Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Začínám svůj první mikrogrow.Hlavní idea je jednou týdně sklidit jednu kytku s cca 30 G.Myšlenka se mi zrodila v hlavě při vybírání modelu sem narazil na AF modely s krátkou dobou zrání a nízkým vzrůstem.Moje prostory na pest sou zatim malá skříňka 48*32*32.Plánuju minimálně dvojnásob.Můj cíl je ve skříňi mít cca 12 kytiček/bonsaji každou tvarovanou zvlášť a jinej model.Za použití kontiunálního svícení jakože pořád 18/6 ale skříň osvicovat dvěma zdroji světla modré/červené.I jí rozdělit co se týče dopadu světla na jednu stranu kde by byli mladši kytky by dopadalo více modrého světla a druhou stranu pro starší kytky více červeného samozřejmně že teda ve skříní se budou mísit obě spektra což mi podle dosavdních znalostí přijde ideální.Kort když květová žárovka bude o něco silnější než ta modrá.Dál chci ve skříni totálně předimenzovat vzduch ,přijde mi to jako hlavni cesta k mému ůspěchu.Prozatim mam zbastleny 3 vetraky od pc a seriove pripojenej jeden vetracek z auta do zapalovače.A svítím dílenskou zářivkou.Na AF cream caramel od growshopu.Pro začátek jsem to nevydržel a chtel sem skříňku co nejvíc naplnit tak sem naklíčil 5 semen z rozestupem 2-3 dni.A jedno semenu normalniho skunku z moji netrpelivosti.Objednal sem si dale křížence modelu lowryder tak se tesim až dorazí a hned naklíčím od každého dva at je skřinka plná.Prozatim jedu provizorne takže to nestoji za fotky ale dokonce týdne přidám fotky a další myšlenky.Je to muj prvni indoor jako zahradnik pracuju 3 roky ale v práci sekám jinou trávu tak uvítám vaše rady a podněty.
AF nejsou vhodné na tvarování ani zaštipování kvůli tomu, že u nich nemůžeš kontrolovat dobu růstu. Kvést chceš taky pod zářivkama a mít 30g z 1x AF rostliny? To je asi trochu science fiction, rozhodně ve tvém momentálním boxu, do toho by snad ani nebyla šance narvat 12 "bonsaji" a troufnu si rict, ze by to neslo ani u 2x tak velkeho boxu.
Přesně tak, af nezastipovat ještě to zmensi výnos, na 4 af modelech sice při sviceni 12 /12 sem měl pod 400 w cca 50 g, pro srovnání sem měl v tom kole na ww taky na 4 kytkach. 120 g
Díky za reakce.Já sem právě myslel že ten auto flower model bude pro začatečníka vhodnej.Dnes sem předělal box do trochu většího zejtra sjedu ješte pro jednu rustovou cfl a budu svitit dvouma usporkama zatim dojedu ty autoflower ale už mezi tim nasadim skunk 1* a zkusim svitit 18/6 líbí se mi ten scrog.Jinak zařivku sem zrušil.A dam proste dve usporky.A poprosim radu k těm AF když se ze startu vytahnou přisipat zeminu jako u normalnich modelu nebo by to nestihlo zakořenit.Taky se setkávám s názorem že AF je bolehlav já to nikdy nekouřil.Co vy na to ??A ještě jednu dementní otázku z elektroniky kterou nikde nemužu najit.Bydlim ve starym baraku stara elektroinstalace kolik watu mužu posílat do jedný zasuvky ?Pomůže mi tohle http://www.growshop.cz/katalog/deta...va-ochrana-ph01 ??? Díky za odpovědi
Af bolehlav dle mého názoru není, zatím co jsem kouřil tak jsem byl spokojený, ja sem ho nechal naklicit a pak jsem to rovnou supl do velkého květináče kde to dojelo, nevím co udělála dosypavani ale myslím že to vadit nebude
větší šišky možna jo, ale celkovým výnosem si jistý nejsem, to spíš ne, ale o tom tohle téma hlavně není, takže tuhle debatu si nechte tak, kde patří a snažte se mugovi poradit jen pokud jste si jistí tím co píšete.
Mugo: příspěvky typu "cfl je na hovno, běž do sodíku" radši rovnou přehlížej... prvně by jsi měl vyřešit box a říct si jak silné sětlo v něm chceš mít, podlke toho potom budeš muset přizpůsobit ventilaci tak, aby jsi nemel pokud mozno víc než 28°C za světla, ale z vlastní zkušenosti vím, že 30°C, ale to už je celkem na hraně. BTW: pořád jsem se nedočetl jaké budou definitivní rozměry, abych mohl třeba poradit s výběrem světla.
Ta kontinuální sklizeň v jednom boxu je zajímavý nápad ale jak už zaznělo, pro začátečníka, co asi ještě nemá pořádně vyřešený box možná moc velké sousto. Když vezmeme třeba AF model s celkovou dobou 60 dnů, znamená to necelých 9 týdnů. A když chceš sklízet kytku/týdně tak to je 9 kytek v boxu a co týden dávat klíčit novou.
Pokud jsi opravdu začátečník, jakože asi jo, tak bych ti spíš asi doporučil vyzkoušet si prvně klasický pěst z řízků, na něm se toho totiž hodně naučíš a zkušenost je to hlavní.
Mugo: příspěvky typu "cfl je na hovno, běž do sodíku" radši rovnou přehlížej...
...a k téme,
Mugo, AF fakt nebudeš môct v raste kontrolovať a v 48 cm vysokom boxe je pestovanie AF takmer nemožné( iba že by si mal strašne ,ale strašne malé kvetníčky)
Ak chces pokračovať v peste AF tak jednoznačne zvýš box, ak túto možnosť nemáš, tak choď radšej do fem. semien alebo rezov. Tak budeš "pánom vegetácie" ty a strochou trpezlivosti a s pomocou tvarovania môžeš dosiahnuť veľmi pekné výsledky...