Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
ja mel zaboxovany ufo s regulatorem otacek a stejne to bylo slyset, ale ne vetrak spis vzduch tam kde vychazel ze sona, takze nejlepsi je poridit co nejdelsi sono a odvadet to nekde bokem klidne 10metru od pestirny
bral bych ulitu s vetsim vykonem a vykon snizil transformatorovych regulatorem, zaboxovani si udelas i doma, sono potruby by melo byt zamozrejmost a doporucuju ho opravdu dat delsi a treba mirne ohnout , to pomaha. Na odhlucneni toho boxu ve kterym bude ventas, pak pouzi mineralni vlnu typu airrock.Celou tu krabici pak poves na gumy s hackama.
Celkovy hluk pak bude zalezet na vykonu ventilatoru, ale pocitej stim , ze pokud pouzijes vetsi vykon, slyset to pujde trochu vzdy.
Po delší době jsem opet zde a rád bych začal zase indoor.
Prostor na pěst bude Homebox 80x80x160 a do něj 250W HPS.
Thread mám komplet přečtený,ale moc rozumu sem nepobral.POtřeboval bych 2 rady od zkušených.
Podle jednoho GS kde maj komplet boxy se všim všudy jsem se dopídil, že na můj prostor je ideální kombinace odtahu a pacháče tato:
TT 100 183m3/h a filtr 240m3/h.
Problem je, že v paneláku je v létě megahic. Tudíž podle rad zde na foru je lepší mít ventilaci a pacháč trochu naddimenzovaný.
To mě vede k tomu, že bych pořídil kombinaci o stupen v vyšší,to znamená cca toto:
TT 125 280m3/h a filtr 360m3/h
Ale zase jsem se dočetl , že by se mi mohl vcucávat stan dovnitř pod velkym tlakem.
A to je zároven má první otazka: Co by jste Vy zkušení do tohoto boxu osadili za odtah a pacháč aby to fungovalo dobře pro kytky a hlavne to nesmrdělo? (System bych chtěl klasický filtr nad světlo,za něj odtah a flexou ven z boxu)
A druhý dotaz by byl ohledně toho odtahu a hluku,protože někdo píše UFO best, někdo TT a někdo TD silent. Stavim to komplet, takže radši připlatim hned za odzkoušenou jistotu, než pak v průběhu pěstu řešit cokoliv. Ještě bych dodal, že se pojede hydro,pokud toto info pomůže.
Pokud se někdo rozepíše proč to a proč to, budu rád,ale jinak stačí odpověd typu:
Na tvuj box např. Odtah
: 280m3/h a 380m3/h filtr
: 180m3/h a 240m3/h filtr
: 270m3/h a 300m3/h apod.
Předem díky za odpověd,už mi zbývají jen tyto 2 položky k odeslání objednávky a i přes to, že to tu již přes týden studuji, stále jsem se nedostal k tomu co bych potřeboval.
Growu zdar
Zdar. To sem zase já
Jen bych chtěl dodat že jestli máš v místnosti kde bude box vedro(25+-), nepomůže Ti ani ten nejvýkonnější větrák, pak pomůže jedině cooltuba nebo jiný krytý stínidlo. Co se nízké hlučnosti týče tak za mě jednoznačně TéDéčko.
čau prysku,
já používal toto ,,TT 125 280m3/h a filtr 360m3/h'' na 400W sodík. Bylo to v poho, kromě letních měsíců. Myslím, že na 250W to bude přímo ideální.
Píšeš, že klidně zainvestuješ, tak to si možná kup něco lepšího než to TTčko.
Já osobně mám dvě. tt125 a tt160 a jsem spokojen, ale je pravda, že jsou to spíše levnější ventilátory i když jim opravdu nemůžu nic vytknout.
TT-čko jsem měl a za mě - již nikdy více !!! Snad nejhorší ventilátor na trhu. upozorňuju šťouraly že je to čistě můj názor a hlavně moje zkušenost. Zlatá dvourychlostní prima klima kterou jsem koupil novou asi jen o tři stovky dráž než zasraný TT-čko který shořelo za dva dny, řvalo to jak kráva třepalo to s celým barákem atd. atd.
Ahoj doxenone. Je škoda že odsuzuješ značku kvůli jednomu, zřejmě vadnému kusu. TT patří mezi cenově nejdostupnější ventilátory na trhu. Od toho se taky odvíjí i jeho kvalita (vibrace, nepřiměřený hluk ...). Sám používám na odtah dvourychlostní TT 150 napojený na nízkou rychlost a ještě zregulovaný na minimum. Díky aktivním přítahům tedy naprosto s přehledem zvládá odsávat vzduch bez hluku. Je však pravdou že jakmile ho přepojím na maximum, já ani sousedi se moc dobře nevyspíme, to je ale způsobeno převážně jeho vysokým výkonem.
No co Ti chci vlastně říct je, aby si TTčko nezatracoval jen kvůli jedné jediné špatné zkušenosti. Vzhledem k jeho ceně je to naprosto dostačující ventilátor i pro nepřetržitý provoz.
Kurňa jak tak znám zákon schválnosti tak dneska ho tady vychvaluju a zítra se mi vysere
EDIT: Plně chápu Tvůj názor, taky sem si jednou koupil novej elektroměr a druhej den už nefungoval. A taky bych si ho víckrát už asi nekoupil. Ono to člověka moc nepotěší když do toho navráží hromadu peněz a je to vlastně k ničemu.
Heh,díky moc za názory. A ted si vyber
No já bych klidně zainvestoval,ale na ten pacháč 300m3/h jich moc s tahem pod 300m3/h neni,ještě mě napadlo,že kdybych zvolil Can-Lite 300 m3/h industry a k tomu regulovatelnej Prima Klima CTRL 420m3/h a stahl ho nějak pod těch 300m3/h, tak by to mělo teoreticky taky fungovat ne? Větší filtr už tam asi stejně nenarvu.
A nebo vzít to TT 125 - 280m3/h a počkat co udělá ?
No můžem se aspon schodnout, že ten 300m3/h pacháč je pro box akorat?
Zdárek, nevím jestli ti to pomůže, taky ted řeším ventilátor do Homebox 100x100 a viděl jsem tady rozsáhlou diskuzi, kdy jeden člen si dost vychvaloval ventilátor ACM 125.
Je to na způsob TT ale kvalitnější, výkonnější a mělo by to být i tišší. Každopádně mě odrazovala jeho cena, která byla okolo 2500,- a celkově byl problém to sehnat. Ale narazil jsem na tady ten shop a zítra si ho jedu vyzvednout. Tak uvidím, snad bude spokojenost...
To si děláš srandu, přímo tenhle sem včera objednával. Hlučnost 20/24 dB u ACM 125 mi příjde super, tak sem ho vzal. Snad si pak vzpomenu a podělím se taky o názor. Pěstu zdar