Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Udělal jsem si takovej malej nakup na growshopu za cca 2644,-i s poštovným.
+cca 1000 jeste vrazim do skříně na alobal nebo neco co bude pekne odrazet.
Rozpočet mám 4000,- a nemám vbec nic na to doma
Prozatím Investováno 2644,- Kč
Pěstuji poprvé v životě, rady beru jakékoliv.
Kde se bude pěstovat
Skříň z Dřevotřísky, nelakovaná.
Rozměry:
V: 225cm
Š: 135cm
H: 80cm
Měřiče
Digitální thermo-hydroměr s pamětí pro min a max se sondou
Světlo -> Prozatím jen na Růst, na výbojky nejsou love
Zářivka Phillips TLD 18W, délka 60cm
Armatura pro zářivku 18W, délka 60cm
na Řízky -> Dostal jsem 6 řízků
(3x Blueberry x White Widow)
(2x STONEHEDGE x THINK DIFFERENT)
(1x SENSI STAR x STONEHEDGE )
--- Převládající je vždy 1. model ---
Sadbovač PE 100 sadbovacích kostiček
Skleník 38x25x19cm
Nikde nevidím odtah a ofuk... ventilátory na ofuk - Hurricane , jeden cca 300 , do takové skříně minimálně dva... Odtah nějaký TT , možná 125, ale nechci mystifikovat.. (cca 1200 kc) každopádně vzduchotechnika je jedna z největších investic.. ale do těch cca 15 stovek by ses vlézt mohl..
Zdarec na ten odtah bych ti doporučil to tt125 má 2 rychlosti, celkem tichý i málo žere, na ty zářivky ti to bude stačit ale do budoucna na ty rozměry skříňe určitě budeš kupovat alespoň 400w lampu a to nevím jestli ti to bude stačit, já bych osobně koupil silnější pokud pocitas s větší wattazi světla ať pak nekupujes jiný, a k těm svetlum, než tam cpát 4 zářivky tak už kup radši tu sodu, nevím sice kolik tě stojí jedna komplet zářivka, ale max pod tím porostes ale kvést se pod tím s dobrým výsledkem nedá jinak jak tu píšou kolegové ventilace a výměna vzduchu je to nejnakladnejsi a nejdulezitejsi tak ať se dílo podaří!
No Hold ta tt125 bude muset počkat
1400,- nato ted fakt nemám, uz po nakupu na GM jsem celkem napnutej
4500 / měs na VŠ od rodičů
3000 / měs 1/2 uvazek v praci
3500 / měs najem na koleji
Teď 2644 nakup na GM + nakup semen tady za 330(15 semen)
600 větráky
mám na 14 dní cca 450 Kč na jídlo a to mám lednici prázdou
Ještě že mám u sebe 30g jinak by mi ani na brko nevyšlo.
Jinak, nešlápl jsem s Insekticidem vedle ?
Pročetl jsem si ho, ale... nooo..... já a botanika... no nejsme prostě kamarádi , mám Déčko (4)
jinak samé Ačka (1)
Časem jak dodělam VŠ (ještě rok)
Tak bych si pak nechal asi od někoho zkušeného tady na groweru, sestavit growbox pro 20 kytiček do 25.000
No podle mě to je dost podstatný mít odtah, a možná krom úplnýho začátku to bez toho nepujde.. Mě např. ze začátku nejel odtah pac sem tam nechal pacháč a ten zvlhnul a netáhl... sice sem nepozoroval změny ale byl to fakt úplnej začátek, a rozhodně bych si nedovolil zasadit dřív, než bude odtah zajištěnej.. kytky potřebují vyměňovat vzduch a nejaký otevření asi moc nepomůže... přečti si FAQ, odtah je prostě základ.
Není lepší počkat a udělat věc na 100% a tak jak má být, anebo polovičatě, abys to zjistil sám že to nejde a ještě utratil mnohem víc za zbytečnou elektriku/řízky/semínka ?
Neznám nikoho kdo by jel bez odtahu - rač to promysli
no pocitej s tim ze porizovaci naklady na pestirnu jsou vetsi nez jakej mas rozpocet, ale nejakej 250w komplet sodik by se v bazaru dal sehnat treba kolem 1000,- + kdyz si zbouchas sam skrin za par kacek tak taky neco usetris, jenom bych tu drevotrisku aspon nalakoval at nenatahne vlhko, mohlo by to zacit plesnivet... jinak mrkni na obycejny zakladni plastovy ventilatory VKO typu: http://www.growmania.cz/ventilator-...0-pa-p-877.html jsou to sice docela mrdky a nejsou zrovna potichu ale ucel splni za ty penize, jinde je koupis i do 500kc, jako odtah na tu 250w vybojku by to stacilo, a pritah muzes mit pasivni, proste vyvrtej dalsi diru dole a nench ji otevrenou, ale dej do ni aspon aluflex at ti tam nesviti kdyz budou mit tmu... kdyz to tak spocitam tak 250w komplet z druhe ruky 1000kc, box cca 1500kc + vent 500kc a jsi tam za 3000,- k tomu samozrejme nejakej ofuk, hlina, kvetinace a pod ale do 5000,- by ses nejak punkove vejit mohl, taky jsem zacinal s docela malym rozpoctem...
Urcite tam spis lupni tu bilou folii co se nato prodava a ne alobal. Na skudce ti doporucuji (urcite ne jen ja) rock effect. Ted mi dost pomohl od smutnic. Nejsem si zcela jist tou nelakovanou drevotriskou zvlast kdyz nemas vyresen odtah. Zbytecne to neuspechej.
Bude k dostání ZDARMA vč. Manuálu po kompletnim odtestování, nejspíše srpen.
Pro jeho využití je třeba koupit 10 senzorů 1 stojí 10,- - 15,- Kč
a dvě spec zasuvky, 1 stojí 100,- - 125,- Kč
-> v manualu sou linky
Celkem zainvestujete 300 - 400 Kč a vylepšíte si svůj box
Bude uvolněn i Source Code pro nějaké IT co si to budou chtít Upravit
Jen prosím nemazat jméno autora, čili mě.
Pročti si forum ohledně toho alobalu, jak psal už Skypp - alobal ne, buď folii nebo což bych udělal v tvém případě já, natřít skříň bílou matnou barvou. Určitě neber Barakryl - ten jsem použil já a strašně špatně kreje (musel jsem dát asi 6 nátěrů). Barva tě vyjde na cca. 200kč ale snadno pak box omeješ, nepoškodí se taksnadno jako folie a hlavně ti ochrání tu dřevotřísku před nafouknutím - protože v boxu bude vlhko a dřevotříska je na to dost náchylná. Jinak program vypadá zajímavě.
S větráním tedy přítah/odtah uvidíš sám až nastanou (snad tě to mine) problémy s teplotou a budeš tam cpát jeden větráček za druhým jako jsem to dělal já až do doby kdy zjistíš že to je na <> a je lepší koupit něco výkonějšího a udělat to pořádně.
Pěstu zdar
jj rozhodne alobal v zadnem pripade, jenom je zajimavy ze pises ze to rozjizdis poprvy a nikdy jsi nepestoval a uz na to vytvaris programy, ktery ani nevis jak maj fungovat