Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
2 tomato : rozklikni si svůj wobrázek a zjistíš, proč je Tvoje info na hovno. A propo, kontroluješ si někdy, co vlastně vložil do jednotlivých threadů???
"Čím víc jsem blbější, tím míň mi to vadí"
psilos
.....dneska mi už nevadí skoro nic, protože jsem blbej, jak daleko vidim...
a zrak mám výtečný....
to psilos: Pravda, trosku se mi to nepovedlo, ale jestli o to stojis, tak prece neni problem to zvetsit, ne???
Jo a nikde sem nerek, ze to je moje info...Je to z http://www.overgrow.com/edge/showth...681#post2327681
............A dycky si nejmin dvakrat kontroluju co SEM do threadu napsal......Jenom ten obrazek se mi moc nepoved tak se nezlob.
zdravim mam takovou otazecku nasel jsem doma takovej 10KG pytlik a na nem stoji dusikaty vapno zasadite ....muzu to puzit na stabylizaci PH aby puda nebyla moc kysela??? nikde jsem tady dusikate vapno nenasel jestli se da pouzit nebo ne
to ROja:
co se týká dávkování dolomotickýho vápence, tak:
1.aplikace přimo do substrátu ......... tak tohle se má dělat na podzim a na jaře je substrát redy (vhodný na out)
2.aplikace zálivkou. V tomto případě si připrav nasycenej roztok (další vápenec se již nerozpouští = na dně nádobky s roztokem máš hromádku vápence) tím pak můžeš zalejvat. Pro kontrolu si můžeš změřit pH takovýho roztoku. Tipuju tak pH = 7-8,5. No a to je docela dost. Tak tam vrzni H3PO4 ředěnou 1:10 s vodou a vybalancuj si pH jak potřebuješ (obvykle 5,7). Asi to bude trochu šumět až tam přidáš H3P04. H3PO4 přidávej nasycenýho roztoku, který je již bez nerozpuštěné části = sleje se roztok. Dolomitický vápenec = CaMg(CO3)2
No takhle teda zjískáš něco jako Ca(2+), Mg(2+), PO4(3-) což je dos v pohodě nééé
Mne tak napadlo, že kyseliny jsou vlastně kyselé a pokud se jimi potřísníme, máme se polit octem a zmírníme ti bolest, protoze Kyselina je KYSELÁ a Ocet je tedy ZÁSADITÝ.
Co takhle udělat nějakou menší koncentraci octu s vodou, popřípadě ke zvýšení zásaditosti půdy? máte s tím někdo nějakou zkušenost?
Hehe tak ted tu přede mnou leží pytel asi kilčo Vápence a jdu si to posypat, ale ted neivm jestli mamudelat roztok jako do vody nebo staci posypat, no uvidime Kazdopadne co se tyce octu, tak v tom to je kdyby to byl ocet 100% tak by to prave mohlo mozna kytku aji zabit...
Všude se tu píše něco o změně PH.Dočetl jsem se všechno možný,ale napala mě velmi levná myšlenka když mi brácha udělal strašně hnusný pití z jedlý sody.Bylo to fakt nechutný ,ale mě napadlo jestli se to nedá použít jako přípravek pro změnu PH.Takže vzal jsem ten patnácti litrovej květináč do kterýho jsem to už dlouho chtěl přesadit a smíchal substrát s PH 5,2 s něajkou sodou.Tak odhadem.Pak jsem to přeměřil a mělo to 6,8 což si myslím že je okey.No,možná je to náhoda,ale kytky rostou skvěle dál a už se mi netvořej mrtvý místa na listech.Zkusil jsem to i na ostatních,ale zatím výsledek neznám (moc brzo).Uvidíme časem jestli to dostane nějakej vedlejší efekt,ale neřekl bych.........nenom mě napadlo že bych s váma mohl o to podělit
P.S:Myslím že to jde jenom rozpustit ve vodě a pak zalít,ale nevím,nezkoušel jsem.Já potřeboval přesatit a tak jsem to spojil
Kuřte cíga a mějte rakovinu,
Chlastejte a bějte pupek jak magor,
Hulte a mějte vypracovaný břiho vod smíchu
Jde to pouzit - casem se Ti ale NaHCO3 prevede na CO2 a (patrne) siran nebo chlorid, ktery uz zasaditou reakci nema, takze se substrat "sveze" na kyselou stranu. Mas tam ale ten CO2 navic, snad jej kytky vyuziji. Bude to ale chtit castejsi kontrolu pH a doplnovani sody..
Zdravim vsechny a prosim o radu a zkusenosti s problemem kolisani pH.
Po pridani hnojiv (A+B od B´cuzz) upravuji pH na 5,3 a timto roztokem zalevam kytky. Vcera jsem ale zjistil, ze voda, ktera vyjde z kvetinace ma pH 7,5-8 - coz je hrozne moc.
EC mam v poradku.
Zalevam vodou z kohoutku a ted momentalne zkousim obycejnou balenou vodu. Proc se to deje a co s tim?
Diky moc za odpoved
hele asi pestujes v hline co??Takze to PH roztoku se asi zmeni pruchodem pres hlinu,ze ktere se rozpusti nejaky sracky a pod.
Takze si rozpust trochu hliny v destlice,prefiltruj to a zmer Ph...no a mas to,OK?Tak at to roste.A napis.
Teda sorry ale sem si to este precet a asi to nebude hlina co??Takze to muze bejt taky zpatnym pestebnim mediem(treba rock...kostky se maj proplachovat.)A tak ...