Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Luise
Ale to jeste neni vsechno, musim dat dohromady nejaky ty boostry a treba i domacky recepty.
Kazdopadne o vikendu zalozim vlakno, jendriv na pruzkum co je v mich moznostech koupit a pak teprve nejaky test. Kazdopadne to vypada ze fungovat bude cokoli a zalezet bude uz jen na trvanlivosti. gl
Ahoj a díky že jsi nezapomněl.. mě ten pytlík ani nenabehnul. Vše dle pokynů. Po týdnu znovu z více vody.. nic
Mám vyhlídnutou CO² 5l bombu sestavu za 3000,- a je klid. Ale tu ruční nálož když to jemně bublá bych doporučil do minipareniste na klony (ideální na objem vzduchu a odtah ventilačními otvory..
Má to někdo radost .. já bych měřil vše. Proto v místnosti s holkama občas prespim bo jde o vzájemnou symbiózu (já jim CO² a oni na oplátku O²
To: Luise
Prosím tě udělej pro mne jedno měření.sem. normální místnost kde se topí (teplo jde nahoru, a zařizuje cirkulaci vzduchu v místnosti) jako topí box v místnosti.
Chtěl bych vědět rozdíly obsahu CO² výškově.
10cm 20cm 30 cm 40cm 50cm 100cm
Aby jsi mi a ostatní rozuměl. Mám vstup do boxu 40cm nad podlahou a jestli má cenu tahat to těsně nad podlahou.
Díky a moc na tu sondu nedychej ať je to objektivní ;-)
Už to pomalu bude....
Pár fotografií pro nápovědu hmotnosti...
Top palice jsou suché, co mě překvapilo je že ty spodky jsou ještě trochu gumové ( čekal bych to opačně)
poslední dny na tipovačku, čekal jsem tedy větší účast ale o to větší šanci mají ti co již tipovali ;-)
Původní příspěvek od Chronik Duck Tak dneska konečně dorazila, sice 5 dní zpoždění ale co už..
Dal jsem jí na spodek boxu a jsem zvědav jestli něco nachytá.
Trafo made in China
Zarucak nikde
Návod formát A5 v AJ (lepší jak čínsky)
On 18.2.2020 v 11:00 SEČ obsah H²O v nádrži 0ml
Data za posledních 24h
t°C min\max = 17,3\19,6
RV % min\max = 44\58
Reset dat k 18.2.2020 v 11:00 SEČ [/B]
takže pár dat k 22.2.2020 22:22:22 SEČ
Humidita stejná i teploty.. jen jsem pochytal 400ml H²O
Verdikt:
Pomocí flexi potrubí udělat uzavřený okruh, nechat kolovat množství vzduchu, který dokáže stroj odvlhcit. Respektive snížit % RV
Box - flexi - krabice - flexi - box
Do krabice bych dal ionizator a odvlhčovač.
Provedu přepojení a hodím sem výsledky měření ještě v tomto vláknu..
Teď už jedno čím ten konec threadu bude zasekaný....
Jen pro představu co by se mi líbilo a budu mít na sestavení celý rok, protože Grow využívám jako topení do garáže respektive jeho odpadní teplo... Ovšem zkušenosti jsou letos takové že uchladit ok ale při zhasnutí musím dotapet..
Takže v noci 600w přes den 400w a 3-4 měsíce teploty pro garáž ok. A celý rok zajištěný úsměv.. menší počet holek pro snažší zálivku a delší dobu svícení (topení)
Nejsem elektrikář ale rád kutím a co nevím se učím.
Takový nástřel... Neberte to uložení přesně (je to jen schéma)
Zdroj 12 V z kompu... Jde mi primárně o teplotu!! Zálivku a ostatní mi nevadí ale taky budou upgrade. Možností je nekonečná řada,ale každý má individuální parametry a je třeba první zjistit co vlastně chcete respektive CO A KDY MA SEPNOUT VYPNOUT
Chci využít odpadní teplo z jednoho boxu k optimalizaci teploty druhého bez drahých výkonných ventilátorů.
Pro mě je to ráj na netu...
Jako proč kupovat kabel za 300,- z GROW shopu když koupím jen zástrčku za 15,-
Jistě, zaprvé kdo neví ať raději nekuti, a něco má smysl a něco je ztráta času ..
O tom článku jsem četl již dávno... A funguje i naopak, pokud jednu stranu vystavíte teplu a druhou chladnu ( třeba do zdi boxu kde je teplo uvnitř a vně je chlad) vlivem opačné teploty dokáže peltierovy článek generovat el.energii.
Ale dost budoucnosti... jen jsem chtěl inspirovat kutily..
Pro mne je nej varianta mix fyzikální vlastnosti a možnosti elektrifikace ovládání ( ochlazení skleníku)
Čidlo sepne (elektrifikace) a spustí elektromagnetické otevření klapky přívodu vzduchu. (Komínový efekt, ohřátý vzduch stoupá vzhůru) ovšem chce to přípravu předem a do země zakopat potrubí se spádem (kondenzát vyteče) kde se vzduch ochladí...
A takových kokotin mám plnou hlavu!!
foto 2
Vím že si můžeš koupit zásuvku s vypínačem, ale když se v zimě nudíš a už tě nebaví furt něco tahat že zasuvek tak volba je upgrade ;-) dle potřeby a na míru
Čau, podle mě nebudeš mít dost kondenzátu, abys odvedl přebytečnou vlhkost ze systému, tj. musíš mít odtah i přítah otevřenej, minimlně když běží 600W HPS..
Pokud má problém řešení, pak ho vyřeš, pokud řešení nemá, trápením si nepomůžeš.. (přísloví)
Neříkejte hloupým lidem, že jsou hloupí, mohli by se urazit.. (by me)
Žít neznamená přežít, ale užít.. (M. A. Anděl)
Pochopit znamená zjednodušit.. (Oldow)
Původní příspěvek od fiste Čau, podle mě nebudeš mít dost kondenzátu, abys odvedl přebytečnou vlhkost ze systému, tj. musíš mít odtah i přítah otevřenej, minimlně když běží 600W HPS..
Ahoj
Asi to není nejlepší schéma, ale bude otevřené vše, prostě jen při nízké teplotě přítahu do boxu co nesvítí tak termostat zapne ventilátor, který přivede do přítahu teplý vzduch z odtahu boxu který svítí. Jen bych to svedl do takových komor ať to můžu vzájemně mixovat. Ty komory mají otvor ať to jde pryč. Jen bych to dostal blíž k sobě...
Nevím zda jsem to popsal trochu jasněji..
Pokud jsem nesvítil tak to tahalo 15°C od země a to je málo, tak jsem musel mít zapnutý přímotop. Takhle využiju elektřinu efektivně než na výrobu tepla ...
Děkuji vám všem za účast, rady, pomoc, kritiku a podporu.
Pokud bych to známkoval tak bych si dal 3- za průběh growu, ale za výsledek bych dal 8 úsměvů z 10.
Takže pokud se nic nepokazí tak příští rok snad v automatickém módu opět zde.,.
Nyní příprava na léto (papriky, rajčata, pažitka, atd..)
Děkuji speciálně:
- členu Kaktus za dobrou genetiku s potenciálem, který jsem nevyužil na 100% ...sorry, polepším se ;-)
- moderátorovi AladinXXX za podporu
- Carlosovi za vytvoření grower.cz bo jinak bych měl 200g a to jen možná ;-)
Ty blaho, tak macanda se vubec nezdala. Jinak gratulace a dobrou chut!
"Generally speaking, mellow, laid-back growers tended to produce mellow, laid-back herb, whereas uptight, sinister growers tended to produce uptight, sinister herb." - DJ SHORT
Zdar borci, CO2 je těžší než vzduch, vždycky se bude shromažďovat a koncentrovat u země. Jestli to máš 40 cm nad zemí, tak nejspíš se zaplní CO2 těch 40 cm od země, pak teprve se dostane k rostlinám.
citace:
Původní příspěvek od Chronik Duck
Ahoj a díky že jsi nezapomněl.. mě ten pytlík ani nenabehnul. Vše dle pokynů. Po týdnu znovu z více vody.. nic
Mám vyhlídnutou CO² 5l bombu sestavu za 3000,- a je klid. Ale tu ruční nálož když to jemně bublá bych doporučil do minipareniste na klony (ideální na objem vzduchu a odtah ventilačními otvory..
Má to někdo radost .. já bych měřil vše. Proto v místnosti s holkama občas prespim bo jde o vzájemnou symbiózu (já jim CO² a oni na oplátku O²
To: Luise
Prosím tě udělej pro mne jedno měření.sem. normální místnost kde se topí (teplo jde nahoru, a zařizuje cirkulaci vzduchu v místnosti) jako topí box v místnosti.
Chtěl bych vědět rozdíly obsahu CO² výškově.
10cm 20cm 30 cm 40cm 50cm 100cm
Aby jsi mi a ostatní rozuměl. Mám vstup do boxu 40cm nad podlahou a jestli má cenu tahat to těsně nad podlahou.
Díky a moc na tu sondu nedychej ať je to objektivní ;-)
Aha takže v ovzduší je jen u země že... Takže já ho nevdechnu ale pes který jde se mnou by dle tebe umřel...
Neplacej pí*oviny...
A pořádně čti zadání...