Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Toto zalévání zpočívá v tom že až budeme kytičky dávat ven do hlíny vložíme k ní zhuba 30 cm trubku která bude mít jeden konec nad zemí a druhý konec pod zemí u kořenů. Efektivnost je v tom že až budeme zalévat miláčky vodou, nemusíme prolévat vrchní vrstvu hlíny kde nejsou zádné kořeny a tak zbytečně plýtnáme vodou a hnojivem. Proto vodu s hnojivem nalijeme to trubky která vodu priveze rovnou ke kořenům i s hnojivem, tento způsob používám převážně tehdy kdy není na míste voda a tak si ji musím nosit sebou .... Ať rostou !!
myslim si že to zas tak moc vody a hnojiva neušetří... a pravděpodobně by se zbytečně nedostávala voda k tem ko´řenum nad koncem hadice (nad koncem v zemi) toď muj nazor
Samozrejmě že voda se dostane tam kam dáš konec této hadice. Ale ja mam s tímto způsobem výborné zkušenosti . Tento způsob se osvedčí tehdy kdy mas kytky daleko a nikde poblíž není zdroj vody. Určitě tohle udelam aji tenhle rok...Navíc voda neklesá ale půda se dokáže nasáknout aji směrem nahoru ...
pri zalievani nejde i ba o to dodat rastline vodu ale aj ziviny obsiahnute v pode ktore sa polievanim dostavaju z vrchnej casti pody ku korenom, a to sa prave pri tomto zalievani nedeje....
Samozdřejmě s tímto souhlasím tento trend používám pokud není v míste kde mam kytky voda a nechce se mi táhnout velké množství vody...pokud mam 4 kytky nebudu tahat 8 L vody ...
celkem dobrej nápad. kořeny který se potáhnou do hadice tak to holt ucpou
když bude pršet nebo se to bude zalívat o normálně i do trubek trochu tak se voda dostane všude, to menší okolí hadice je malý aby to nějak omezovalo kořeny. plus ta trubice spíš plastová co...a když už efektivně tak ne jednu a různých rozměrů : )))
plus k tomu prokypřovat půdu okolo a je to pohoda celkem
Ja používám většinou hadici o průměru 3cm a víš ... že by se to ucpalo se mi nikdy nestalo .... prosím vyzkoušejte až pak komentujte...myslím že budete překvapeni
Původní příspěvek od Kokesh Samozrejmě že voda se dostane tam kam dáš konec této hadice. Ale ja mam s tímto způsobem výborné zkušenosti . Tento způsob se osvedčí tehdy kdy mas kytky daleko a nikde poblíž není zdroj vody. Určitě tohle udelam aji tenhle rok...Navíc voda neklesá ale půda se dokáže nasáknout aji směrem nahoru ...
hlavne ta posledna veta ...ze nasiakne aj smerom hore...takze to bude v podstate to iste ako kebyze rastlinku polejem normalne a nebudem vymyslat ziadne finty s hadicou...
Až keď bude vyrúbaný posledný strom , otrávená posledná rieka , chytená posledná ryba , zistíme , že peniaze sa jesť nedajú
BoBoR - jenže jde o to že pokud máš sebou pouze půl litru vody na kytku nedokážeš zalít celou kytku ... tenhle způsob používám jen tehdy kdy nemam vodu na dosah a musím ji nosit ... pochopeno....?
jaj...uz mi to doplo...v poslednej dobe mi to velmi nemysli tak sora...no tak takto ked si mi to vysvetlil tak suhlasim ...a nielen ze sa ta voda dostane ku korenom ale ona v tej rurke dokonca aj ostane...a ako bude zemina schnut tak tam bude dotekat nova voda x)
Až keď bude vyrúbaný posledný strom , otrávená posledná rieka , chytená posledná ryba , zistíme , že peniaze sa jesť nedajú
Rád od Vás uslyším dálší Vaše nápady které máte ... rad bych se i já dozvěděl nové věci ohledně zalévání kytek...určitě nejde tento trend odpálkovat jelikož zalévání je velice důležité pro kytky ... Díkec
Teoreticky, by to do té hadice nemělo vůbec téct, protože je na druhé straně zacpaná hlínou... Musel by si IMHO u té konvice stát asi hodně dlouho, než by se to vsáklo.