Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Elektronika a Technika » Kompletni vzdalene rizeni a monitorovani klimatu
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 14 15 16 17 18 »
Autor
Téma 
Zefram Cochrane
Stálý Člen

Karma uživatele Zefram Cochrane - 60% Pěstitelská

Registrován: May 2012
Příspěvků: 142  

Příspěvek č. 241

Takže ještě k technickému provedení. Byla zde zmíněna nutnost kontroly zásobníku vody a jak vidno, vítězí ultrazvuk. Rád bych ale zastánce této myšlenky upozornil, že senzor bude umístěn v uzavřené nádobě X cm nad hladinou vody. Co to s ním asi udělá a jaká bude životnost (při vlhkosti cca 100%)?
Vracím se ke své původní myšlence signalizovat pouze nízkou hladinu (lze řešit i pro nejagresivnější prostředí).
Dále zde padla myšlenka automatizovat posun světla. To je opravdu dosti těžko realizovatelné. Rostliny (byť z klonů) mohou růst trošku jinak a tak pro dosažení maximální efektivity se mohou některé přípéct (tykadlo co vyroste víc než sestřičky). A mimochodem jak rozumně identifikovat vrcholky rostlin? No šlo by integrovat pod svítidlo light grid (světelnou síť/mřížku), která při přerušení byť jediným "tykadlem" zvedne světlo. V potaz je ovšem nutno vzít případné rušení sodíkem - řeš. - měření provádět v době po vypnutí světla (nebo před zapnutím). Řešení - laser a optočidlo na konci a soustav zrcadel.
BEZPEČNOST: zařízení (mozek, senzory, relé) jsou na vnitřní straně dokonale nízkonapěťové /5V/). připojování zařízení jako jsou stykače apod. by stejně mělo být ponecháno odborníkům s příslušným atestem. Takže vystavení prostředí s extrémní vlhkostí spíše způsobí nefunkčnost kontaktů, než ohrožení života. Takže viz závěr má dnešní trilogie.

Old Post 10-01-2013 v 15:30 PM
Zefram Cochrane je offline   Profil uživatele Zefram Cochrane   Find more posts by Zefram Cochrane   Foto galerie člena Zefram Cochrane   Click here to Send Zefram Cochrane a Private Message   Add Zefram Cochrane to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zefram Cochrane
Stálý Člen

Karma uživatele Zefram Cochrane - 60% Pěstitelská

Registrován: May 2012
Příspěvků: 142  

Příspěvek č. 242


Cena, ochrana, bezpečnost.
Jistou důležitou myšlenkou tohoto projektu bylo, nemít znalosti, nic nepájet, vše jen zástrčky a zásuvky. To ale znamená vše kupovat a stále požívat nepevné kontakty (spolehlivost).

A jak postupovat s s možností, zasunout cokoliv kamkoliv?
V každém případě je jediné rozumné řešení předem určit, které kontakty (PINy) budou určena pro jaký senzor či efektor (technicky možno řešit popisy a různámi konektory).
Pokud necháte uživatele strčit cokoliv kamkoliv a pak ho nutit to konfigurovat má následky fatální.
Ale doporučuji věnovat trochu času věnovat i té pájce a samovýrobě.
Na přiloženém obrázku je Arduino s Ethernet Shieldem a na nepájivém kontaktním poli sestavené čídlo DHT11 (teplo, vlhkost, fotoodpor ukazující intenzitu osvětlení a RTC modul (reálný čas a kalendář skrze I2C) - krásně to běhá jako dataloger (a vyjde levněji než ten od Alfacompu a narvu vám na to klidně i týden záznamu)

EDIT: Mimochodem toto měření osvětlení zaznamená nejen stav rozvíceno/zhasnuto, ale (v hrubém rozličení) dokáže i rozlišit parazitní světlo v době noci a případná pokles osvětlení staré výbojky.

Naposledy upravil Zefram Cochrane 10-01-2013 v 15:58 PM

Old Post 10-01-2013 v 15:44 PM
Zefram Cochrane je offline   Profil uživatele Zefram Cochrane   Find more posts by Zefram Cochrane   Foto galerie člena Zefram Cochrane   Click here to Send Zefram Cochrane a Private Message   Add Zefram Cochrane to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
grady589
Stálý Člen

Karma uživatele grady589 - 25% PěstitelskáKarma uživatele grady589 - 25% PěstitelskáKarma uživatele grady589 - 25% Pěstitelská

Registrován: Sep 2011
Příspěvků: 117 

Příspěvek č. 243

PARADA ! tak na takovej projekt sem myslel i ja ! Zacal sem uz s nejakymi navrhy ale jak vidim vy ste uz hodne popredu

Ja sem premyslel pouzit jako mozek Raspberry Pi a na to adruino shield. Uz jen kuli tomu ze tam bezi linux a dal by se jednoduse udelat web server a pripajet se kuli vzdalene sprave

1st Stealth grow 250W

MiniMax 150W jedeee

MiniMax Podruhe

Old Post 10-01-2013 v 20:35 PM
grady589 je offline   Profil uživatele grady589   Find more posts by grady589   Foto galerie člena grady589   Click here to Send grady589 a Private Message   Add grady589 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
r-man
Stálý Člen

Karma uživatele r-man - 82% Pěstitelská

Registrován: Apr 2002
Příspěvků: 1443 

Příspěvek č. 244

Nechci ti brat iluze, ale tohle uz je vyreseny, jak psal Koles.

Limity jsou uz taky skoro jasny. Porizovaci cena kolem tech 3Kkc, v prvnotnim projektu bude existovat pouze jedna verze se vsemi zakladnimi funkcemi, umistena mimo pestebni prostor (tam povedou pouze kabliky s cidlama). Vzdalene rizeni pomoci webove stranky. (nebudeme ucit 90% potencionalnich uzivatelu navic jeste Linux nebo instalaci cehokoliv dalsiho). SW bude zatim zdarma (Pokdu by mely existovat profesionalni velkopestirny licencovane statem, tak tem bych to urcite zadarmo nedaval, ale to je hudba budoucnosti).

Realizace bude pomoci Arduino, projekt se jmenuje Growduino :-)

citace:
Původní příspěvek od Ka'n'ja
tak taky pridam svoji spetku do cirkusu, letmo sem si prosel prispevky a verte nebo ne vidim v celem zadani jeden zasadni problem. Nejsou urceny rozsahy realizace - ani technicke, ani financni. Delam vyvoj elektroniky/automatizace a castecne i SW asi 5 let a zakladni chybou projektu je kdyz nenastavi limity a smer hned na zacatku, protoze pak delate deset ruznych reseni desekrat zmenene a rozsirene a z puvodni krabicky za 5tis, kterou jste pred dvema lety chteli mate nedoreseny kolos za 150tis. Vzdalene monitorovani je strasne rozsahla oblast automatizace, realizace z hotovych komponent renomovanych vyrobcu bude nad ramec financnich moznosti pri myslence personalniho vyuziti. Cokoliv jineho je technicky narocne. Osobne jsem se v minulosti systemem rizeni domaci pestirny zabyval, ale z pracovnich duvodu jsem musel projekt prerusit. Osobne bych navrhoval vytvorit 3 verze - pro chude /studenti a vsichni zewlouni/, pro mirne movite /vsichni co uz na sebe dreme sami/ a pak rich verzi pro ty co maji radi hi-tech a nevadi jim za to utracet. Jako srdce systemu bych u nejlevnejsi verze videl male embedded PC zalozene na ARM7 procesoru /napr. STM34F4/ s dotykacem. To se necha poridit okolo 2tis. U vyssich verzi uz bych uvazoval o necem vykonejsim - okolo 6tis se da poridit velmi propracovany HW zaklad.
Nejnizsi verzi bych videl s cenou do 5tis.
Stredni verzi do 15tis.
Nejvyssi verzi do 50tis.

Cene bude odpovidat robusnost provedeni a mnozstvi funkci a rizenych okruhu.

Mechanika, krabicky a kabelaz musi byt v provedeni do vlhkeho prostredi - cca koupelna, jeste lepe pro primy styk s vodou. U nejlevnejsi verze bych pocital s krabickou vne pestebniho prostoru.

Komunikace cidla - sber dat pres RS485, sber dat-server LAN, WLAN. Protokol na deviceNet /cidla - sber dat/ napr. ModBus, sber dat - server pres LAN, mozna taky jeste balit do ModBusu. Osobne bych radeji na deviceNet videl CAN/OpenCan/, ale to je dost slozita vec na implementaci, i pouziti uz neni uplne trivialni, takze se spis priklanim k ModBusu na RS485ce.
Napajeni sberu dat ze site, cidla vzdalene pres kabelaz /kabel FTP - 1.par na RS485, 3 zdvojene pary na napajeni/

Zkusim se v tydnu podivat na konkretni nabidky cidel, embedy na sber dat a rizeni cidel mam na stole, umi to pres ModBus a Ethernet povidat s PC, ma to barevnej dotykac.

Omlouvam se za zmatenost prispevku, zkusim sem behem tydne hodit konkretni navrhy reseni s nacenenim

**GROWDUINO - Kompletni vzdalene rizeni a monitorovani klimatu**
**R-Man's Chilli - driven by Growduino**--**GROWDUINO - Project thread**
!!!**R-Manuv druhy OUT - California Indica + Mendocino Madness 2013 - UKRADENO**!!!--**R-Manuv prvni OUT - California Indica + Power Skunk 2012** - **R-Manova bedna® IV - Matka z Mendocino Madness****R-Manova bedna®** - **R-Manova bedna® II/1000W** - **R-Manova bedna® III/1000W MH->1000W HPS**
Nekonopné fotky Navod na upgrade zvlhcovace Video rust ze seminka by R-Man® + sound Luxusni odhlucnena pestirna

Old Post 11-01-2013 v 12:14 PM
r-man je offline   Profil uživatele r-man   Find more posts by r-man   Foto galerie člena r-man   Click here to Send r-man a Private Message   Add r-man to your buddy list     Navštiv homepage uživatele r-man! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
r-man
Stálý Člen

Karma uživatele r-man - 82% Pěstitelská

Registrován: Apr 2002
Příspěvků: 1443 

Příspěvek č. 245

citace:
Původní příspěvek od Zefram Cochrane
senzor bude umístěn v uzavřené nádobě X cm nad hladinou vody. Co to s ním asi udělá a jaká bude životnost (při vlhkosti cca 100%)?


To bude uplne v pohode, vsak on to zvladne. Uvidime casem, ale zatim bych to chtel takhle tim ultrazvukem.

**GROWDUINO - Kompletni vzdalene rizeni a monitorovani klimatu**
**R-Man's Chilli - driven by Growduino**--**GROWDUINO - Project thread**
!!!**R-Manuv druhy OUT - California Indica + Mendocino Madness 2013 - UKRADENO**!!!--**R-Manuv prvni OUT - California Indica + Power Skunk 2012** - **R-Manova bedna® IV - Matka z Mendocino Madness****R-Manova bedna®** - **R-Manova bedna® II/1000W** - **R-Manova bedna® III/1000W MH->1000W HPS**
Nekonopné fotky Navod na upgrade zvlhcovace Video rust ze seminka by R-Man® + sound Luxusni odhlucnena pestirna

Old Post 11-01-2013 v 12:19 PM
r-man je offline   Profil uživatele r-man   Find more posts by r-man   Foto galerie člena r-man   Click here to Send r-man a Private Message   Add r-man to your buddy list     Navštiv homepage uživatele r-man! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
r-man
Stálý Člen

Karma uživatele r-man - 82% Pěstitelská

Registrován: Apr 2002
Příspěvků: 1443 

Příspěvek č. 246

"Dále zde padla myšlenka automatizovat posun světla."
Zamitnuto, prozatim nebude v projektu Growduino.



" jako mozek Raspberry Pi "
Zatim doufam, ze mozek nebude potreba, chci ovladani pouze pomoci web stranky jako to maji treba routery a APcka.

**GROWDUINO - Kompletni vzdalene rizeni a monitorovani klimatu**
**R-Man's Chilli - driven by Growduino**--**GROWDUINO - Project thread**
!!!**R-Manuv druhy OUT - California Indica + Mendocino Madness 2013 - UKRADENO**!!!--**R-Manuv prvni OUT - California Indica + Power Skunk 2012** - **R-Manova bedna® IV - Matka z Mendocino Madness****R-Manova bedna®** - **R-Manova bedna® II/1000W** - **R-Manova bedna® III/1000W MH->1000W HPS**
Nekonopné fotky Navod na upgrade zvlhcovace Video rust ze seminka by R-Man® + sound Luxusni odhlucnena pestirna

Old Post 11-01-2013 v 12:22 PM
r-man je offline   Profil uživatele r-man   Find more posts by r-man   Foto galerie člena r-man   Click here to Send r-man a Private Message   Add r-man to your buddy list     Navštiv homepage uživatele r-man! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
r-man
Stálý Člen

Karma uživatele r-man - 82% Pěstitelská

Registrován: Apr 2002
Příspěvků: 1443 

Příspěvek č. 247

citace:
Původní příspěvek od Zefram Cochrane
Cena, ochrana, bezpečnost.
Jistou důležitou myšlenkou tohoto projektu bylo, nemít znalosti, nic nepájet, vše jen zástrčky a zásuvky. To ale znamená vše kupovat a stále požívat nepevné kontakty (spolehlivost).

A jak postupovat s s možností, zasunout cokoliv kamkoliv?
V každém případě je jediné rozumné řešení předem určit, které kontakty (PINy) budou určena pro jaký senzor či efektor (technicky možno řešit popisy a různámi konektory).
Pokud necháte uživatele strčit cokoliv kamkoliv a pak ho nutit to konfigurovat má následky fatální.
Ale doporučuji věnovat trochu času věnovat i té pájce a samovýrobě.
Na přiloženém obrázku je Arduino s Ethernet Shieldem a na nepájivém kontaktním poli sestavené čídlo DHT11 (teplo, vlhkost, fotoodpor ukazující intenzitu osvětlení a RTC modul (reálný čas a kalendář skrze I2C) - krásně to běhá jako dataloger (a vyjde levněji než ten od Alfacompu a narvu vám na to klidně i týden záznamu)

EDIT: Mimochodem toto měření osvětlení zaznamená nejen stav rozvíceno/zhasnuto, ale (v hrubém rozličení) dokáže i rozlišit parazitní světlo v době noci a případná pokles osvětlení staré výbojky.


Prvni odstavec - ano, takto to chci. Pkud bude user chtit a umet, muze si to propajet sam. V ramci projektu to ale neni.

Druhej odstavec - ano, dospeli jsme k tomu, ze musim nadefinovat kam se co bude zapojovat a jinak to zapojit nepujde. Beru to jako velke omezeni, me se ta autodetekce proste libila, nicmene nemame nikoho, kdo by to byl schopen tak naprogramovat. Takze autodetekce nebude a piny budou presne urceny. Nepajive pole - na co to tam vlastne je? To je pouze pro vyvoj, ale v te verzi pro uzivatele to uz nebude, ne?

**GROWDUINO - Kompletni vzdalene rizeni a monitorovani klimatu**
**R-Man's Chilli - driven by Growduino**--**GROWDUINO - Project thread**
!!!**R-Manuv druhy OUT - California Indica + Mendocino Madness 2013 - UKRADENO**!!!--**R-Manuv prvni OUT - California Indica + Power Skunk 2012** - **R-Manova bedna® IV - Matka z Mendocino Madness****R-Manova bedna®** - **R-Manova bedna® II/1000W** - **R-Manova bedna® III/1000W MH->1000W HPS**
Nekonopné fotky Navod na upgrade zvlhcovace Video rust ze seminka by R-Man® + sound Luxusni odhlucnena pestirna

Old Post 11-01-2013 v 12:26 PM
r-man je offline   Profil uživatele r-man   Find more posts by r-man   Foto galerie člena r-man   Click here to Send r-man a Private Message   Add r-man to your buddy list     Navštiv homepage uživatele r-man! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
r-man
Stálý Člen

Karma uživatele r-man - 82% Pěstitelská

Registrován: Apr 2002
Příspěvků: 1443 

Příspěvek č. 248

Kolesi odkud jsi to rikal ze ses? Pro to rozepsani pinu bychom se meli sejit, to se takhle na dalku neda zvladnout.

**GROWDUINO - Kompletni vzdalene rizeni a monitorovani klimatu**
**R-Man's Chilli - driven by Growduino**--**GROWDUINO - Project thread**
!!!**R-Manuv druhy OUT - California Indica + Mendocino Madness 2013 - UKRADENO**!!!--**R-Manuv prvni OUT - California Indica + Power Skunk 2012** - **R-Manova bedna® IV - Matka z Mendocino Madness****R-Manova bedna®** - **R-Manova bedna® II/1000W** - **R-Manova bedna® III/1000W MH->1000W HPS**
Nekonopné fotky Navod na upgrade zvlhcovace Video rust ze seminka by R-Man® + sound Luxusni odhlucnena pestirna

Old Post 11-01-2013 v 12:27 PM
r-man je offline   Profil uživatele r-man   Find more posts by r-man   Foto galerie člena r-man   Click here to Send r-man a Private Message   Add r-man to your buddy list     Navštiv homepage uživatele r-man! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
koles
teknokrat

Karma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% Pěstitelská

Registrován: Dec 2001
Příspěvků: 1539 

Příspěvek č. 249

Z Prahy Se schůzí souhlasím, ale budu mít čas nejdřív po 20. tenhle měsíc. Kdyby se chtěl ještě někdo připojit, nebudu proti... víc hlav, víc ví

Domluvíme se přes PM

je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk

Old Post 11-01-2013 v 15:50 PM
koles je offline   Profil uživatele koles   Find more posts by koles   Foto galerie člena koles   Click here to Send koles a Private Message   Add koles to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zefram Cochrane
Stálý Člen

Karma uživatele Zefram Cochrane - 60% Pěstitelská

Registrován: May 2012
Příspěvků: 142  

Příspěvek č. 250

r-man: nepájivé pole - bez obav, to je pro vývoj, zkusit, že to navržené zapojení funguje a v rámci (dosud) open project funguje. Mimochodem pro modulární řešení (z kupovaných modulů) také jediné řešení propojení, nebo si přímo udělat (fuj fuj, pájet) vlastní dostatečně dlouhé káblíky (různých kombinací samecXsamice).
Mimochodem na připojení jednodušších digisenzorů a hlavně relátek (spínačů) je stále možní I2C (SPI bych raději nepoužil o ně se pere SD karta a ethernet), stačí jen rozumní koncepce adresování, zatím na něm visí jen RTC (hodiny reálného času a kalendář se záložním napájením). Ideální pro jednodušší zapojení je IO (integrovaný obvod) PCF8574 (využívaný i pro profi I2C relé moduly) to je osmidrát, nebo dokonce MCP23016 16-drát. Ale prvdou je, že při použití desky MEGA2560 je přímých vstupů/výstupů dostatek.
Stejně tak lze na I2C zřetězit pár termosenzorů, třeba LM75A.
To jsou příklady jak nemuset pevně definovat kde co bude připojeno.
EDIT: Mimochodem, není třeba tak dramaticovat to rozepisování pinů. Stačí říci kolik a jakých funkcí to má mít. Třeba dvě čidla vlhkost/teplo, senzor osvětlení (jaký analog/digitál, měření úrovně, nebo jen detekce osvětlení a od jaké úrovně) , kolik spínaných zařízení a zhruba jaké (světlo, topení, větradlo, vlhčidlo, odvlhčidlo, chladidlo a jakého charakteru zátěže jsou, ale i to je fuk, neboť Arduino relé budou spínat přímo zařízení, nebo stykač).
Hlavně definovat kolik a jakých senzorů připojit a kolik zařízení spínat. Pak už se dají snadno v programu parametricky redefinovat.
EDIT2: ad výdrž ultrazvukového senzoru v extrémní vlhkost raději ani nechci vidět (stejně jako spolehlivost), proč se asi dělají senzory zodolněné a pro vnější prostředí? To co je na trhu za rozumnou cenu je pro pokojové podmínky, ale mír a dlouhou životnost vám. Stále jsem přesvědčen, že stačí signalizace minimální hladiny. Přeci se alespoň občas na ty kytí chodíte koukat.
Profesionálové to řeší právě průtokoměry (objem nádrže snad znáte) a nouzový stav řeší snímačem nouzového stavu a ten se dá i vyrobit. Může být na principu snímače co má ponorné čerpadlo.

Naposledy upravil Zefram Cochrane 12-01-2013 v 22:19 PM

Old Post 12-01-2013 v 21:59 PM
Zefram Cochrane je offline   Profil uživatele Zefram Cochrane   Find more posts by Zefram Cochrane   Foto galerie člena Zefram Cochrane   Click here to Send Zefram Cochrane a Private Message   Add Zefram Cochrane to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
r-man
Stálý Člen

Karma uživatele r-man - 82% Pěstitelská

Registrován: Apr 2002
Příspěvků: 1443 

Zasilka dorazila!!! Příspěvek č. 251


Zasilka dorazila!!! :-)

Akorat jedno rele je rozbity, ale snad to nebude moc vadit, holt se prozatim nepouzije.

**GROWDUINO - Kompletni vzdalene rizeni a monitorovani klimatu**
**R-Man's Chilli - driven by Growduino**--**GROWDUINO - Project thread**
!!!**R-Manuv druhy OUT - California Indica + Mendocino Madness 2013 - UKRADENO**!!!--**R-Manuv prvni OUT - California Indica + Power Skunk 2012** - **R-Manova bedna® IV - Matka z Mendocino Madness****R-Manova bedna®** - **R-Manova bedna® II/1000W** - **R-Manova bedna® III/1000W MH->1000W HPS**
Nekonopné fotky Navod na upgrade zvlhcovace Video rust ze seminka by R-Man® + sound Luxusni odhlucnena pestirna

Old Post 13-01-2013 v 11:12 AM
r-man je offline   Profil uživatele r-man   Find more posts by r-man   Foto galerie člena r-man   Click here to Send r-man a Private Message   Add r-man to your buddy list     Navštiv homepage uživatele r-man! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ka'n'ja
Stálý Člen

Karma uživatele Ka'n'ja - 25% PěstitelskáKarma uživatele Ka'n'ja - 25% Pěstitelská

Registrován: May 2010
Příspěvků: 95  

Příspěvek č. 252

spatne sem procital vlakno, omlouvam se. Pokud by jste potrebovali s necim pomoct - navrh DPS, firmware, softwrae, a nebo zaletovat nejakej extra mrnavej integrac, tak dejte vedet. Preju hodne uspechu, vypada to dobre. S Raspberry Pi mam take nejake plany...

rum rum nezavazne

Naposledy upravil Ka'n'ja 14-01-2013 v 13:02 PM

Old Post 14-01-2013 v 10:05 AM
Ka'n'ja je offline   Profil uživatele Ka'n'ja   Find more posts by Ka'n'ja   Foto galerie člena Ka'n'ja   Click here to Send Ka'n'ja a Private Message   Add Ka'n'ja to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
koles
teknokrat

Karma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% Pěstitelská

Registrován: Dec 2001
Příspěvků: 1539 

Příspěvek č. 253


Malý update

Sestavil jsem jednoduchý prototyp, který měří teplotu, vlhkost a světlo. Growduino naměřené údaje periodicky odesílá do internetu, kde si je ukládám do databáze. Z ní pak tvořím grafy (viz obrázky).

Je to taková první verze, nedokonalá, ale funguje!

je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk

Naposledy upravil koles 26-01-2013 v 12:52 PM

Old Post 26-01-2013 v 10:14 AM
koles je offline   Profil uživatele koles   Find more posts by koles   Foto galerie člena koles   Click here to Send koles a Private Message   Add koles to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
koles
teknokrat

Karma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% Pěstitelská

Registrován: Dec 2001
Příspěvků: 1539 

Příspěvek č. 254


A ještě rozhraní, přes které půjde časem growduino plně ovládat! Zatím ale slouží jen k monitoringu.

je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk

Naposledy upravil koles 26-01-2013 v 10:34 AM

Old Post 26-01-2013 v 10:15 AM
koles je offline   Profil uživatele koles   Find more posts by koles   Foto galerie člena koles   Click here to Send koles a Private Message   Add koles to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zefram Cochrane
Stálý Člen

Karma uživatele Zefram Cochrane - 60% Pěstitelská

Registrován: May 2012
Příspěvků: 142  

Příspěvek č. 255

koles > Vypadá to moc pěkně, jak a kam data odesíláš (něco jako Patchube a jeho klonové a nástupci?) ?
Ka'n'ja > Raspberry Pi také vypadá jako dobré řešení. Cenově (při sečtení ceny Arduino MEGA2560 a ethernet shield) vychází dokonce trošičku levněji, nebo srovnatelně a má výhodu, že neprogramujete jednočip od samého začátku, ale má vlastní OS (operační systém). Nevýhodou je asi to, že má málo vstupů/výstupů, ale na I2C/IIC/TWI lze navěšet opravdu hodně, jen je to buď dražší (při koupi hotovek), nebo to chce takové maličkosti jako pájka a pár součástek (třeba PCF8574 na logické I/O a klidně i relátka, nebo PCF 8591 A/D analogové vstupy). Vyzkoušeno a stále více se zamilovávám do I2C. Jen snad by byl problém s jednodráty jako DHTxx (DHT11 DHT22), ale vše se dá určitě nějak vyřešit.
EDIT: už tu někdo řešil zálohování mozku systému pro případ výpadku? RTC zálohované jsou, ale co je to platné, když mozek nezaznamenává stav a vy nevíte kdy k výpadku došlo a na jak dlouho /o tom co to udělalo zvláště v zimě s teplotou a vlhkostí ani nemluvím/). Mluvím a průběžném logování na SD kartu.

Naposledy upravil Zefram Cochrane 28-01-2013 v 13:22 PM

Old Post 28-01-2013 v 13:06 PM
Zefram Cochrane je offline   Profil uživatele Zefram Cochrane   Find more posts by Zefram Cochrane   Foto galerie člena Zefram Cochrane   Click here to Send Zefram Cochrane a Private Message   Add Zefram Cochrane to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
koles
teknokrat

Karma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% Pěstitelská

Registrován: Dec 2001
Příspěvků: 1539 

Příspěvek č. 256

Zefram: Nene, posílám to přes API do vlastní aplikace napsané v PHP (databáze je SQLite), takže pro provoz stačí jen webserver. Možná časem napíšu i jednoduchého klienta jen v JS, který si bude tahat data přímo z growduina.

je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk

Old Post 28-01-2013 v 13:24 PM
koles je offline   Profil uživatele koles   Find more posts by koles   Foto galerie člena koles   Click here to Send koles a Private Message   Add koles to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 00:01 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 14 15 16 17 18 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.2103010 seconds with 30 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív