Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Toto hnojivo som nasiel doma a ked som si cital ten navod ze s obsahom guana, tak som si myslel ze by to bolo dobre ale ak nedoporucujete tak ok. Radsej to nebudem skusat...
Původní příspěvek od fr00st může mě prosim někdo vysvětlit jak to myslíte tím "hnojením" kopřivama ?.. co a jak stěma kopřivama mam spise udělat )) :d
Natrhas koprivy/zihlavu/prhlavu , pripadne aj ine rastliny sa daju pouzit ( napr. ma napada kostihoj, lupuch ), a tieto das do vody, kde zacnu casom kvasit. Vyslednu "brecku" zmiesas s vodou a hnojis. Podobne sa daju pouzit napr. kurince/slepicince.
Save paper - think before you print.
music rules, yeee
I Scream, You Scream, We All Scream for Ice Cream.
Je zásadný rozdiel medzi expertom a odborníkom. Jeden vie o hovne všetko, druhý vie o všetkom hovno.
ASSHOLE is not an alternative lifestyle!!!
Hnojivo je duležité. ale jak tu již někdo dříve vzpomínal priority má kytka jinde. Pro kytku rozhodují daleko více tři faktory a to kvalita půdy v místě sázení, výška spodní vody, nebo vysýchavost půdy v letních měsících a délka přímého slunečního svitu.
Délku slunečního svitu těžko člověk ovlivní. Pokud sází třeba ke zdi kde svítí až od oběda, zkrátí se tím doba přímého svitu potřebná pro správný růst. podobný efekt mají i stromy kolem políčka které teď stínit nemusí, ale až nasadí listy, můžou z místa udělat nevhodné k pěstování a podstatně omezí velikost kytky a nasazení na květ. Kytka bude schlíplá a prořídlá.
vysýchavost se také moc neovlivní a to ani zaléváním, protože málokdo má čas každý den ke kytkám vozit 10, 20,30 litru vody. a jednou tydně petka opravdu nestačí na suchém místě. Navíc se potom docela zviditelní cesta k políčku pro případné nezvané zájemce. Stačí písčitá hlína na jižním svahu a kytky budou neustále strádat nedostatkem vody a budou malé i když budou prolité sebevíc hnojivem.
Kvalita půdy souvisí trochu s vysýchavostí. mě se osvedčily místa kde rostou kopřivy, protože ty jsou indikátorem půdy bohaté na dusík a vetšinou i takové místo má dost vláhy celoročně a dostatek přirozeného humusu. Kvalita půdy se dá upravd přimýcháním čehokoli od slepičáků, vápnce, koňského či jiného hnoje.
Pokud jsou tyto 3 faktory v pořádku, potom může člověk uvažovat o doladění v podobě hnojení. Osobně preferuji namočené slepičáky na květ pro vysoký obsah fosforu a na růst většinou stačí výběr dobrého místa s dostatkém vláhy (ne mokro v bažině) a prohnojení koňským či jiným hnojem(nebo rašelina, humus) před vlastním sázením.
ma niekto skusenosti s hnojivom znacky floralon? lebo ja som kupil na rast floralon kvitnuce rastliny a na kvet ak nenajdem nic lepsie tak floralon start
Zdar všichni. Měl bych takovou malinkatou otázečku ohledně laciného venku hodně laciného.... Chtěl byh z toho udělat SUPER venek , tak sem si koupil od výrobce CANNA - Rhizotonic a teďka jedu na Tera Vega a eště si chcu sehnat pak na květ od té samé firmy. Jdu zattím na to dobře??? Nebo co by ste mi doporučily všichni ???????
Myslím tím hodně lacinej venk tím že jsem ho dostal nebo spíš vzal už malé kytičky asi tak 12cm. Mam je v zemině v truhlíkách které sou postaveny nad humusem a už je mám tak 3-4 týdny u sebe a dosahují ty největší do 28cm a nejmenší tak 6cm. Jo a je možný aby měla deštovka voda PH 7,6-7,8????????Mám to ve 200litrovém sudu a to sem tam naměřil. Tak mě to napadlo že bych do toho hvíznul aspoň tak 3l octa abych to snížil PH. Jdu na to dobře stím octem a jestli se to dá i hnedka zalévat rajčátka????????? Jo a v poho to se nemusíš omlouvat že ses rozepsal, taky se mi to stává A jak si to myslel stím propláchnutím??? To jako kořeny a pak je zase dát do zeminy a usušit??? Jinak díky za odpověď
Dočetl jsem se, že běžně má dešťová voda ph kolem 5,5, ale teď je dlouho vedro a ph se časem zvyšuje, tak jen tak si to vysvětluju..Asi bych je rozsadil od sebe, když to jde. Na snížení ph kup kyselinu dusičnou, s octem nemám zkušenosti a zřeď na 5,5-6,3 plusminus.Přesně to asi netrefíš, dřív sem zalíval obyč vodou a nic se nedělo. Kyti byly výdycky parádní, tady teče ph 7,8 . Tím propláchnutím jsem myslel před sklizní budeš zalívat jen vodou s upraveným ph nebo ripenem nebo final solutionem a tím vypláchneš z kytek zbytek hnojiv a nečistot- žádný mytí kořenů!!
Původní příspěvek od nutriga chtel bych se zeptat kdyz je hnojivo na kvet to znamena ze se hnoji az kdyz zacne kvect nebo muzu i kdyz jeste nekvete ? diky
Samozřejmě že můžeš hnojit hned, ale ja třeba čekám na samce, přece nebudu hnojit samce, to dá rozum!
Původní příspěvek od nutriga chtel bych se zeptat kdyz je hnojivo na kvet to znamena ze se hnoji az kdyz zacne kvect nebo muzu i kdyz jeste nekvete ? diky
ano,protože v době růstu potřebuje jiné dobroty..když ti to ukáže chloupky tak to mužeš už hnojit nějakým hnojivem na květ,pokud ne tak bych to hnojil jen hnojivem na růst..
Cus lidi, vcera sem koupil kvetak.... alga bloom. Muzu hnojit bloomem i growem soucasne? Nechtel bych to spalit. Listy mi zacinaj trochu zloutnout, tak myslim, ze maj hnojiva malo.... Co myslite?
"Nepěstuju abych přežil... Žiju abych pěstoval!"
"Každý vyhulený gram, hřebíček do rakve imperialistických štváčů!"
"Teoreticky jsem toho dokázal už tolik, ale prakticky jsem pořád jen alkoholik" -Deph Pekelná ordinace Dr.Crabaklese kalibru 70w - aneb jak na MINIBox pro začátečníky
Původní příspěvek od Dr.Crabakles Cus lidi, vcera sem koupil kvetak.... alga bloom. Muzu hnojit bloomem i growem soucasne? Nechtel bych to spalit. Listy mi zacinaj trochu zloutnout, tak myslim, ze maj hnojiva malo.... Co myslite?
Hnojit současně můžeš. Dle mě je to ve fázi přechodu kytku od růstu na květ i docela dobrá strategie. Minulou sezónu jsem to tak praktikoval a kytkám to prospívalo. Listy ti žloutnou docela dost. Neodhaduju si určit příčinu, ale každopádně s tím hnojením opatrně. Zkus projít tenhle thread. Hodně štěstí
Původní příspěvek od Dr.Crabakles Cus lidi, vcera sem koupil kvetak.... alga bloom. Muzu hnojit bloomem i growem soucasne? Nechtel bych to spalit. Listy mi zacinaj trochu zloutnout, tak myslim, ze maj hnojiva malo.... Co myslite?