Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ehm, to vypadá jako solidní nabídka, když chtějí za 200 semen 50,-. Co na to říct, máme to s tátou u něj na zahradě a on o stříhání květů nechce ani slyšet, připadá mi, jako by na zahradě ani nic jiného mít nechtěl. Ale až to bude semenit u mě doma, ty dvě kytky, tak zkusim udělat nějakej lapač a ty semínka pochytat, pokud to není v nějakých tobolkách. Ještě sem to neviděl, tak nevim. Pokvete to každou chvíli, květy sou ještě zavřený, ale jsou.
Co k tomu říci, díky za K+ a tady jsou slíbené fotečky holek v mikru a snad i nějaké detaily. Konečně se hnuly a dnes ráno jsem objevil první blizničky. AK už pěstovat nebudu, oproti Hererovi je to u mě velice náchylná kytka a navíc dosti neodolná. Jo, v outu se jí docela daří, ale u mě ve skřínce nevydrží, plesniví, slábne, láme se, padají jí listy. Zlatý Herer :-) Jasný tak, vzduch mi nijak zvlášť necirkuluje a teplota přes léto taky není nízká. Radši ji ani nezjišťuju :-) I když jsem se byl podívat ve skleníku a tam teprve bylo horko a jak jeli :-))) Nemá cenu nějak popisovat, to co teď vidíte, právě začala ta radostná fáze celého pěstování, totiž opravdové kvetení, takže už to mam zase za sebou :-D
To jak je ten stonek ohnutej, to je tím, jak jsem ho drátoval a roztahoval a kytka se stále táhla za světlem, tak sme se tu tak nějak přetahovali. Jinak těsně před focením jsem ji malinko protrhával, aby šlo světlo i víc pod větve.
Původní příspěvek od slamacek Ehm, to vypadá jako solidní nabídka, když chtějí za 200 semen 50,-. Co na to říct, máme to s tátou u něj na zahradě a on o stříhání květů nechce ani slyšet, připadá mi, jako by na zahradě ani nic jiného mít nechtěl. Ale až to bude semenit u mě doma, ty dvě kytky, tak zkusim udělat nějakej lapač a ty semínka pochytat, pokud to není v nějakých tobolkách. Ještě sem to neviděl, tak nevim. Pokvete to každou chvíli, květy sou ještě zavřený, ale jsou.
Nemusíš nic chytat, tobolka se semeny uzraje a pak se dá celá ulomit i se semínky uvnitř.
Take jsem pred lety pestoval virginsky tabak a co si pamatuji,tak sklizet by se mel pred vykvetenim,nevim proc,ale tenkrat jsem o tom neco cetl. Suseni probehlo asi tak,jak pise Mard,ale hned se to kourit nedalo,tak to slo do plastikovych pytlu a do skrine. Za rok jsem ho nasel a vyzkousel,bylo to paradni koureni. Je pravdou,ze na tom place,kde jsem ho mel,nevyrostl dva roky ani plevel,jak tabak dokaze vybrat vsechny ziviny. Kytka to je ale nadherna,kdyz to ma dva a pul metru. Jeste si vzpominam,ze jsem ho mlel na mlejnku na nudle.
Ahoj kluci, zdá se mi, že se tu v poslední době propírá tabák víc než to, o čem grower je. Tady sem nafotil jak mi to už začalo kvést. Ale jestli se mi povede, aby to bylo kouřitelný, tak to bude šlupka :-)
Ale je to divný, u konopí mi rostou víc kmeny než palice a u tabáku víc květy než list. To sem teda pěstitel
Bývaj tady dost tuhý zimy, pochybuju, jestli příští rok samo od sebe něco začne někde růst :-) Navíc je tady dost zdevastovaná zemina chemickejma zásahama bývalých zemědělců, pomalu tady nic nevyroste. Teprve začínam tu půdu obdělávat a vpravovat do ní ty správný dobroty.
záleží na tom co máš za tabák, virginia se dá kouřit hned po usušení ale ta se nesmí nechat vykvést a selský tabák potřebuje fermentaci , na internetu je spousta návodů na to jak na fermentaci
Není větší poezie bez rýmů a strof, než když přátelé trávu kouří a rozumí si beze slov.
Zdravim všechny. Udělal jsem dva mikromobilofotosety a pro tentokrát začnu mýma dvouma tabákovkama, které jsem si nechal doma (celkem 3) - různé druhy. Tu vysokou jsem přendal do hydroponického systému vlastní výroby z PET lahve, protože jsem nestíhal zalévat, pila jak duha. Takže teď pustila krásně kořeny do roztoku. Kytka se mi za to odvděčila tak, že se přestala kontrolovat a vyrostla tak, že v okně už neměla místo, takže ji mám v obýváku na zemi a zase se tlačí zpátky do okna. Pomalu už bude vysoká jako já. Kytky už se mi začaly z parapetů rpzšiřovat i do vnitrozemí bytu, POZOR!!! Přivázal jsem ji za tyče od záclon. Kvete žlutě a ta samá rostlina v kuchyni mi kvete růžově, což je asi divný, ne? Takže jsem květy štětečkem opyloval a všechny pyly smíchal dohromady . To co vypadá jako bříza, to je údajně taky tabák, ale nějaká jiná odrůda. Vůbec mi z těch semen vyrostly 3 druhy.
A tady je mikro LED 12w v plné parádě v periodě 12/12. Kolikátý den, už sám nevím. Ale jak vidíte, už se to tam začalo definitivně bliznit Takže začal jsem odpočítávat cca těch 50 dní. 3 kytky už tam příště nedám, je to zbytečně moc a taky ten pasiv na tahle horka je jen tak tak. 1 - max 2 kyti udělají v tomhle mikru to samé co 3. (Škoda semínka). Ta kytka jedna tomu celému dominuje a je pěkně silná, ty dvě jsou tam jen do počtu a spíše živoří vedle té jedné a dělají jí společnost. Je pěkně rozkvetlá. Do misky spodem zalévám vodou a 1x - 2x do 14 dní, vždy když začne vlhnout substrát, tak ji přihnojím Agrem horem. Takže se zatím loučím a za pár dní se zase sejdeme.
Rada :Prosim Vás, chci se zeptat těch, kteří mají nějakou zkušenost. Když tyhle svoje krasotinky dám teď, když už začali bliznit na parapet okna, na slunce, dokvetou mi jako out? Možná by to pro mě bylo co se týče výtěžnosti, chuti i kvality lepší a mezi tím bych rozjel další jednu pod Ledkou. Co myslíte nebylo by to lepší? Díky za názory.
Záleží kolik slunka ti tam jde, pokud tam svítí víc jak půl dne napřímo tak to nejspíš bude o dost lepší, ale asi to bude chtít zatemňovat aby nezačli zas růst. Ještě je světla docela dost... myslim že by vklidu stačilo před osmou to hodit do boxu, až bude tma tak zpět abys nemusel vstávat ráno. Nebo naopak vytáhnout ráno kolem osmý a za tmy sklidit... to se mi zdá ještě lepší (jak kvůli světlu tak kvůli teplotám), za to hůř realizovatelný pokud člověk musí do práce.
Jinak na těch parapetech bacha na teplotu... oni se ty plechový snadno rozpalí tak že tam ruku neudržíš, takže to dej na nějakej tepelnej izolant ať zbytečně "neuvaříš" kořeny.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
No, přímé slunko tam nejde skoro vůbec, ale světla je tam dost a dost, je to na stinné straně domu a parapet sem myslel ten uvnitř okna, je dřevěnej. /Akorát je na dvoře pořád jedna stará babička, no snad mi až do oken nevidí i když jsem v přízemí :-) ) Jednu kytku už tam mam od semínka a jako - daří se jí. Mě by ani nevadilo, kdyby se ještě rozjela, určitě by pak byla větší než v tom mikroroomu, jen aby začala zase kvést. Jak sem tam dal ty tři, tak se tam hrozně tlačí a přesadit to nejde, jsou v jednom květníku. ( Já snad začnu uvažovat o těch autofloweringách:-) ) Tak běhat za tmou bych s nima snad mohl, zatím, ale spíš sem si myslel, že to právě na tom okně bude bez práce :-) Díky a až se probuděj, zkusim je tam umístit a uvidim, jestli tam vůbec budou chtít být.
A další zádadou pro mě je, že když je venku světlo, tak mají v boxu zrovna tmu a když zajde slunce a nastává tma, tak se mi box rozsvěcí, tudíž tím, že je dám ven, tak se budou muset úpně otočit, jeden den tudíž budou mít 24h, možná i víc světla a abych je pomalu zvykal na obrácený režim, hodinku po hodince...sice to půjde, ale tolik lásky?
Copak nezhermilo, já se dokonce bojim, aby je to úplně nezničilo, nezačali hubnout :-)))))) žloutnout, vadnout a konec. Semínka by mi potěšili na příští rok, bych si je rozházel někde u našich :-))))
Já si to prostě nemohu odpustit, jeví se mi to jako neustále opakovaná diskuze a narážim na to skoro všude, takže možná mohu i mít pravdu. Pokud jsou semínka 100% feminizovaná a ty já mam, není možné, aby někdy z hermafroditěla. ( proto je dobré si přečíst obal nebo se poradit s prodejcem, páč nápis feminiz. je dnes skoro všude, jde jen o to v jaké úspěšnosti) To proto, že jsou laboratorně geneticky upraveny tak, že hormon samce je prostě násilně ( jak to dělaj nevim ) ze semínka vyjmut. A protože už sem si s těmahle pokusama ušetřit na semínku nebo kytce užil dost, nekupuju jiná než 100% feminiz. semena. Proto taky nemám tolik kytek, protože jsou docela drahá. Potom a na to se musí dávat pozor jsou feminiz. semena, která mají třebas jen 98% samice a 2% samec, a tam už je možný, že to může samčíma květama vykvést a taky se to většinou stane. Samo, ty jsou levnější. Pak se snad ještě dělaj 50/50 tam už je to o hubu vůbec to vysazovat do skříně a ven:-)) No, a pak taky noname, ty máme všichni nejradši, abych nezapoměl :-)
ale právě feminizovaný semena (a jejich další generace) sou k tomu náchylnější (kromě genetickejch dispozic)... přečti si o tom jak se fem seeds vyrábí a usatáluje genetika, žádný laboratorní vyjmutí genu (ani si neumim představit jak by to fungovalo)... dělaj to tak že "násilně" přinutí samici zhermit.
edit: Proto se třeba matky dělaj z regularů (to je asi těch 50/50 co myslíš)... máš jistotu že budou i samci, ale ty samice pak bejvaj celkově vitálnější a odolnější vůči stresům a právě hermení i po letech držení při životě.
Cituji přímo ze stránek Dutch Passion (a ty nemaj zrovna nejlevnější femky):
Z velmi malé části těchto rostlin se v případě stresujících podmínek mohou vyvinout hermafroditi. Takové rostliny produkují samčí i samičí květy. Ze samčích květů se následně šíří pyl, který může samičí květy opylovat. To znamená, že se ze samičích květů stanou palice obsahující semena, které jsou méně vhodné ke spotřebě. Proto je důležité rostliny udržovat v prostředí, kde nebudou vystavené stresu. Rostliny sledujte a kontrolujte a případné samčí květy odstraňte.
Bohužel zrovna u nich to zas tak malá část neni :/
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik