nejdriv vseci psali,ze ganja jde naroubovat na chmel,protoze jsou pribuzni.Nakonec se ale doslo k zaveru,ze sice jsou pribuzni,ale jde naroubovat chmel na ganju,nikoli naopak...
,,Emancipate yourselves from mental slavery, none but ourselves can free our minds"
No atet trochu praxe dnes mně ten kámoš přivezl palici chmele. A světe div se ono to zkuřuje. Není to žádnej scunk ale zhuluje to. Sice je to pěknej hegeš ale já mám jasno ROUBOVAT TO JDE A SKOUŘÍTO TÉŽ.
zajimalo by me jestli jste nekdy nekdo zkousel naroubovat konopi na chmel...
onehda jsem totiz cetl ze existuje latka zvana floretin. Je to latka vznikajici v listech jako reakce na fotoperiodu, ktera se nasledne transportuje v kytce do mista kvetu a vyvolava kveteni. a jelikoz chmel kvete driv, kvetla by driv i kytka. pouziti je but na dlouhokvetouci odrudy, nebo proste na to mit treba jednu kytku uz na konci cervence ( coz se na prazdniny hodi, ne? ). osobne to letos hodlam zkouset, ale kdyby jste mel nekdo tento napad uz pred tim, uvital bych nejake zkusenosti.
Naroubovat by to mohlo jít (viděl jsem i jabloň roubovanou na jasanu), jenže THC se tvoří v květenstvích.
Takže kdybych vzal "spodek" (kořeny a kus kmínku) z konopný kytky, "vršek" bych dal z chmele a ještě by se to nedej bože ujalo, tak by tam bylo THC nula nula prd, nemělo by se kde brát.
Obráceně, tj. spodek chmele a vršek konopí, jo to už by bylo o něčem jiným, (opět ten předpoklad, že by to rostlo)to už by i kvetlo a v květech by se THC skutečně tvořilo...teoreticky. Kdoví, jak moc by se ta kytka zpazgřivila...
Ještě je tu jedna možnost...co takhle zkusit konopnou kytku opylovat pylem z divokeho chmele, co roste skoro v každý škarpě? Jen tak pro srandu? když se to nepovede, tak semena nebudou a aspoň bude kytka, když se to podaří, bude to zajímavej experiment..
Podle me je to blbost... to je jako mi kamos rek ze kdyz dam kyti mezi koprivy ze mi to oprcaj.. kravina.....
citace:
Ještě je tu jedna možnost...co takhle zkusit konopnou kytku opylovat pylem z divokeho chmele, co roste skoro v každý škarpě? Jen tak pro srandu? když se to nepovede, tak semena nebudou a aspoň bude kytka, když se to podaří, bude to zajímavej experiment..