Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Bárt Na startu v kokosu je vyšší PH 6-6,4 spíše přínos, no a prolévat tojik je zbytešné a hlavně, pokud jsou zdravé, tak v kokosu ani prolévat není třeba a hlavně né 2x denně :-). Když zasadíš, tak to většinou chce znovu zalít až za 4 dny, ale vždy jen dle potřeby. Když se naučíš pozorovat podle listu, tak ti to dost ulehčí rozhodování. když bys zaléval stále, tak kokos přijde o vzduchové komůrky a kořínky nechtějí rust, potom se dusí. Až budeš příště sadit a budeš udržovat kokos jen kyprý, tak ti to ptokoření podsttně rychleji. No uvažuji, že bych udělal thread a sázení v kokosu, je stále dost lidí, co to ze začátku mastí :-) , je to jednodušší, než bys čekal.
jono, ted jsem sazel mmalou sazenicku, jen tak lehce, vzdušně, proste kokos...
kdyz jsem sazel rezy,delal sem to narychlo a docela jsem to i utlapl ..odflakl priznavam..:X ale uz jedou
kdyz porostou rychle, chtel bych je pristi tyden presadit, nejvyssi kyticky FIMnout, ty mensi nechat normalne rust, pockat tyden a uz to prepnout na kvet, snad povalej co nejrychleji no :/
skrin mam 150cm tak nevim, chtel bych je tak 110cm a pak drzet pod siti / 400w
Zdravim kyticky mi nejak ztraci barvu jsou hodne svetle zelene/zlute az do bila a pak zacnou zasychat hnojeno Atami B'cuzz A+B 1+1ml/l nemáme jeste ventilaci ale box je otevreny a uvnitr jsou male vetracky ph/ec metr jeste nemame takze doufam ze to neni neco s ph
edit: kytky jsou v drip systemu a maji krasne bile korinky
Původní příspěvek od Pleskac Zdravim kyticky mi nejak ztraci barvu jsou hodne svetle zelene/zlute az do bila a pak zacnou zasychat hnojeno Atami B'cuzz A+B 1+1ml/l nemáme jeste ventilaci ale box je otevreny a uvnitr jsou male vetracky ph/ec metr jeste nemame takze doufam ze to neni neco s ph
edit: kytky jsou v drip systemu a maji krasne bile korinky
Odpověď je shodou náhod stejná, jako psal Hlava o příspěvek výše. Btw je to odpověď na více než polovinu(od oka) problémů s barvou listů.
Měřte Ph a ať to roste.
Původní příspěvek od Pleskac davam jsem jeste dalsi fotky ... a jdu zmerit ph ... pak dam vysledky
edit: tak jsme ph zmerily a vysla nam modra barva asi urcite vic nez 7,4ph ..
hmmm... modrá barva... 7,4Ph... takže problém vyřešen.
ať to pučí kua.
Zdravím Vás mám dva problémy. Byl bych velice rád a vděčný,kdyby mi někdo poradil...První problém je v tom,že kytky (řízky) jsou nakvetlý...Dostal jsem řízky z kterých byli tak tři už nakvetlý,zbytek nic...Klasika jsem to dal na 18/6...Po prvotním problému kdy tam byla za tmy zima se vše rozjelo jak mělo. Po třech týdnech začínají kvést viz. foto...
Druhý problém je takový,že nejvrchnější listy jsou zkroucený a má to max třícípý listy a vypadá to jako bazalka (oválné)...Na fotce to moc vidět nejde dodám klidně lepší foto...Lámu si hlavu jestli to souvisí jedno s druhým,nebo jsou to dva různé problémy? A hlavně co je to??? Za celou dobu se mi nic podobného nestalo a už něco napěstíno mám...Model je to Northern Lights #5 X Haze od Sensi seeds.
A pH tomu měřiš nebo tam leješ vodu rovnou z kouhoutku ??
Nemeril jsem cekal jsem na ph metr.
Omlouvam se za zpozdeni ale nebylo tolik casu na UP.
SPATNE PH Z KOHOUTKU I ODSTATE VODY 7,5-7,7.
a to sem neveril ze to tolik muze byt. Je to voda ze starsi trubek tak tim asi.
Vse opraveno Ph down na ustalenych 5,6-6,4 snad to bude optimus.
Taky maly vyky teplot jeden den neslo topeni.
Takže moja rastlinka bola najprv u znameho kde dostala riadne zabrať-svetlo, vďaka tomu by som povedal sa vytiahla dosť vysoko, ptm u mňa sa spamatovávala dosť dlho, zahrabal som ju dosť do zeme ale začali schnuť listy...tie som ptm odstrihol a vypadalo že to ude OK ale teraz asi o 2dni začína schnúť ďalší... ph zalievky sa pohybuje okolo 6.9 :P
Původní příspěvek od Bysvk Takže moja rastlinka bola najprv u znameho kde dostala riadne zabrať-svetlo, vďaka tomu by som povedal sa vytiahla dosť vysoko, ptm u mňa sa spamatovávala dosť dlho, zahrabal som ju dosť do zeme ale začali schnuť listy...tie som ptm odstrihol a vypadalo že to ude OK ale teraz asi o 2dni začína schnúť ďalší... ph zalievky sa pohybuje okolo 6.9 :P
Ola, nevím jak moc si jí ostříhal, ale už v tom nepokračuj takle mladé rostlině tím spíš ublížíš, než pomůžeš.
pH zálivky máš docela zásaditý, snaž se držet mírně kyselý pH kolem 6. Na snížení pH můžeš použít kyselinu dusičnou, nebo citrónovou.
Případně si koupit nějaké přípravky pro snížení pHčka, třeba:
Zkroucené listy u tora bora i u bíle vdovy, ne moc,jako když chytnete list na každym konci a každej ten konec zatočítě proti sobě bohužel fotky zatim nemám,nevítě někdo včem je problém?dusík dusík??nebo lampy?mám 400 w na box 90x90x180 tak jestli to není moc,ale nemám to moc blízko,nevíte někdo včem by mohl být problém??díky dík