Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
2 děda:
Já jsem někde slyšel že zfialovění může být pouze reakce kytky na chladnější podnebí,než je pro ní přirozené.
I když samo,jsou modýlky který to maj v genetice.
2immunal:všechny druhy konopí mají stejný základ ,
řekl bych že to nejni to samé.Bohužel
Takze technicke konope su odrody vyslachtene specialne pre vlakno, resp, duzinu... a kedze u nich obsah THC by bol skoro na skodu(legislativa) slachtenim sa docielilo znizenie obsahu tejto latkych na menej ako 0.3%(hranica medzi tym ci je konope uznane ako technicke, resp. ci vas zavru, ze to mate na vyrobu drogy)
Technicke konope syntetizuje minimalne CBD a THC, ma vysoku, pramu byl s minimom listov, zvecsa byvaju jednodome.
Cannabis Ruderalis nie je nic ine ako zdivocene konope, teda neda sa jednoznacne urcit ci ide o povodne sativu, resp. indicu, no ako som sa docital je to hlavne zdivocena indika pochadzajuca hlavne z Ruska, USA samo sebou, ze v mensom aj z inych oblasti. Je charakteristika je nizky(zvacsa) obsah THC, no pomerne vysoky obsah CBD to znaci, ze je pomerne pravdepodobny predpoklad, ze predchodca bola pomerne potentna rastlina, no zdivocenim a teda aklimatizaciou sa rastlina prisposobila chaldnejsiemu klimatu kde nebola nutna tak masivn produkcia THC. Teda potencial z tohto hladiska(potencie) v nej rozhodne je.
Je to nizka rastlina s pomerne malo listami, slabo rozkonarena. Kvitne nezavisle od fotoperiody (vela slachtitelov v tomto vidi velky potencial tejto odrody). Ako som sa dozvedel, cisty Ruderalis sa neda klonovat, no ja si skor myslim, ze to bolo myslene tak, ze ani sa nestihne zakorenit a uz by najradsej odkvitol.
INak ako som tu cital, ze ruderalis je jedinecny v schopnosti kvitnut neavisle od fotoperiody tak pozor a co takto THAI a jej podobne odrody z JV Azie, resp. vraj aj niektore odrody z oblasti Kolumbie oplyvaju touto schopnostou.
A este k tomu krizeniu: Najjednoduchsi sposob ako ziskat potentnu a skoro dozrievajucu odrodu (hybrid) je krizenim najpotentnejsich rastlin co mame, nasledne selektovat z daneho genofondu tie genotypy, ktorych fenotyp sa ukazal ako skoro dozrievajuci s vysokym obsahom kannabinoidov a zas znova a dovtedy kytm nie sme spokojny s rastlinamia potom ich zastabilizovat.
TO hexamin:
No za 1. pisal som cisty ruderlis je vraj neklonovatelny (to som cital, nemam vlastny skusenost)
2. Znak autofloweringu je dominantny, trak ak sa trochu vyznas v genetike tak je jasne, ze pri F1 generacii, si pomerne v srackach ak nie si fandom autofloweringu, no uz pri F2 genercii by sa mal dat odseparovat.
Vies Ruderalis INdica je Ruderali+INdica tzn., ze sa na nu nevztahuju vsetky veci ako na cisty Ruderalis.
ja byvam na dedine a tak som mal moznost spoznat tieto rastliny dost dobre... u nas rastie cannabis vsade. polia, luky, lesy...su tam viditelne rozdiely.
videl som 2-3 metrove kytiz-usudzoval som ze sativa
videl som 0,5 metrove kytiz-usudzoval som ze ruderalis
neviem ci je to tak ale tie sativy este nekvitnu a co som videl ti male-ruderalisky tie uz mali paldy...
ale nemozem si byt isty, lebo to mozu byt aj krizence. vsak skusim nafotit a potom to nejak odprezentujem
a inac s tym krizenim to neni zly napad...neco vyskusam...toto sa mi zacina pacit
eNDy: c. ruderalis je vzácná (mezi pěstiteli), takže pravděpodobnost, že to bylo ono je malá. Spíš bych řekl, že to byla indica, ta už kete nebo alespoň nakvétá... Jinak nevím, co se ti tak páčí na ruderalisu. Jak už tu někdo napsal, údajně se nedá klonovat a nedá se ani řídit růst a květ, takže žádná sláva, navíc desetiletí šlechtěné indicy nebo sativy budou daleko účinnější než ruderalis stojící na pokraji zájmu...
no ja neviem...
nemislel som nejaku odrodu ako napr. "ruderalis skunk", ale tak ze zdivocele, je to asitak 50-70 cm vysoke..
potom som nasiel aj take ze 2-3m to boli pravdepodobne sativa... ale fakt sa lisia. tie male su brutalne husto palicate, tie vysoke zase riedke a vytiahnute.
mozno mas pravdu asi to necham tak...zbytocna snaha
to Hassan i Sabbah:
Zdar growere, zaujimalo by ma kedze pestujes lowridera, tak kolko zeminy mu staci, myslim objem, teda v akom velkom kvetinaci je potrebne ho podla teba pestovat kedze dorastie do pomerne kompaktnych rozmerov?
2 Jsem:
Jak sis mohl přečíst je to odrúda Jak sou Sativa Indica a Ruderalis.
Spíš se prodává jako nakřížený model s indikou(ale i Sativou)
zatim sem neměl tu čest s s ní osobně setkat.
Ale jeden člen(nebudu ho jmenovat) mi poslal pyl z ruderalis indičky
Tagže tedka mám pár semínek a hned to voskouším(Bude to ale kříženec C.O.xRuderalis.
zdravim
vim že, je to už mrtvé téma, ale zajímalo by mě, jestli by se ruderalis dal pěstovat třeba v zimní zahradě? (někde, tady že na víc outdoor sklizní za rok, ale jenom někde v tropech né?)
to kamill: nie mal;o by sa s nim dat dosiahnut viac urod, napr. dve za rok bo tento ruderalis je jedno ci ho das von napr. v maji, alebo v auguste zacne takmer okamzite kvitnut a teda nestraca cas s vegetacnou fazou.
"co som videl ti male-ruderalisky tie uz mali paldy...
ale nemozem si byt isty, lebo to mozu byt aj krizence. vsak skusim nafotit a potom to nejak odprezentujem"
bolo to cca pred dvomi rokmi.. tak tu su slubene fotoz