Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od kaspik87 Jen pro upřesnění to 250w HPS budu mít jen na květ, růst pod CFL .) a ta spotřeba bude opravdu 250w(a něco), s 400w HPS v režimu 250w?
Jasně, spotřeba + 20W max, takže jedna výbojka 400W a po ztlumení na 250W bude odběr asi 270W.
- 250W MH Philips Master HPI-T Plus (jen pro NTS - dále jako 2M)
- 400W MH Philips Master HPI-T Plus (dále jako 4M)
- 400W HPS Philips Green Power (dále jako 4H)
- 600W MH SunMaster Cool Deluxe (dále jako 6M)
- 600W HPS Philips Green Power (dále jako 6H)
Zcela nesmyslná spotřeba s 250W MH výbojkou 433W (!!!), samozřejmě v režimu 250W. Díky tomuto prodavačovo tvrzení získává na váze, avšak platí - jak jistě vidíte - primárně pro NTS předřadníky. NTS s režimem 250W nepracuje se směsovými a MH výbojkami příliš dobře, 600W Green Power při režimu 250W výrazně ztrácí modré spektrum, to začíná být patrné až od výkonu 400W.
Z tohoto mini testu mi vyplývá, že představa jednoho NTS 600W předřadníku a tří stupňů výkonu pro směsové, či MH výbojky je ta tam. A v kooperaci s MH výbojkou jmenovitého výkonu 250W též nepracuje dobře, tudíž režim 250W na tomto předřadníku je použitelný pouze pro HPS 600W (!!!) výbojky (tedy i směsové, jenže zahradník přijde o modré spektrum), jinak postrádá smysl.
Zvláštní je též fakt, že s 400W HPS výbojkou byl reálný příkon v režimu 250W podstatně větší, než tomu bylo u 600W HPS, kdy "odpovídal" nastavené hodnotě. Též ještě podrobím opakované zkoušce. Edit 400W HPS výbojka v režimu 250W také nesmysl postupem času (řádově 20minut) naskoří k hodnotě kolem 400W.
Velké zklamání.
Závěr k Lumatek 600W
Funguje dobře, přepínat výkon lze od zážehu - má rychlé starty - (i když věřím, že toto výbojkám nesvědčí, nejdříve by se měly zahřát), spolehlivě reguluje výkon i u MH/směsových výbojek bez razantnější (jestli vůbec nějaké) ztráty spektra, má relativně ustálený příkon (skáče jen v řádech desetin).
Je nejdražší z trojice, krom ceny jsem s ním spokojen
Hele, ty NTS mají občas reklamaci, že nesepnou na 250W , tak bych řekl, že máš ten samý případ. Kdo to měřil? Nevšiml si autor, jestli je vůbec změna intenzity světla z 250 na 400W ?
docela mě u těch předřadníků zaráží ta věta" Před použítím světelné regulace nechte výbojku minimálně 10 minut zahřát v běžném provozu." to jako že fakt každej den ráno u toho budeš těch 10 min čekat a až pak to můžeš zregulovat ? Koho by to bavilo?
Mam doma nts a gib lumnatek precbod u nts z 400 ma 250 je okem dobre poznat. . . Spotrebu sem nemeril ani u jednoho. Jinak s tou zahratou vybojkou to mislej tak ze tim cudlem nemas kroutit hned po zapnuti ale proc to nevim sam sem to nikde necetl.
Původní příspěvek od Smokáček docela mě u těch předřadníků zaráží ta věta" Před použítím světelné regulace nechte výbojku minimálně 10 minut zahřát v běžném provozu." to jako že fakt každej den ráno u toho budeš těch 10 min čekat a až pak to můžeš zregulovat ? Koho by to bavilo?
U Lumateku jsem to dříve testoval na SL a nic se nestalo, takže v poho, ale jsou pokrokovější předřadníky a ty mají i pomalý přechod při přepínání a tam to samo přidá po přepnutí a zahřátí . například Solistek z USA.
jo takhle, tak to jsem asi špatně pochopil, jsem myslel že když bych měl 600w Lumatek a 600w lampu a chtěl bych zregulovat na 400w tak to pokaždý musim nechat na těch 600w a po 10 minutách až bych to mohl přepnout na 400w...
Původní příspěvek od Smokáček jo takhle, tak to jsem asi špatně pochopil, jsem myslel že když bych měl 600w Lumatek a 600w lampu a chtěl bych zregulovat na 400w tak to pokaždý musim nechat na těch 600w a po 10 minutách až bych to mohl přepnout na 400w...
Jo, přesně, jde pouze o funkci Super Lumen +10% výkonu, mají to v návodu, ale jak jsem už psal, tak jsem s tím problém neměl i při stálém zapnutí.
Ty hodnoty u Lumii 600W SL 747,5 jsou nesmyslné, kde jsi to opsal? Je to určitě chyba, muže to být max 677W , protože SL přidá 10% výkonu a ztráta předřadníku je cca 20W , někdo se u měření musel přepsat, výbojka 600W by to samozřejmě ani nevydržela. :-D
Lumii jsou momentálně na trhu nejlepší volbou v poměru cena/výkon.
má někdo univerzální radu jak využít na max efektivitu těchto předřadníků? myslím tím že když mám 250 - 660w tak např růst začátek 250, konec 400w začátek květu pořád 400 až se žačnou tvořit palice tak nasolit 660w a nakonec květu zase ubrat třeba na těch 400? nebo celou periodu 12/12 jet na 600w?
Tak koukám, že se také dopouštíš obvyklé chyby :-D
Na rustu mužeš svítit menším výkonem, ale od přepnutí musiš dát výkon takový, kolik chceš sklizet, ubrat se dá jen poslení dny na proplachu, jinak to neošidíš.
OD PŘEPNUTÍ , ne od ukončení vytahování, to je důležité!!!
Pokud nedáš výkon od přepnutí, tak vždy skončí výnos slabě , kytky si podle podmínek předem nastavují budoucí výnos.
citace:
Původní příspěvek od Smokáček má někdo univerzální radu jak využít na max efektivitu těchto předřadníků? myslím tím že když mám 250 - 660w tak např růst začátek 250, konec 400w začátek květu pořád 400 až se žačnou tvořit palice tak nasolit 660w a nakonec květu zase ubrat třeba na těch 400? nebo celou periodu 12/12 jet na 600w?
Na tom něco je,.. Optám se, pro extrémní názornost: Ukončení vytahování je 10 krát delší doba, neż je obvyklé, potom přepnu a hned nastavím max. Jednak bych lehce zdřevnatělou masu slabším světlem moc dobře neprosvítil, teda za předpokladu vynikajícího období vegetace, ale hypoteticky se doba svitu 12/12 zkrátí?
Náhoda je příjemný polštář k odpočinku pro všechny,kteří by chtěli vše to božské,naplněné smyslem a ukazující cíl,z kosmu vyloučit,a to ve prospěch jalové myšlenky,že vesmír postrádá účelné uspořádání a že vznikl sám ze sebe. H.FRITSCHE
Čeče, moc ti nerozumím, ale plnej výkon od přepnutí je duležitý na výnos, vytahuje se to vždy max 2 týdny a i když ti to stále připadá, jako růstové období, tak už to jede na 12 hod, musíš mít plný výkon, kytky reagují pomalu a intenzitu světla potřebují znát pro budoucí plán sklizně, to je praxe :-) , jinak bude výnos jen kompromisní.
citace:
Původní příspěvek od celek Na tom něco je,.. Optám se, pro extrémní názornost: Ukončení vytahování je 10 krát delší doba, neż je obvyklé, potom přepnu a hned nastavím max. Jednak bych lehce zdřevnatělou masu slabším světlem moc dobře neprosvítil, teda za předpokladu vynikajícího období vegetace, ale hypoteticky se doba svitu 12/12 zkrátí?
A stačí to teda jenom na poprvý?? mě to furt neni jasný, z toho co jsi napsal mi vychází, že když budu chtít poslední měsíc svítit na 110 % tak to budu muset každej den zapínat a vypínat ???
pokial viem, tak po prepnuti tych 10-15 min je potrebnych nechat na stabilizaciu a az po tomto case je mozne prepnut predradnik na dalsi stupen: napr. mam 250w, prepnem pocas svietenia na 400w a chcem ist az na 600. tak musim pockat 10-15min a potom az mozem prepnut na 600w vykon. to iste, ak chces ist na super lumeny.
pokial prepinas vo vypnutom stave, mozes prepinat z maxima na minima a naopak bez prestavky. podstatne je ale mat v predradniku vybojku adekvatnu nastavenemu vykonu.