Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
rostlo to a kdyby to nenapadli svilušky tak by s toho možna něco bylo prostor byl 50x50x50 cm byly tam dvě kitky stěny polepeny odrazivou folii
nu bejt těch led 500 tak by to bylo na pěknou velkou skřiň a myslim že by to bylodostačujici těch mojich 100 led svitilo tak že ty listy byly skoro černy
Youngfarmer : to je komplikovany v českych e-schopech sou ty ceny kolem 5,- za kus pokut jich obědnaš vic jak 100Ks jinak kolem 7,- coš je fakt hodně http://www.ezk.cz/led_diody_kulate.htm nevim ale levnějši sem nenašel, taky uš tu bylo cosi o nakupovani ze zahraniči ale tam nevim jak to chodi
Pokut sem to dobře spočital tak 100 DIOD ma přikon cca 5 Watu, pro těch 500 by potom vychazelo 25 vatu a pod tim uš by se dalo určitě pěstovat dobry modely.
No jinak diody byly červeny 660nm 4500mcd a 30 stupňu vyzařovaci uhel.
Pokut se nepletu životnost diody je 100 000hodin, pokut se nepletu bere se to do doby kdy intenzita světla diody klesne na 70% tedy aspoň myslim.A co se tyče spektra to je o diod dane složrnim materiaalu takže to se neměni.
dr meduza: je to mylná úvaha a to z následujícího důvodu:
světlo zářivky má (víceméně) spojité spektrum, kdežto světlo LED je monochromatické (má jen jednu vlnovou délku), což, chtělo by se říci, světlo těch barevných zářivek taky. Ale je nutné si uvědomit, že monochromatičnost u těch "barevných" zářivek je dosažena prostým vyfiltrováním původně bílého světla na žádanou barvu. Z toho vyplývá, že zářivka s naneseným barevným filtrem propustí méně světla než stejná zářivka s bezbarvým sklem. Nemusím tedy asi dodávat, že barevné zářivky jsou ještě horší varianta než obyčejné zářivky...
Spotřeba by možná byla subjektivně "v pohodě", ale nikdy z toho nedostaneš ani zdaleka tolik světla, co z LED diod o stejném příkonu. A právě ta vysoká efektivita LEDek je esenciální pro myšlenku použití v indoor pěstování - nízká spotřeba a dlouhá životnost kompenzují vyšší pořizovací náklady.
Nicméně tato myšlenka pro mně stále ještě zůstává spíše v teoretické rovině, protože jsem dosud na trhu neobjevil vhodnou LED, která by měla přijatelnou cenu i parametry.
co sem tak koukal na diody (jako nahrady zarovek) tak v nemecku se daj koupit tak za polovinu i min (netusim proc je todle tak zkurvena zeme ze je tu vsechno drazsi nez ve vsech okolnich zemich)
a co zarivky(neony a podobny nezhaveny trubice) s lumonoforem kterej nevydava bily svetlo ale primo uz to barevny
no ono to bílé světlo je složené z celého spektra od infra červeného(tepelné záření) až po ultra fialové (horské slunce), a v podstatě neony jsou též filtrovány. Je u nich odrušeno většina červeného spektra, čili tepla, to rostlina potřebuje taky i když je saama schopna vytvořit dostatek energie fotosintézou.Ale stejně si myslím, že pro naše účeli to nebude to pravé, ale v potstatě by to šlo zkombinovat (teoreticky), každopádně musíme simulovat roční období a samotnou přírodu, kde se vyskytoje právě celé spektrum, i když úplně celé jak víme není potřeba. Rostlina je něco jak rozmazlená mařka.
Docela mě zaujali LEDky.A asi v nejbližší době taky do toho pujdu až dodělám skříň(mám v plánu 500 + zářivky),mno ale jsem brouzdal na overgrow a našel jsem tam docela hustý odkazy --- http://www.hortiled.ff.vu.lt/high%20power%20leds.pdf ---Tady je aplikace + vln.délky a grafy je to v PDF...ale určo když to uvidíte tak vám to dojde .) A tady je ta LEDka červená s parametry --- http://www.epitex.com/Catalog_PDF/0.../L660-66-60.PDF
---.Tak co vy na to??
skousel nekdo prisvecovat ledkama pri sviceni sodikem???
Melo by to vest k optimalizaci spektra a zvysit vynos ne??
treba skusit na kazdou za 4 bocnich sten pridelat panel s urcitym pomerem cervenych, modrych a uv diod cimz by se doplnily casti spektra kterymi sodik az tak neoplyva.......
Hele lidi (groweri) asi sem uplnej debil ale nikde sem nenasel pomer mezi modrejma a cervenejma LEDkama a jak je to s tema UVckovejma LEDkama, tak jestli by ste mi ho mohli napsat. dik. Pestu zdar.
Původní příspěvek od FrenkyB Hele lidi (groweri) asi sem uplnej debil ale nikde sem nenasel pomer mezi modrejma a cervenejma LEDkama a jak je to s tema UVckovejma LEDkama, tak jestli by ste mi ho mohli napsat. dik. Pestu zdar.
No,čo som pozeral originál LED lampy,tak na dve štvorcové stopy(60x30cm) predávajú reflektory 2xčervené po 180ks diód a 1xmodrý 60-80ks diód.Takže na nejakých 360ks červených okolo 70ks modrých.Niekde som aj čítal,že stačí aj 1:20 (m:č)
Mám otázku, ktorá s LED je lepšia:
led 5mm červená 624nm 6000mcd 40° 2,1V AlGaInP čirá
ALEBO
led 5mm červená 624nm 4000mcd 60° 2,1V AlGaInP čirá
ALEBO
led 5mm červená 635nm 3500mcd 20° 2,1V AlGaInP
ALEBO
led 5mm červená 635nm 5000mcd 10° 2,1V AlGaInP čirá