Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zajímalo by mne jestli lze vypěstovat rostlinu jen pod zářivkama, bez použití halogenových a jiných speciálních lamp. Tyto speciální lampy jsou drahé a energeticky náročné. Je nějak ovlivněna starost o rostlinu v takovém případě. ?? Byl bych rád, kdyby se mi doporučili typ zářivky. Díky za odpověď
vypěstovat rostlinu tak kvalitně pod zářivkou po celou dobu vegetace jako pod sodíkovkou nelze
tedy vlastně lze ale vzhledem k svítivosti zářivek a jejich spektru bys jich musel dát dohromady stejně tolik aby ti do dalo aspoň 100-400W záleží na počtu kytek a velikosti prostoru, tim pádem tě spotřeba vyjde skoro stejně draho jako pod sodíkovkou a náklady na zářivky by mnohem víc převýšili náklady na jednu sodíkovku třeba 250W
a hlavně zářivky maj vhodný světlo (spektrum) hlavně na fázi růstu (sodík neni na růst tak dobrej) ale! na fázi květu maj zářivky spektrum na hovno ale zase sodík je na květ ideální, proto 98% growerů pěstuje pod sodíkem, je to jednodušší, než mít na růst zářivky a na květ sodík afurt to měnit nebo sestavit speciální svítidlo (kombinace sodíku a zářivek)
pěstování pouze pod zářivkama sme tu už několikrát řešili, zkus hledání (v pravo nahoře) a tam napiš slovo "zářivky" a uvidíš kolik ti toho vyleze
Vydim ze mas prvni prispevek.V groweru se ridime heslem - ''nejdriv hledej pak se ptej'' nahore v rohu nad reklamou mas ikonu HLEDEJ skus to pouzit fungujeto skvele a kdyby jsi to nenasel http://grower.cz/forum/search.php zadej zarivky a jedes mala ukazka http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=3976 toho co jsem nasel.A kdyby se ti nevedlo pouzij jiny slovo nebo vyc slov.Taky tu funguje bezva vec doporucu prolizt cely(poctive) http://grower.cz/faq/ tam najdes vsechno(skoro).
Zdarec
díky, takže abych porozuměl, pro režim svícení 18/4 (16/8) stačí nějaké studené zářivky (PHILIPS TLD 965) a když přepnu na ružin 12/12 tak sodíková výbojka ?? OK ?. Našel jsem odkazy na www firmy NARVA, kde takové výbojky prodávají, bude stačit na jednu skříň o rozměrech v175 š55 h35, výbojka 75W ?, kdyžtak prosím o radu jaký typ konkrétně zářivek a výbojek. Dík moc VHK
Na plochu necelého čtverečního čtvrtmetru by ti měla 75 W výbojka stačit - pro tyhle menší wattáže je skvělá metoda vertikálního scrogu - viz Carlosova zahrádka.
Jinak si myslím že v podstatě u výbojek na značce moc nezáleží.
Ahoj,
ještě se zeptám, na Grover píšete, že kytky hlavně ve fázi květu jsou cítit, zajímalo by mne jak dalece hodně to bude při jedné kytce pod sodíkek. Skříň mám v předsíni, a nerad bych aby sousedy zajímalo co mi to doma "smrdí".
Jo, to hodne zalezi na odrude - treba Durga byla citit 3 patra dolu, odtah-neodtah (bez filtru). Ale treba Blueberry byla v pohode, zadny puch se nekonal.
Dík,
zjistil jsem, že ty uhlíkové filtry jsou dost mastné, takž určitě se dá vyrobit nějaký svépomocí, nevěděl by někdo, kde najdu návod? Hledal jsem na Grower, ale zatím nic, určitě je nás takových víc, kdo nemaj prachy na filtr, takže to musí být nějak řešitelné. mám skřín o rozměrech v170, š60, h30, tak na jednu kytku Dík
Pokud vim, tak se pachovy filtr da podomacku vyrobit zhruba tak, ze vezmes drevene uhli a skelnou vatu, podrtis to a smichas a tim naplnis ten filtr (napr. kus roury zakonceny tkaninou). Ale tem kupovanym filtrum se to fakt asi nevyrovna. Jinak se ale da pouzit uhlikovy pachovy filtr do digestori, a ten neni zas tak drahej...
Jestli někoho zajímá pěstování pod zářivkama, tak asi za 3 týdny sklízim, takže potom sem něco hodim. Zatim jsou paličky relativně dost řídké (taky svítim jen 5400 lm dohromady 4*18W).
jo to by chtěl aspoň 6 nebo 8 trubic po 18W. něco podobnýho chci taky vyzkoušet, a pak uvidim, ale asi bude nejlepší na růst zářivka a na květ sodík, zdar, až sklidíš tak sem něco hoď, fotky by byly taky dobrý
hele, 2x18W/60cm zarivky maj mensi svetelnej vykon v lm nez jedna 36W/120cm. vykon nad 120W si radsi poridte sodik pac pak je vykon lm/W vetsi u sodiku. ale gdybyste cetli temata, tak to vite. takze me neberte vazne pokud to neni treba
Ja používám Narva Coolwhite, Narva daylight, Tungsram coolwhite, Osram interna a ty mezi sebou prohazuji, momentálně kvetu takže používám (4x)osram interna (2700°K, 1350lm), jo a lepší jsou tungsram (GE).
Fotky budou (sice jen pár snímků-nějak sem to zanedbal ), ale až vyfotim film a dostanu se ke skeneru.