Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Popel (ale pouze ze dřeva !) je dobrý hnojivo, to jo. Obsahuje vše potřebné pro růst a rychle se mění v humus, a navíc je docela průdušný, což svědčí kořenům. V praxi funguje docela dobře při požárech lesů, kdy vše shoří a vytvoří tak slušnou vrstvu humusu obsahující nové živiny, pro nový silný porost . Ale nejlepší je udělat mix - popel, zemina, písek, takhle kytky určitě dostanou co potřebujou, i když to v jedné složce bude chybět.
Já samozřejmě nemyslel pěstovat jenom na popelu. Na jaře namýchám pod kytky směs z toho nejlepšího: ornice, zahradnický substrát, popel, koňská mrva, vápenec. A to by v tom byl čert aby ...
Objevil sem v zahradnických potřebách substrát tohoto složení: kompostovaná ornice, černé rybniční bahno, fermentovaná chlévská mrva a drůbeží trus a podobné špeky. Tohle tam dám taky, protože je tam asi všechno co v qualitní půdě má být
Ještě k mrvám (hnojům). Kravská je dobrá, ale rozkládá se 4 roky, což je pro jednoletou kytku zbytečně moc. Zato koňská mrva se rozkládá rok jeden, takže kytka dostane během toho roku maximum co v tom hnoji bylo
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
Tvrdil mi před časem jeden známý, že pozná při kouření, jestli bylo pěstováno jako hydro nebo v půdě. To se fakt dá, nebo je to jenom taková zhulenecká latina?
fakt je to poznat a je taky rozdíl v jakym médiu je to pěstovaný (rockwool,kokosový substrát,keramzit)ale to chce ještě vychytat ,ale možná je to už zbytečný,
a třeba začnou holaňdani dělat nějaký nový hnojiva už rovnou namíchaný na různý chuti a ůčinky-¨¨¨.
teď se zatím vyrábí všechno oddeleně jako třeba "vitrasol" na přidání sladké vůňe a chuti pro konopí-ale s tím se musí hodně opatrně aby se to hned nespálilo a dává se tam jen 3-4 týden od plánovaného konce květu-
poslední 2 týdny je pak potřeba vyplachovat zavlažovací systém od všeho bordelu aby to očistilo i kořeny před tím než to budeme kouřit
a venku to z toho koňskýho hnoje roste fakt giga-
a na růstovou fázi přidávejte skořápky(pro vápník v nich obsažený) nebo roztok z nich a na květ jak se začne zkracovat čas tak když dřív začnete tak kytku přivedete dřív do květu a začnete přidávat roztok ze slepičích hoven(tam je zas hodně fosforu na květ)
a když vám hodně vysychají tak stačí jenom přihrnout nasekanou trávu a to pomůže trochu i proti škůdcům kterých je tady pořád víc a víc
!!! jak funguje svět! http://www.volny.cz/l_kopecky/ tak tady o tom nepíšou v novinách
to se dějou věci -tak to vypadá,že se už lidi dávajídohromady tak to tady s tím konopím třeba můžeme změnit dohromady a třeba ta naše planeta shoří(díky zastavení těžby dřeva třeba a jiných "užitečných" zdrojů)až o několik desítek miliard let později a nebude to qůli naší součastnosti
herbsman de la vega phmh45@centrum.cz
Hnojivo ze slepičinců
Je to velmi prosté a primitivní . A platí zde přísloví , že v jednoduchosti je velká síla.
Pokud máte přístup k těm hovínkám, které se nyzývají slepičince tak už ted máte jisté hnojivo.
Dosud jsem zde četl, že to každý míchá s vodou, no prosim jak je komu libo že? Alá já osobně míchám slepičáky pouze s mlékem nejlépe plnotučném(na to zase tak moc nezaleží jestli polo nebo plno)Tuto věc jsem se dozvěděl od kámoše, který to dělá už pěknou řádku let.Myslím že to budou tři řádky. Tak jsem to ze zvědavosti zkusil také a byl jsem ohromen, co takové hnojivo dokáže s kytkou.
Poprvé jsem to zkusil na vzorku, který jsem mněl v oblize a dobře jsem ho znal. Po pravidelném hnojení mi z toho vyrostla kytka, kterou jsem z toho vzorku nikdy neměl.Kytka plná síly a energie a hlavně také pryskyřice. Stonek byl tak silný že jsem ho řezal pilkou a sama osobě kytka byla do výše tří metrů. Dá se říct, že hnojivo ze slepičáků má na konopí blahodárné účinky(ve všech směrech).Do té doby jsem věděl že z konopí se dají dělat různé produkty, ale netušil jsem že i takové věci jako je násada na lopaty ze stonku. Kdyby to pole JZD nezoralo tak by tam byl dotedka konopný pažez.Musím říci, že jsem mněl tu dobu dobré místo a bylo i skvělé počasí, které zde hrálo hlavní roli.
Návod :
Zvládne to snad každý kdo má ruce
O,5 litrů mléka
Slepičáku kolik jsem vždy uznal za vhodné a dokud mi to nesmrdělo, ale řek bych že přehánět by se to nemnělo!To už si každý individuálně rozhodne.
A všechno to dokonale promíchat.
Důležité je to na 1 týden ( možno i déle) odstavit
Sem dal to samy, nemichal sem to s mlikem, hazel sem hovna, nekolik lopat rovnou pod kytku a vyrostly 4m do vysky a 2,5m do sirky kere plny palic jako tenisaky...
Takze mliko sux.
Satci to dat do kyble, zalej vodou a nechat tejden odstat,zalejvat destovkou.
Konopi kdyz je velky asi nejde prehnoojit.
1kg kristalonu na 5 kytek min. rok dukaz
No myslím si že keramzit je na provzdušnění lepší, když ho namícháž se zeminou, já míchám 1/4 keramzit 3/4hlína a půda se tzv. nezpeče. Navíc váže na sebe hnojivo. Co se žížal týče osobní zkušenosti nemám, a nejsem si jist zda takový žížale stačí taková malá nádoba k životu. Nehledě na to že budeš muset hnojit předpokládám že uměle (NPK) a to by se žížalkám nemuselo líbit. Když bio tak komplet takže asi hnůj (odleželý) ale zase ten smrad z pěstírny. No nevím nevím....
O kořínky se bát nemusíš, nevím jestli je nějaká žížala poškodí, ale kytce jako celku to absolutně neublíží - mám to vyzkoušené. Žížala v zemi neslouží jen jako kypřící faktor, ale taky jako přírodní továrna na hnojivo !!!