Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tenhle návod jistě patří mezi osvědčené, ale ne každý má možnost, nebo chuť kvůli sušení startovat motor, nebo čekat na nějakou cestu, při které by si něco nasušil (což by vlastně ztrácelo význam jako rychlosušení), tedy můj postup zní následovně:
stejně jako ddevil doporučuji ostříhat přebytečné listy z paličky, poté si doma najdeme obyčejnou ponožku-doporučuji spíše z umělého vlákna, jelikož se mi nejednou stalo, že jsem dlouhou dobu vyndaval žmolky paličky z bavlněné ponožky.
Takže paličku máme v ponožce-nyní stačí vzít fén a na něj navléknout ponožku s paličkou a zapnout.
Teď může nastat jeden z mála problémů:
1.Příliš velký proud horkého vzduchu-vezmeme si větší číslo ponožky-bohužel si nepamatuji číslo ponožky, ve které jsem sušil, ale na povrchu nafouklé ponožky bylo středně sálavé teplo-rozhodně ne žár jako těsně u fénu.
2.Ponožka nemusí držet-tady záleží na důvtipu každého jak ji tam zajistí-např. gumičkou-izolepu bych nedoporučoval vzhledem k teplu, které fén produkuje-akorát by se zapatlala ponožka i fén a nakonec by ponožka mohla stejně odletět
Tímto způsobem máte usušeno od několika málo minut do půl hodinky.
Jen upozornění-nedávejte do ponožky velké množství paliček-jednak by to chvíli trvalo, ale také by se mohl zničit fén-né každý má pojistku proti přehřátí a radši jej mějte na očích, jelikož se jedná o zdroj tepla mohl by poškodit např. koberec při pádu, kdyby se cokoli stalo NEHASTE VODOU, nejdříve vyndejte zástrčku ze zásuvky, nebo zamezte přístup vzduchu k ohni (třeba moukou)
No to snad neni pravda. Ne, že by to bylo až tak vychytaný, nehledě na to, že tu je možnost přehřátí fénu, požáru a ještě chlupy z ponožky. A tohle má být ve Faq????? Teda sorry, ale to je fakt úlet. Myslim, že mnohem vychytanější je sušička na ovoce. Je ale vidět, že hledáte variantu levnou a lehce dostupnou. Takže:
To už mnohem bezpečnější a čistší je rychlosušit (au to slovo úplně kroutí uši growerovy) na hrnci z vodou. Princip jako s knédlama na páře. Vemeš hrnec, naleješ do něj vodu, přiklopíš talířem, postavíš na kamna. Na talíř vysypeš model. Talíř se ohřívá párou, suší a je čistý (ne jako ponožky). Regulace teploty: 1.upravení výkonu sporáku 2. použití vyššího/nižšího hrnce. 3. popřípadě tloušťka talíře.
Sušení na rychlo je hnus!!! Matroš by měl po usušení alespoň měsíc "ležet" bude pak lepší. Neaktivní látky se z větší části přemění na aktivní. No a potom stačí polovina toho co po sklizni. Což vysvětluje ten rozdíl, jakto, že po sklizni vyhulíš brko sám a dá se to ustát a po pár měsících ho sám ani nedohulíš.
S pozdravem n4
P.S: ale je pravdou, že občas i chvíle pro rychlejší usušení příjde.
a ještě k tomu uležení, jak psal nobody4,
je nejlepší v absolutní tmě, potom přemístit do mrazáku
a po roce, když ochutnáte svůj archív, se nepřestanete divit jak lahodnou to má chuť a jak těžce zmaštěně vám je
člověk si musí postavit skříň, aby mu slunce vycházelo a zacházelo každý den, kdy on chce
buď sám sebou bohem › postav si skříň a pořiď si lampu
Já vim, že to neni ideální, ale rychle sušit je čas od času potřeba (návštěva....) a tohlle se mi osvědčilo.
nobody: jistě, že se to může přehřát, ale většina fénů má tepelnou pojistku a taky se to suší chvíli-ne, že odejdeš do hospody a necháš to tam do rána. Nemyslim, že to je špatné-určitě to vyzkoušej.Zdar.
Ne ne díky, ale myslim, že jsem ještě trochu normální a nebudu strkat hulení do ponožky(vůbec do jakýhokoliv hardu). Fakt to neni ideaální a to ani na rychlosušení. Když už trváš na tom fénu, tak sušička na ovoce (v podstatě to samý jako fén, ale nastavitelná teplota tak jak to má bejt a bez nějakýho kusu textilie jenž si nosil na nohou). Nebo již výše zmiňovaný talíř a hrnec.
No vono se dá hulit z krabičky od sirek a kusu alobalu, ale za normálního jointa bych to neměnil........ A takhle to nějak bude s tim sušením. N4 Ale kdo chce kam......
No máš pravdu, že by člověk neměl nikdy zavrhovat to co nezkusil. OK ale zrovna fén jsem zkoušel už v 1995 když jsem začínal pěstit. A podle mně to fakt neni dobrý, ale proti gusu ............ Nehledě na to, že ti může shořet.
2Bohour:Aby jsi nemusel kupovat tu sušičku, můžeš poůžít hrnec a talíř, je to víc f poho.
P.S.: myslim, že to nemá cenu řešit dál
Ante je fajn, že se staráš o FAQ, ale
jsi si jistý že způsoby sušení, který jsi tam přidal jsou nosné a kvalitní ???
Já to vidím takhle: kdo se nemůže dočkat ať nehulí
Kvalitní sušení je přece dlouhý sušení - při teplotách kolem 12-15st. no pak s tím třeba do toho mrazáku, je to faq mazec
No ja osobne sem proti rychlo sušení, myslim že je škoda ničit hulení ktery si krásne vyšlechtite tim že ho dáte pod fén apod. Nejlepší je si počkat 14 dní nebo i víc při tech teplotach kolem15ti stupnu a 50%ech vlhka. ani skladování v mrazaku neni podle me f phode, teda přide mi že hulení takhle uskladneny škrabe v krku o dost víc než normalní, ja sem pro skladování ve vákuu ve tme a chladu, tak hulení nezhnije ani nepřeschne, jenom ztrati chlorofil a tim zmizi nahořklá chut hulení, což je fakt dobry. ten chlorofil mizí tak po 2ou mesících.
Vcera jsem nevydrzel a ususil jsem si zastipek k suseni sem zabavil pritelkyni horkovzdusny hrnec ktery stejne na nic nepouzivame min teplota okolo 80 C 15 min a bylo to tak akorat na ubaleni a celkem vklidu a bez chlupu
no a taki to jde kdis si nejake mnostvi date do energitki a potom vhodite do meleho ohinlu nebo nehrivat nejakim mlamenem ale nejlepsi je stejne prirozené susení cuz tim
Ja sem nikdy sam ze svojí iniciativi neusušil hulení rychle, nejsem zvedavej jaky sou záštipky, protože na rychlo usušeny, nemaj vubec stejnej učinek jako kvalitne sušeny hulčo, a už vubec nemaj shodnou chut a vúni................. ale když mam sklizeno a mam doma nejakyho nedočkavyho návštevníka, kterej nemuže držet paličku v ruce s tim že jí nebude hulit, tak mu to nasušim v trobe, zhulim ho a je to..
hele mne se ten napad zdal vazne DEBILNEJ ale pak sem ho vyzkousel a s vysledkem byl nadmiru spokojenej a zaradil sem ho do svyho osobniho "FAQ"..takze tak