Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
SMOLA33: Něco takového jsme řešili na straně 10-11. Nejspíš se bude jednat o larvu nějaké potvory. Postříkal jsem to přípravkem proti havěti, odstranil napadené listy a bylo to OK.
caute mozete tu někdo poradit nevim co to mam furt na listech myslel jsem si prva ze svilušky ne bo molice mozna nevim bile skvrny a sespod listu jsou cernry tecky asi tak nejak pouzil jsem vermitec a porad to tam je a zdasemi ze to postupuje dal po listech diky za rady
Odo, to je typickej priklad takove hnusne male zelene housenky ktera ti hnoda zespod listy. Ty bily zecky kolem sem.mel tak ,ale.neprisel sem co to je. Vypadalo to jak od nejakyho bodavyho hmyzu nebo co , na nic to vliv nemelo . Ale housenky sem zlikvidoval postrikem tusim ze to bylo karate.
Zdravím , před pár dny se mi na listech objevily tyhle díry(foto č.1) ,jsou převážně v horní části rostliny.
Pod listy jsem nenašel žádné potvory které by šli vidět okem.
Pak na pár spodních listech jsou zase tyhle bílé fleky(foto č.2).
Outdoor pěstovaný venku v 20L kýblu.
Hnojení jednou-dvakrát za 2 týdny výluhem z kopřiv, ve fázi květu budu hnojit Guanokalongem. Snad tyhle dvě hnojiva budou stačit.
Děkuji za případné rady jak pomoci kytičce.
Původní příspěvek od mikerer Zdravím , před pár dny se mi na listech objevily tyhle díry(foto č.1) ,jsou převážně v horní části rostliny.
Pod listy jsem nenašel žádné potvory které by šli vidět okem.
Pak na pár spodních listech jsou zase tyhle bílé fleky(foto č.2).
Outdoor pěstovaný venku v 20L kýblu.
Hnojení jednou-dvakrát za 2 týdny výluhem z kopřiv, ve fázi květu budu hnojit Guanokalongem. Snad tyhle dvě hnojiva budou stačit.
Děkuji za případné rady jak pomoci kytičce.
Zdravím. Prosím o pomoc. Na vrchních listech se objevily takové zprůhledněné fleky, kolem kterých jsou miniaturní černé tečky. Ty jsem tu ještě nikde neviděla. Je to nějaký škůdce? Nemoc? Co s tím?
Kytky jsem měla v truhlíku na balkoně, jsou mladý, autofem, zatím nehnojeno. http://i.imgur.com/id6HpE9.jpg
Ahoj, potřeboval bych poradit. Listy mi začínají žloutnout a schnout. Co by to mohlo být nedostatek vápníku? Na jedné se dokonce objevily i hnědé tečky. Prosímk pomocte
Ahoj Isho,
přesně tohle má moje venkovní kytka. Po pátrání a prohlížení jsem zjistila, že to jsou třásněnky. I jsem je pak zahlídla, jsou pidi a rychlé jak blázen.
Celou kytku jsem smáčela Bioolem, zvrchu i zespodu a vypadá to, že umřeli. Samozřejmě je otázka na jak dlouho.
Nevěděl byste někdo co způsobuje tyto bílé fleky na listech? Vyskytují se na starších listech, na nových to není. Původní idea byla nedostatek vápníku, to se ale nepotvrdilo.
Udělal jsem lepší foto z mikroskopu- Že by mi to nakonec něco žralo? Svilušky?