Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím přátelé,mám už asi měsíc přetrvávající problém s kterým už si nevím rady.Řezy jsou staré cca 40dnu.a problém nastal hned po přesazení do velkých kvetniku
Listy žloutnou a usychají vypadá to na přehnojení ,ale problém je v tom, že jsem nehnojil.
3 týdny leju jen vodu ,že se vzpamatuji a nic.
Problém je v tom, že voda která vytéká má hodnotu pH 5,8 a Ec 3,8!!!!!!!!!!!.
Před týdnem jsem kompletně vyměnil substrát za nepředhnojeny ,protože jsem se domníval že substrát (zahradnický),byl asi hodně nahnojenej.
I z nového substrátu teď vytéká po prolití voda z vysokými hodnotami.
Už si vážně nevím rady!!!!Může mi někdo poradit co je špatně...díky moc.
voda má 0'7 ec ,pH 5,8.
Když jsem promichal čistou vodu z novým substrátem ec bylo 0,9.pak jsem kytky presadil .za dva dny prolil a vytekly tyhle hodnoty.uz jsem z toho blázen vůbec tomu nerozumím:-(:-(.podotýkám že jsem ty řezy vůbec nehnojil protože ty listy začali usychat po týdnu ve velkým květináči (navíc substrát byl predhnojeny) proto nebylo na místě hnojit. Cca prvních 14 dnů.
No, napada me jen problem se substratem .. Mel jsem neco podobneho, kdyz jsem se snazil namichat mix hliny s kokosem, ten kokos byla lisovana kostka a byl zasoleny tak, ze po namoceni testovaci kostky jsem se po jednom dni dostal na hodnoty EC +9.9 (merak uz vice zmerit neumel ;] ..).
Logicky, pokud je merak dobre zkalibrovany a ze substratu vyteka i bez hnojeni vysoke EC, je jedine reseni tento substrat nepouzivat, protoze je silne bud zasoleny, nebo proste prehnojeny.
Vymenit za neco overeneho, idealne nejaky light-mix a dohnojit si podle potreby sam.
Mimochodem, pokud ma voda EC 0.7, neni to zrovna malo, zauvazoval bych o nejake 'osmoze', neni az tak draha.
Povedal by som že si to prelial zo štartu, hodne častá chyba u začiatočníkov. Mladé rezy určite neprelievame do výtoku, sadil si do velkých kochlov, to stačí zalievať co 7-10 dní !
No substrát jsem měnil použil jsem místo zahradnického výsev....napadlo mě ještě jestli voda kterou zalevam( ze studny) nemůže být nějak nacucla hnojkama z pole...borci tím moc nešetří, ale nikdy předtím jsem tenhle problem neměl a to jedu pořád stejně.no dnes jsem byl na kouknout a vypadají lépe,tak snad jim ta rekonvalescence po přesazení jen déle trvá.necham jim čas a uvidím.kazdopadne dík za postřehy.
Kámo já nechci nic říkat ale pokud máš PH 5.8 v substrátu tak máš PH dost nizko ne?? EC:3.3 mě udělal ALLmix od Biobizzu když sem lil jen vodu s PH minus a stejně si řezy čvachtali dál.. Máš moc nízké PH! Na substrát měj PH aspoň 6,3-6,5 . PH 5.8 je tak na kokos....
Zkus to prolejt čistou odstátou vodou z kohoutku s vyšším PH
Ted minuly tyden jsem prave resil skoro stejny problem.
Zeptam se te na jednu vec.
Hnojis chemii nebo oraganikou?
Jesli organikou tak jsem mel stejny problem.
Vetsina organickych hnojiv ma spatnou vodivost takze EC hodnoty jsou nesmyslne a nepravdive.
U me byl problem v tom ze jsem pouzival ke snizeni PH zalivky uz od miminka Kys.dusicnou v rustu a to byla prave ta fatalni chyba.
Po pouziti kyseliny citronove ke snizeni PH problemy jako mavnutim proutku zmizely.
Kys.dusicna je vhodna na snizovani PH pouze u chemickych hnojiv s Oranikou se to silene tluce. Doufam ze mas stejnou situaci a ze te to pomuze.
Ta kyselina dus. dela problemy i bez orga. hnojiv jen v substratu.. Lil sem ji matkam do Allmixu a kytky zloutly po mesici a neco.. Lil sem jen voduu a ph minus.
Jo tam ale pisou o "super pude" To je novinka , je to slozity namichat Jedna se o tak namichany substrat ,je toho tam fakt moc tech komponentu ,je to prace a da to zabrat ale pak uz jen od zacatku dokonce jen zalevas a nemusis hnojit ani hlidat PH ani EC.
A je to ciste a prave BIO pestovani.
Ne takove bio jako jedu ted ja s biobizzem. (ale furt lepsi nez chemie!!)
Kyselina citronova v prasku ale neni to ciste bio ,pry je to vyrobeo castecne chemicky tak uvazuji primo o bio snizovani PH Limetkou, je silnejsi nez citron.